Peas on a Podcast: Jared Barnes και Thomas Rainer

Peas on a Podcast: Jared Barnes και Thomas Rainer

April 27, 2023 0 Von admin

Τα μπιζέλια χιονιού που καλλιεργούνται στο σπίτι μας αγόρασαν το αγρόκτημα πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά βρήκα παράγοντες έμπνευσης για να ξεπεράσω τη ζέστη του καλοκαιριού. Ο Τζάρεντ Μπαρνς και ο Τόμας Ράινερ αναρωτιούνται να περισσέψουν και να μοιραστούν. Δεν αποτελεί έκπληξη για δύο μπιζέλια σε ένα λοβό που μεγάλωσαν «ημι-άγρια» παίζοντας έξω.

Τον περασμένο μήνα, στο δικό του Plantastic Podcast, ο Μπαρνς φιλοξένησε τον αρχιτέκτονα τοπίου, συγγραφέα και ομιλητή Τόμας Ράινερ. Ψάξτε για το επεισόδιο 6. Είναι ένα ξεχωριστό. Ένα άλλο καλό μπιζέλι είναι η Rebecca McMackin. Άκουσα τη συνέντευξή της στο Growing Greener podcast με τον απόφοιτο του Garden Rant Thomas Christopher. Ήταν πολύ κοντά να πιάσει ο χρόνος για να παρουσιάσει το πλήρες φάσμα της εντυπωσιακής, «οικολογικής κηπουρικής» της στο Brooklyn Bridge Park, αλλά παρακαλώ ακούστε το. Η Rebecca πηγαίνει στο Harvard Graduate School of Design αυτό το φθινόπωρο, ως υπότροφος Loeb. με μια χούφτα άλλους που προσπαθούν να «αλλάξουν τον κόσμο».

Μπιζέλια σε λοβό: Jared Barnes και Thomas Rainer με το bluester του Hubricht, Amsonia hubrichtii

Εδώ είναι το περίγραμμα του επεισοδίου Rainer που οργανώθηκε από τον Barnes:

Ο νεαρός Τζάρεντ ασχολείται με την κηπουρική

Το Bluestar του Hubricht, Amsonia hubrichtii, στον εγγενή βιότοπό του στις άγονες εγκαταστάσεις του Αρκάνσας

Τα μπιζέλια—Ο Τζάρεντ Μπαρνς, ο Τόμας Ράινερ και ο ταξιδιωτικός οδηγός, Έρικ Χαντ, από την Εταιρία Εγγενών Φυτών του Αρκάνσας.

Ομιχλώδες πρωινό με την Baptisia alba στον κήπο του Jared και της Karen Barnes

Ο κήπος του ανατολικού Τέξας του Μπαρνς με το Baptisia alba, το Phlox pilosa «Bonnie’s Pink» και το φυλλώδες κρίνο αράχνης Καρολίνα (Hymenocallis occidentalis) σε πρώτο πλάνο.

Ο Τζάρεντ, μαζί με τη διδασκαλία, φροντίζει έναν φοιτητικό βοτανικό κήπο 1,5 στρεμμάτων και ένα εργαστήριο που ονομάζεται The Plantery. Η αποστολή τους: «Καλλιεργούμε παθιασμένους μαθητές που καλλιεργούν και γιορτάζουν απίστευτα φυτά που εξυψώνουν και εμπνέουν την κοινότητά μας».

Κάλεσμα της φύσης

Παρακολούθησα την καριέρα του Τζάρεντ Μπαρνς από τότε που παρουσιάστηκε σε ένα Συμπόσιο της Ένωσης Πολυετών φυτών το 2007. Ήταν φοιτητής με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί στο Μάρτιν. Κάθε φορά που γύριζα, για τις επόμενες μέρες, ο Τζάρεντ ήταν εκεί και έκανε ερωτήσεις για τα πολυετή φυτά. Συνειδητοποίησα ότι η όρεξή του για φυτά ήταν ακόρεστη. Προσπάθησα να ταΐσω το θηρίο. Τον επόμενο χρόνο τον συνάντησα ξανά στο όμορφο Scott Arboretum στο Swarthmore College, όπου εργαζόταν ως θερινός ασκούμενος. Ένιωσα κάτι ιδιαίτερο για τον Τζάρεντ. Αυτός ο τύπος ήταν εν κινήσει. Ήθελα να εμφυτεύσω ένα τσιπ ραδιοφώνου και να παρακολουθήσω την πρόοδό του. Πέρασε τα επόμενα έξι χρόνια στο North Carolina State University όπου πήρε το διδακτορικό του και τώρα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Stephen F. Austin State University στο Nacogdoches του Τέξας.

Η κατοικία της Φιλαδέλφειας σχεδιάστηκε από την Claudia West του Phyto Studio. Φωτογραφία Rob Cardillo.

Κήπος επικονιαστών μέσα στο Arboretum στο Penn State. Σχεδιασμένο από το Phyto Studio. Φωτογραφία Rob Cardillo.

Και συνάντησα για πρώτη φορά τον αρχιτέκτονα τοπίου Thomas Rainer στο Mid-Atlantic Regional Symposium στη Βαλτιμόρη το 2012. Γύρισε τα κεφάλια του αλλάζοντας τις συμβατικές απόψεις για το σχεδιασμό κήπων χωρίς να καταρρίψει παραδοσιακούς κήπους εξοχικών σπιτιών ή επίσημους κήπους. Είναι θαυμαστής και των δύο. Έγραψα για το Συμπόσιο για το Human Flower Project λίγες εβδομάδες αργότερα. «Ο Ράινερ περιέγραψε τις «πνευματικές» και «ηδονιστικές» προτιμήσεις του για τη φύτευση ιθαγενών ειδών στο τοπίο. Αλλά δεν απέφυγε να «ανεβάσει την ένταση» σε ένα σχέδιο που συνδύαζε ιθαγενή μικρά χόρτα μπλε στελέχους με ένα μη εγγενές πολυετές φυτό. Η φύτευσή του με τα σημεία στίξης με την ψηλή, λεπτή σαν μολύβι Νοτιοαμερικανική Verbena bonariensis έκανε τα χόρτα να φαίνονται «πιο ευανάγνωστα». Ο Ράινερ είναι κηπουρός και λάτρης των φυτών, ένας συνδυασμός εκπληκτικά σπάνιος μεταξύ των επαγγελματιών συναδέλφων του.

Ο Jude Rainer στο δάσος Apalachicola της Φλόριντα το 2018

Ο Thomas Rainer είναι συνιδρυτής του Phyto Studio στην Αλεξάνδρεια, μια εταιρεία που συνεργάζεται με τη γυναίκα του Μελίσσα και με Claudia West. Ο Ράινερ, ένας «μελλοντολόγος κηπουρικής», συν-συγγραφέας Φύτευση σε έναν Post Wild World με Η Claudia West, που επιλέχθηκε από την American Horticultural Society ως ένα από τα βιβλία της χρονιάς για το 2016. (Κάποτε άκουσα την Claudia να κάνει μια παρουσίαση για τη Θεωρία των Χρωμάτων, επηρεασμένη από την Αισθητική του Δάσους, ένα βιβλίο που γράφτηκε από τους 19ου αιώνα Γερμανός δασολόγος Χάινριχ Σάλις. Είμαι αχρωματοψία, αλλά εξακολουθώ να προσπαθώ να απορροφήσω το πλήρες νόημα της βαθιάς προκλητικής ομιλίας της.)

Τα podca του Barnest είναι ένα στολίδι. Ο Τζάρεντ είναι έξυπνος, περίεργος, κάνει τα μαθήματά του και έχει φωνή, με μια γλυκιά κλίση του Τενεσί φτιαγμένη για ραδιόφωνο—ή ένα podcast. «Τα φυτά δεν μπορούν να μιλήσουν, αλλά εμείς μπορούμε! Το Plantastic Podcast είναι μια εκπομπή για φυτοφονείς, πράσινους αντίχειρες και όλους τους ενδιάμεσους…»

«Ακούστε καθώς ο Δρ. Τζάρεντ …αποδομεί την τέχνη και τις πρακτικές αξιόλογων φυτοανθρώπων για να μπορέσετε να καλλιεργήσετε καλύτερα τα φυτά σας και τον εαυτό σας. Ας Μεγαλώσουμε.”