Emotional Rollercoaster: The Ups and Downs Of Student Life

Emotional Rollercoaster: The Ups and Downs Of Student Life

September 26, 2019 0 Von admin

Η τρέχουσα φοιτήτρια κτηνιατρικής Tharsicaa μοιράζεται τις συμβουλές της για τους φοιτητές.

Γεια σας και πάλι, είμαι η Tharsicaa. Ξεκίνησα το ταξίδι μου στα 3 μουrd έτος του Κτηνιατρική πρόγραμμα. Είναι μια δύσκολη χρονιά γεμάτη δουλειά με μια σειρά από συναισθήματα να κυματίζουν. Ένιωσα ενθουσιασμένος που ξεκινώ μαθήματα που είναι πιο κλινικά εστιασμένα. Έχω νιώσει νευρικότητα για το να γράψω εξετάσεις που απέχουν ήδη μήνες. Φοβόμουν να είμαι κοντά στο να γράψω τις εξετάσεις αδειοδότησης. Ένιωσα περήφανος που έφτασα σε αυτό το στάδιο της εκπαιδευτικής μου καριέρας. Και επίσης νιώθω ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να εκπληρώσω το όνειρό μου.

Τα συναισθήματά μου δεν απέχουν πολύ από αυτά που μπορεί να νιώθετε όταν μπείτε στον πρώτο σας χρόνο στο UCD. Μπορεί να είναι ένα τρενάκι συναισθημάτων, ειδικά επειδή μπορεί να είστε νέος στο σχολείο ή στη χώρα, να φεύγετε από το σπίτι για πρώτη φορά, να μεταβαίνετε από το γυμνάσιο στο πανεπιστήμιο κ.λπ. Αλλά είναι όλα απολύτως φυσιολογικά.

Μετάβαση στο Πανεπιστήμιο

Θυμάμαι ότι ένιωσα φοβισμένος και λυπημένος που άφησα την οικογένειά μου και το σπίτι μου. Ήταν μια δύσκολη μετάβαση για μένα καθώς ξεκίνησα τις σπουδές μου με το UCD ως αν διεθνής φοιτητής (Θα ομολογήσω ότι εξακολουθώ να κλαίω έναν καταρράκτη στο αεροδρόμιο κάθε φορά). Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, άρχισα να νιώθω άνετα με το να ζω στο Δουβλίνο, να είμαι χαρούμενος που είμαι στο πρόγραμμά μου και να κάνω νέους φίλους, να εξερευνώ νέα μέρη και να ξεκινάω το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μου.

Ως συνάδελφος τρέχων φοιτητής UCD, εδώ είναι μερικές από τις βασικές συμβουλές που μπορώ να μοιραστώ για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία ορισμένα από τα συναισθήματά σας.

Όταν φοβάσαι

Ρωτήστε τον εαυτό σας τι φοβάστε; Και γιατί? Φοβάστε να μετακομίσετε σε ένα νέο μέρος; Φοβάστε να ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα; Φοβάσαι να μην κάνεις φίλους; Φοβάστε ότι δεν ξέρετε να μαγειρεύετε;

Όταν δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να καταλάβει τι φοβάστε, μπορείτε να εργαστείτε για την εύρεση διαφορετικών λύσεων για να βοηθήσετε να ξεπεράσετε αυτόν τον φόβο. Φυσικά, μπορεί να είναι τρομακτικό να είσαι κάπου νέος και ξένος. Βοηθά να βρείτε δραστηριότητες και μέρη για επίσκεψη που μπορείτε να απολαύσετε. Μου άρεσε να επισκέπτομαι το Βράχοι του Μοχέρ, ήταν ένα μέρος γαλήνης. Προφανώς φρόντισα να πάω στο Ζωολογικός κήπος του Δουβλίνου, έγινε μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις από το Δουβλίνο. Και αφιέρωσα χρόνο για να το απολαύσω κινηματογράφος UCD – μια εμπειρία που ενθαρρύνω όλους και οποιονδήποτε να βιώσει.

Αγκαλιάζοντας το νέο

Δεν μαγείρεψα μόνος μου μέχρι που ήρθα να ζήσω μόνη μου στο UCD. Από τότε έμαθα πώς να μαγειρεύω από αυτό που έφτιαχνε η μαμά μου, μαθήματα μαγειρικής, αναρτήσεις ιδεών μαγειρικής κ.λπ. και τώρα το απολαμβάνω ολόψυχα. Η καλύτερη στιγμή για να μάθετε να μαγειρεύετε είναι όταν μαγειρεύετε μόνο για τον εαυτό σας – υπάρχουν λιγότερα παράπονα ενώ εξερευνάτε με τη δημιουργικότητά σας.

Εάν είστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στο UCD, τότε αγκαλιάστε τα νέα πράγματα. Βγείτε θετικά από τον φόβο σας δουλεύοντάς τον.

Όταν είσαι μόνος ή λυπημένος

Ακόμα και τρία χρόνια μετά, εξακολουθώ να νιώθω μόνος και στεναχωρημένος. Μου λείπουν τα σκυλιά μου και μου λείπει η οικογένειά μου. Είναι απολύτως εντάξει να νιώθεις έτσι. Μου λείπουν γιατί είχαν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή μου.

Είναι σημαντικό να είστε ανοιχτόμυαλοι ότι στα επόμενα 4-6 χρόνια του χρόνου σας εδώ στο UCD, θα βρείτε πράγματα που θα χάσετε και εδώ. Θα μου λείψουν οι λίμνες, οι κύκνοι και η μικρή αλεπού που μου αρέσει να βλέπω έξω. Θα μου λείψουν οι βόλτες μου στην πανέμορφη πανεπιστημιούπολη και θα μου λείψουν οι φίλοι που έχω κάνει.

Έτσι, όταν είμαι λυπημένος, αφήνω τον εαυτό μου να το νιώσει. Το σκέφτομαι και σκέφτομαι γιατί είμαι λυπημένος. Μπορεί να αποφασίσω να μιλήσω σε κάποιον για αυτό. Υπάρχουν πόροι γύρω από την πανεπιστημιούπολη, το Κέντρο Υγείας Φοιτητών UCD, και την πόλη που εργάζονται για την υποστήριξη των μαθητών και της ψυχικής μας υγείας. Άφησα τον εαυτό μου να καταλάβει τα συναισθήματά μου. Και μετά αφιερώνω χρόνο για να απολαύσω τις μικρές απολαύσεις όπως το να ανάβω κεριά, να κάνω ένα αφρόλουτρο, να πηγαίνω μια βόλτα, να βλέπω τηλεόραση, να τρώω πολλά νόστιμα φαγητά που έμαθα να μαγειρεύω!

Είναι σημαντικό να εκτιμάτε τους λόγους για τους οποίους νιώθετε λύπη, γιατί σας δίνει χώρο για να φτιάξετε τη διάθεση και να περάσετε μέσα από τη θλίψη.

Όταν νιώθεις χαρά

Αγκάλιασε αγκαλιά, αγκάλιασέ το. Αγκαλιάστε ακόμη και τα μικρά πράγματα που σας φέρνουν χαρά, όπως να βλέπετε μια αλεπού έξω από το παράθυρό σας. Όταν αρχίζετε να αγκαλιάζετε και τα μικρά πράγματα, αρχίζει να φέρνει μια ισορροπία στα συναισθήματά σας, η οποία σας επιτρέπει να απολαύσετε τα καθημερινά σας ταξίδια. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα μεγάλα επιτεύγματα για να νιώσουμε χαρά, αν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τα μικρά πράγματα στη ζωή, μπορούμε να ζήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη ζωή.

«Η χαρά είναι η συναισθηματική διάσταση της καλής ζωής, μιας ζωής που πηγαίνει καλά και βιώνεται καλά». – Μίροσλαβ Βολφ

Έχω μάθει ότι είναι εντάξει να νιώθεις κάθε συναίσθημα στο βιβλίο. Σας κάνει αυτό που είστε και σας βοηθά να διαμορφώσετε τις εμπειρίες σας.

Ο χρόνος σας εδώ στο UCD είναι προορισμένος να πυροδοτήσει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Το πραγματικό κλειδί για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τα συναισθήματά σας είναι να αναρωτηθείτε γιατί νιώθω έτσι; Και τι θα κάνω για αυτό;