Cardwell Spa Pools the Instagram Queen of Cardwell Swimming Holes

Cardwell Spa Pools the Instagram Queen of Cardwell Swimming Holes

Oktober 25, 2022 0 Von admin

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους με αντιστάθμιση. Ενδέχεται να κερδίσουμε ένα μικρό ποσοστό εάν κάνετε κράτηση μέσω ενός συνδέσμου με αντιστάθμιση, αλλά δεν θα σας κοστίσει περισσότερο αν το κάνετε. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη αποποίηση ευθύνης μας εδώ.

Το καλοκαίρι το Cardwell στο North Queensland της Αυστραλίας είναι ζεστό και ηλιόλουστο. Με θαλάσσια τσιμπήματα και κροκόδειλους που είναι γνωστό ότι κατοικούν στον Ωκεανό που λαμπυρίζει στο νησί Hinchinbrook και βόρεια ως το Family Group of Islands, είναι προτεραιότητα να βρείτε έναν ασφαλή και ευχάριστο τρόπο για να δροσιστείτε.

Το Cardwell είναι μια μικρή κοινότητα που βρίσκεται δίπλα στην ακτή. Ο αυτοκινητόδρομος περνά ακριβώς μέσα από την πόλη με τα σπίτια και τα καταστήματα στη μία πλευρά και τα νησιά του ωκεανού και τα παράκτια νησιά από την άλλη. Η θέα είναι μαγευτική και τολμώ οποιονδήποτε να περάσει χωρίς να σταματήσει να απολαύσει.

Όταν οδηγείτε από τα νότια, κοιτάξτε τις σημαίες του Κέντρου Πληροφοριών στα αριστερά όταν βρεθείτε στην πόλη. Μπορείτε να λάβετε χάρτες και πληροφορίες σχετικά με τις τρύπες και τις διαδρομές κολύμβησης Cardwell εδώ. Η ίδια η πόλη είναι ένα ακμάζον αλλά μικρό περιφερειακό κέντρο με έναν δρόμο που φιλοξενεί μια ποικιλία τουριστικών και τοπικών υπηρεσιών.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές δωρεάν για το κοινό Cardwell Swimming Holes που είναι γλυκού νερού και ασφαλείς για κολύμπι. Η πιο διάσημη από αυτές στο Instagram είναι οι Cardwell Spa Pools, αλλά υπάρχουν τέσσερις προφανείς επιλογές που αναφέρονται από νότο προς βορρά.

Για να φτάσετε στο Cardwell οδηγήστε 2 ώρες από το Townsville στο Cardwell, μια απόσταση 165 km ή 2,25 ώρες από το Cairns στο Cardwell, μια απόσταση 182 km.

Το Cardwell βρίσκεται μόλις 61 χλμ. βόρεια από το ψαροχώρι Lucinda.

Σταματήστε στο Hinchinbrook Island Lookout στις οροσειρές Cardwell για θέα στο κανάλι Hinchinbrook.

Άποψη παρατηρητηρίου του νησιού Hinchinbrook πάνω από το κανάλι Hinchinbrook

Η πρώτη κολυμβητική τρύπα Cardwell που συναντάμε από τα νότια, από την κατεύθυνση από την οποία φτάσαμε, είναι η Five Mile Creek Swimming Hole, η οποία είναι όπως υποδηλώνει το όνομα, 5 μίλια ή 8 χλμ νότια του Cardwell.

Τι θα βρείτε σε αυτήν την ανάρτηση

Five Mile Swimming Hole Cardwell

Σκάλες Five Mile Creek Cardwell Swimming Hole με θέα στο πράσινο νερό

Όταν επισκεφτήκαμε το Five Mile Swimming Hole τον Ιούλιο του 2020 κατά τη διάρκεια της Ξηρής περιόδου, η περιοχή κολύμβησης που βρίσκεται στο Damper Creek ήταν πολύ καθαρή, ευχάριστα βαθιά και αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει πλήθος. Μπορούσαμε να δούμε μέσα από το νερό διάσπαρτες στρογγυλές πέτρες με μπόλικη άμμο μεταξύ τους. Προσωπικά βρίσκω καθαρό νερό με άμμο κάτω από τα πόδια, παρήγορο.

Με φόντο το Cardwell Ranges και ένα μείγμα από Bottlebrush, Mahoganies και Pendas να συνωστίζονται στις όχθες, αναζητήστε μπλε λιβελλούλες πάνω από το νερό. Οι παραδοσιακοί άνθρωποι του Girramay συχνά κατασκήνωσαν σε όχθες κολπίσκων όπως αυτές.

Μην κάνετε έκπτωση σε αυτήν την κολυμβητική τρύπα μόνο και μόνο επειδή είναι η πρώτη από τις τέσσερις που θα συναντήσετε από το νότο. Ευχαρίστως θα πηδούσα εδώ αν ο καιρός ήταν ζεστός.

Υπάρχει πίνακας πληροφοριών, μεγάλος χώρος με γρασίδι, τραπέζια για πικνίκ και τουαλέτες. Για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό, η τρύπα για κολύμπι βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τον αυτοκινητόδρομο σε έναν καλό χωματόδρομο/χωματόδρομο.

Οι επόμενες τρεις τρύπες κολύμβησης βρίσκονται στο Cardwell Forest Drive, το οποίο είναι προσβάσιμο από το Cardwell.

Άποψη από το Cardwell Lookout.

Θέα στο νησί Hinchinbrook από το Cardwell Lookout

Το Cardwell Forest Drive ή το Cardwell Loop, όπως είναι μερικές φορές γνωστό, οδηγεί στο Cardwell Lookout (μην χάσετε την υπέροχη θέα) και τρεις τρύπες για κολύμπι, συμπεριλαμβανομένων των Cardwell Spa Pools.

Στρίψτε αριστερά στο Big Crab στο Cardwell και σε λίγο θα έχετε διασχίσει τη γραμμή του τρένου και θα βρίσκεστε σε έναν καλό χωματόδρομο. Η απενεργοποίηση προς το Lookout βρίσκεται στα αριστερά.

Ορόσημο Big Crab Cardwell

Attie Creek Swimming Hole Cardwell

Κοιτάζοντας το Attie Creek Cardwell Swimming Spot

Η πρώτη πισίνα στο αυτοκίνητο είναι το Attie Creek. Αυτή είναι η γη του Cardwell State Forest και ως επί το πλείστον η σήμανση είναι καλή. Το δάσος βρίσκεται σε κατάσταση αναγέννησης έχοντας καταστραφεί από δύο κυκλώνες, ο τελευταίος από τους οποίους ήταν ο Yasi το 2011.

Το σκούρο πράσινο ξύλινο σημάδι στη διασταύρωση έχει γραμμένο σε λευκό το Attie Creek. Στρίψτε αριστερά, αλλά αν αρχίσετε να αναρωτιέστε αν είστε στο σωστό δρόμο, απλώς συνεχίστε να ακολουθείτε τα βέλη, επίσης λευκά σε πράσινο φόντο.

Φτάνοντας στο χώρο στάθμευσης Swimming hole υπάρχουν δύο επιλογές. Περπατήστε προς τα δεξιά περίπου 700 μέτρα ανηφορικά μέχρι τους καταρράκτες που βρίσκονται στην πραγματικότητα στο Εθνικό Πάρκο Girringun ή προς τα αριστερά περίπου 50 μέτρα σε μια μικρή τρύπα για κολύμπι.

Επιλέξαμε το δεύτερο και μόνο μια στάλα νερού έπεφτε σε εκείνη την πισίνα που αν και καθαρή, είχε μερικούς πράσινους βρύους βράχους που φαινόταν γλιστερό. Καθώς ήταν ξηρή περίοδος, αποφασίσαμε ότι τα 700 μέτρα με τα πόδια μέχρι τον καταρράκτη δεν ήταν δικαιολογημένα.

Επίσης, είχαμε μαζί μας το Toy Poodle μας και δεν πιστεύαμε ότι έπρεπε να το πάμε στο Εθνικό Πάρκο.

Dead Horse Creek Swimming Hole Cardwell

Άποψη του Dead Horse Creek Cardwell

Πίσω στο κεντρικό Cardwell Forest Drive υπήρχαν τα συνηθισμένα αστεία σύμφωνα με το «Hope the dead horse has been moved».

Στρίβοντας αριστερά στις πράσινες και λευκές πινακίδες κατευθυνθήκαμε προς τον κολπίσκο. Είναι αρκετά μεγάλη διαδρομή και για άλλη μια φορά οδηγηθήκαμε από τα βέλη.

Η κύρια κολυμβητική τρύπα βρίσκεται στη βάση ενός μεγάλου επικλινούς βράχου. Η πισίνα έχει τις απαρχές ενός ενδιαφέροντος καπνιστού μπλε χρώματος στο νερό και ο γύρω βράχος ήταν τραχύς και ανάγλυφος, ώστε να μην γλιστράει όταν βρέχεται.

Το νερό φαινόταν φιλόξενο, αλλά καθώς ήταν μικροσκοπικό, θα ήταν καλύτερο με λίγα μόνο άτομα. Οι τολμηροί κολυμβητές μπορούν να σκαρφαλώσουν λίγο προς τα κάτω (δεν είναι εύκολο) για να βρουν πιο οικεία μικρές τρύπες κολύμβησης.

Τυρκουάζ Νερό που περιβάλλεται από δέντρα στο Dead Horse Creek Second Pool

Πισίνες Cardwell Spa

Αυτή η φωτογραφία δείχνει πόσο μπλε μπορεί να φαίνεται η πισίνα. Έχει ληφθεί στο iPhone 6 μου.

Blue Water στο Scrubby Creek

Περαιτέρω κατά μήκος του Forest Drive παρατηρήσαμε μια ομάδα αυτοκινήτων στα αριστερά. Αυτό μας προειδοποίησε για την πιο διάσημη από τις κολυμβητικές τρύπες Cardwell. Ίσως λόγω της δημοτικότητάς της, το Cardwell Spa Pool δεν έχει καθόλου σήμανση.

Φωτογραφία στη DSLR Pentax του Marty.

Η μεγάλη τρύπα για κολύμπι στην πισίνα Cardwell Spa

Υπάρχει μια δημοσίευση πληροφοριών στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ακολουθούμενη από μια πολύ μικρή βόλτα μέχρι τις πισίνες.

Ήταν εύκολο να δεις πού θα ήταν η πισίνα του υδρομασάζ όταν το νερό ορμούσε. Μια μικρή πισίνα βράχου μεγέθους σπα είναι ορατή στο τέλος του διαδρόμου. Το νερό του Scrubby Creek εισέρχεται από τα αριστερά και μετά τη βροχή σχηματίζει ένα φυσικό αφρώδη σπα πριν βγει στην κύρια τρύπα κολύμβησης που εκτείνεται πολύ προς τα δεξιά.

Φαντάζομαι ότι η περιοχή θα μπορούσε να γεμίσει αρκετά το καλοκαίρι.

Φωτογραφία σε Pentax DSLR.

Τι προκαλεί το χρώμα του νερού στις πισίνες σπα Cardwell

Οι επιστήμονες εξηγούν το τιρκουάζ χρώμα του νερού ως μικροσκοπικά φυτά που σχηματίζουν ένα ανθρακικό, το οποίο με τη σειρά του συνδέεται με μικροσκοπικά σωματίδια νερού αργίλου, σχηματίζοντας το Mari. Το Mari αντανακλά και διαθλάται και σε συνδυασμό με το αρχικό φυτοπλαγκτόν προκαλεί το χρώμα.

Λίγο μετά την επιστροφή στο χαλίκι Cardwell Forest Drive, ο δρόμος βυθίζεται σε αυτό που θα ήταν ένα πέρασμα κολπίσκου στην Υγρή Εποχή. Εάν δεν υπάρχουν αυτοκίνητα πίσω σας, κοιτάξτε προς τα αριστερά και τραβήξτε μια φωτογραφία κοιτάζοντας απευθείας στον κολπίσκο.

Σε ελάχιστο χρόνο στρίψτε δεξιά στην σφραγισμένη οδό Ellerbeck, η οποία επανασυνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο βόρεια του Cardwell.