6 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται κατά την αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων

6 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται κατά την αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων

August 15, 2022 0 Von admin

6 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται κατά την αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου είναι λογικό να αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια, μεταξύ άλλων όταν τα επιτόκια και οι όροι για τα ιδιωτικά δάνεια είναι ελκυστικά. Η αναχρηματοδότηση μπορεί επίσης να έχει νόημα εάν θέλετε να ενοποιήσετε πολλαπλές πληρωμές δανείων σε μία ή να επιλέξετε ένα νέο πρόγραμμα πληρωμών για την ταχύτερη εξόφληση του χρέους.

Εάν σκέφτεστε να αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια, αλλά θέλετε να καταλήξετε μπροστά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα ακόλουθα λάθη:

Αποτυχία σύγκρισης επιτοκίων και όρων δανείου

Η σύγκριση των επιτοκίων και των όρων του φοιτητικού δανείου είναι ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε πριν αναχρηματοδοτήσετε. Εξάλλου, το επιτόκιο θα καθορίσει τη μηνιαία πληρωμή σας, τις μηνιαίες χρεώσεις τόκων και το συνολικό κόστος των τόκων κατά τη διάρκεια ζωής του νέου δανείου σας.

Όπως και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τα φοιτητικά δάνεια έρχονται συχνά με καλύτερα επιτόκια και όρους ανάλογα με τον δανειστή. Ωστόσο, δεν θα ξέρετε τι είδους ποσοστό θα λάβετε αν δεν κάνετε την έρευνα. Ακολουθεί η συμβουλή μου: αφιερώστε χρόνο για να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο προεπιλογής πίστωσης για να μετρήσετε τις πιθανότητες έγκρισής σας χωρίς μια σκληρή έρευνα σχετικά με την πιστωτική σας έκθεση. Αυτό το βήμα θα σας δείξει τι είδους ποσοστό μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις πριν υποβάλετε αίτηση.

Όχι μόνο αυτό, αλλά φροντίστε να συγκρίνετε τις εταιρείες φοιτητικών δανείων με βάση τις επιλογές αποπληρωμής που προσφέρουν. Στην ιδανική περίπτωση, θα βρείτε μια εταιρεία που σας επιτρέπει να επιλέξετε πόσο χρόνο θα αποπληρώσετε το δάνειο, καθώς αυτό θα επηρεάσει τις μηνιαίες πληρωμές σας και το συνολικό κόστος.

Δεν αναζητά συνυπογράφοντα

Εάν ανησυχείτε ότι δεν θα πληροίτε τις προϋποθέσεις για τις καλύτερες τιμές και όρους, να θυμάστε ότι μπορεί να μην χρειαστεί να περάσετε μόνοι σας από αυτήν τη διαδικασία.

Εάν έχετε κάποιον στη ζωή σας που μπορεί να συνάψει μαζί σας τα δάνειά σας, όπως ένας σύζυγος, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα δάνειο με χαμηλότερα επιτόκια από ό,τι αν υποβάλατε αίτηση μόνοι σας.

Ο πιθανός συνυπογράφουσός σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ένα δωρεάν εργαλείο προεπιλογής πίστωσης. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η παρουσία τους στην αίτησή σας για φοιτητικό δάνειο θα μπορούσε να σας εξασφαλίσει καλύτερες τιμές και όρους.

Αποτυχία ελέγχου για χρεώσεις

Αν και ο έλεγχος του ποσοστού σας (και του πιθανού συνυπογράφοντος σας) είναι μια έξυπνη πρώτη κίνηση, αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που θα θέλετε να συγκρίνετε. Θα πρέπει επίσης να δείτε πώς οι εταιρείες φοιτητικών δανείων έρχονται αντιμέτωπες μεταξύ τους με τις χρεώσεις δανείων τους (ή την έλλειψή τους).

Προσέξτε για πιθανές κρυφές χρεώσεις όπως αυτές για την προέλευση ή την εφαρμογή, τις οποίες θέλετε οπωσδήποτε να αποφύγετε. Ελέγξτε επίσης για ποινές προπληρωμής – αυτές είναι πρόσθετες χρεώσεις που ισχύουν όταν αποφασίζετε να εξοφλήσετε πρόωρα τα φοιτητικά σας δάνεια.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι δανειστές προσφέρουν φοιτητικά δάνεια χωρίς προέλευση ή κρυφές χρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητικών δανείων College Ave.

Δεν υπολογίζεται η νέα μηνιαία πληρωμή σας

Μπορεί να υποθέσετε ότι θα εξοικονομήσετε σημαντικά όταν αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια σε χαμηλότερο επιτόκιο. Αλλά προτού προχωρήσετε, είναι καλύτερο να μάθετε πόσα ακριβώς μπορείτε να εξοικονομήσετε κάνοντάς το.

Εδώ μπαίνει ένας καλός υπολογιστής αναχρηματοδότησης φοιτητικού δανείου. Μπορείτε να εισαγάγετε το ποσό που οφείλετε, τον αριθμό των ετών που σκοπεύετε να αποπληρωθείτε και το εκτιμώμενο επιτόκιο για να δείτε ποιος θα μπορούσε να είναι ο συνολικός τόκος και τα νέα ποσά μηνιαίων πληρωμών.

Χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή αναχρηματοδότησης, μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τις μηνιαίες πληρωμές και τους συνολικούς τόκους με βάση το πρόγραμμα πληρωμών. Για παράδειγμα, πιθανότατα θα έχετε χαμηλότερη μηνιαία πληρωμή εάν αποφασίσετε να αποπληρώσετε τα φοιτητικά σας δάνεια για 15 χρόνια αντί για 10. Ωστόσο, το μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα θα σας κάνει να πληρώσετε περισσότερους τόκους. Κάντε αυτό το κρίσιμο βήμα για να κατανοήσετε εάν η εκτιμώμενη νέα μηνιαία πληρωμή σας θα συνεργαστεί με τον προϋπολογισμό σας και θα εξοικονομήσει χρήματα με την πάροδο του χρόνου.

Ξεχνώντας να ρωτήσετε για τις εκπτώσεις

Θυμηθείτε να ελέγξετε για εκπτώσεις φοιτητικών δανείων για τις οποίες μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις όταν κάνετε αναχρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για αυτόματη πληρωμή, όπως η μείωση επιτοκίου κατά 0,25% της College Ave. Μόλις εγγραφείτε και συμφωνήσετε με μια αυτόματη μηνιαία ανάληψη από έναν έγκυρο τραπεζικό λογαριασμό, μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την έκπτωση.

Ξεχνώντας τις Ομοσπονδιακές Προστασία δανείων

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η χρήση ενός ιδιωτικού δανειστή για την αναχρηματοδότηση των ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων σημαίνει ότι θα εγκαταλείψετε ορισμένες ομοσπονδιακές προστασίες, όπως την πρόσβαση σε σχέδια αποπληρωμής που βασίζονται στο εισόδημα.

Οι ομοσπονδιακοί δανειολήπτες φοιτητικού δανείου μπορούν επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις για προγράμματα συγχώρεσης όπως Συγχώρεση δανείου δημόσιας υπηρεσίας (PSLF) και Συγχώρεση Δανείου Δασκάλου. Αλλά αν μεταβείτε σε ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια, θα χάσετε την πρόσβαση σε αυτά τα προγράμματα.

Η κατώτατη γραμμή: Κάντε την εργασία σας για να αποφύγετε αυτά τα λάθη αναχρηματοδότησης φοιτητικού δανείου

Η αναχρηματοδότηση των φοιτητικών δανείων σας μπορεί να είναι επωφελής, αλλά θα τοποθετήσετε τον εαυτό σας ώστε να έχετε την καλύτερη αξία εάν μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα λάθη. Αγοράστε το νέο σας δάνειο με βάση τα επιτόκια, τους όρους δανείου και τις προμήθειες. Μην ξεχάσετε να εξετάσετε εάν ένας συνυπογράφος μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους καλύτερους όρους.

Στο μεταξύ, προτού υποβάλετε αίτηση, παίξτε με έναν υπολογιστή αναχρηματοδότησης φοιτητικού δανείου, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πώς μπορεί να είναι η νέα μηνιαία πληρωμή σας. Και αν θέλετε να ρυθμίσετε την αυτόματη πληρωμή, φροντίστε να λάβετε υπόψη και αυτήν την έκπτωση.

Λαμβάνοντας αυτά τα βήματα καθώς συγκρίνετε τις καλύτερες εταιρείες αναχρηματοδότησης φοιτητικών δανείων, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία λιγότερο αγχωτική και να βρείτε την καλύτερη δυνατή συμφωνία.