3 δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι για οικογενειακές αφιερώσεις

3 δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι για οικογενειακές αφιερώσεις

Januar 12, 2023 0 Von admin

Ο κίνδυνος να γράψετε ένα μακροσκελές άρθρο για τις οικογενειακές αφιερώσεις είναι ότι μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε ότι αυτό σημαίνει ότι οι οικογενειακές αφιερώσεις είναι περίπλοκες. Πραγματικά δεν είναι.

Ως πατέρας, έχω αναρωτηθεί συχνά πώς να προσεγγίσω καλύτερα τις οικογενειακές αφιερώσεις από τον α περιεχόμενο προοπτική.

Τι χρειάζονται πραγματικά τα παιδιά μου ξέρω?

Δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι για οικογενειακές αφιερώσεις

Ξέρω ότι τους ρίχνω τυχαία στίχους της Βίβλου δεν είναι η απάντηση. Και γνωρίζω τη συνέπεια παρά τα ταραχώδη προγράμματα είναι σπουδαίος.

Τα παιδιά μας περνούν μια ζωή χρόνο διαβάζοντας και εξερευνώντας τις Γραφές μόνα τους, οπότε ποια είναι τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορώ να κάνω για να τους δώσω ένα πλαίσιο για να γνωρίζουν, να αγαπούν και να υπακούουν στον Θεό;

Αυτό που έχεις μπροστά σου είναι εδώ ένας μπουφές επιλογών για οικογενειακό χρόνο αφοσίωσης. Επιλέξτε τι θέλετε να βάλετε στο πιάτο σας που θα είναι πιο χρήσιμο για όλη την οικογένειά σας.

Εξετάζοντας τις διάφορες προσεγγίσεις για τις οικογενειακές αφιερώσεις εκεί έξω, νομίζω ότι μπορούμε να τις κατηγοριοποιήσουμε 3 ευρείες προσεγγίσεις

Η Κατηχητική Προσέγγιση στις Οικογενειακές Αφιερώσεις

παιδί που διαβάζει τη Βίβλο

Εκπαίδευση των παιδιών στα βασικά δόγματα της πίστης

Αυτή μπορεί να είναι μια περίεργη λέξη για μερικούς από εσάς, αλλά ο όρος «κατήχηση» προέρχεται από τον βιβλικό ελληνικό όρο κατεχέω που σημαίνει «μαθαίνω με τον ήχο» ή «διδάσκω προφορικά». Στην πρώτη εκκλησία, η κατήχηση σήμαινε απλώς να διδάσκουμε στους ανθρώπους τα βασικά δόγματα της πίστης μας: τι είναι η Βίβλος; Ποιος είναι ο Θεός; Τι είναι η Τριάδα; Ποιος είναι ο Ιησούς; Τι είναι η αμαρτία; Τι είναι η συγχώρεση; Πώς μπορώ να σωθώ;

Πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βασιστείτε σε α ιστορική πίστη ή ομολογία ή α κατήχηση ύφους ερώτησης-απάντησης της παράδοσης της εκκλησίας σας. Υπάρχουν αρχαία δόγματα από τις πρώτες μέρες της εκκλησίας όπως το Σύμβολο της Πίστεως των Αποστόλων ή το Σύμβολο της Νίκαιας. Υπήρξαν επίσης πολλά άλλα δόγματα και ομολογίες που γράφτηκαν τα τελευταία εκατοντάδες χρόνια από Καθολικούς, Λουθηρανούς, Μεταρρυθμιστές, Βαπτιστές, Μεθοδιστές, Αγγλικανούς και άλλους.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βιβλία αφιερωμένο σε θεολογικά θέματαγραμμένο ειδικά για παιδιά:

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κλασικές προσωπικές αφιερώσεις για την οικογενειακή λατρεία που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου:

Αυτή η μέθοδος μπορεί να ακούγεται αρχαϊκή ή παλιομοδίτικη, αλλά το πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι στηρίζει την οικογένειά σας στα βασικά δόγματα της Βίβλου.

(Και είναι η εμπειρία μου ότι ποτέ δεν αποφοιτούμε πραγματικά από τα βασικά – αυτές είναι αλήθειες στις οποίες επιστρέφουμε σε τακτική βάση καθ ‚όλη τη διάρκεια της ζωής μας και ο Θεός βαθαίνει την εκτίμησή μας για αυτές με την πάροδο του χρόνου.)

Η Αφηγηματική Προσέγγιση για Οικογενειακές Αφιερώσεις

οικογενειακές αφιερώσεις μαζί

Γειώστε τα παιδιά στη μεγάλη ιστορία του λαού του Θεού

Αν η κατήχηση διδάσκει:Τι πιστεύετε?Η αφήγηση διδάσκει:Πώς φτάσαμε ως εδώ; Που πάμε? Πού βρίσκομαι στην ιστορία του Θεού; Ποιοι είναι οι άνθρωποι μου;«Αυτές είναι ζωτικής σημασίας ερωτήσεις για τα παιδιά μας γιατί πριν μπορέσουμε να απαντήσουμε στην ερώτηση για το πώς πρέπει να ζούμε τη ζωή μας, πρέπει να απαντήσουμε στην ερώτηση:Σε τι είδους ιστορία βρίσκομαι;

Προσπαθήστε να γειώσετε τα παιδιά σας σε εδάφια της Βίβλου που διδάσκουν τη μεγάλη ιστορία του λαού του Θεού. Θα μπορούσατε σχεδόν να σκεφτείτε την αφήγηση της Βίβλου σε 4 πράξεις, σαν ένα έργο τεσσάρων πράξεων: δημιουργία, πτώση, εξαγοράκαι αποκατάσταση.

 • Πράξη 1: Δημιουργία – Ο Θεός φτιάχνει έναν καταπληκτικό κόσμο και σε αυτόν τον κόσμο έναν μικρό κήπο παράδεισο. Στον κήπο, δημιουργεί ανθρώπινα όντα κατ‘ εικόνα Του για να ζουν σε κοινωνία μαζί του και να φροντίζουν αυτόν τον κόσμο.
 • Πράξη 2: Πτώση – Η ανθρωπότητα επαναστατεί και αρνείται να ζήσει κάτω από τον λόγο του Θεού, και αυτό επιφέρει καταστροφή στον κόσμο, στις ανθρώπινες σχέσεις και στη σύνδεσή μας με τον Θεό.
 • Πράξη 3: Λύτρωση – Αυτό το μακροσκελές μέρος της ιστορίας είναι γραμμένο σε 3 κύρια μέρη
 • Σκηνή 1: Ο Θεός επιλέγει τον Ισραήλ για να ενσωματώσει τους λυτρωτικούς του σκοπούς στον κόσμο, ξεκινώντας από τον Αβραάμ μέσω των υποσχέσεων στον Βασιλιά Δαβίδ και τη βασιλική του γραμμή. Αλλά το Ισραήλ αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στο υψηλό κάλεσμά του.
 • Σκηνή 2: Ο Θεός εγείρει από τη γραμμή του Αβραάμ και από τη γραμμή του Δαβίδ έναν νέο βασιλιά, τον Υιό του Θεού, τον Ιησού Χριστό. Αντιμετωπίζει την αμαρτία σε επίπεδο καρδιάς, πεθαίνει για αμαρτία, ανασταίνεται από τον τάφο, ανεβαίνει στον ουρανό και μετά δίνει το Πνεύμα Του στο λαό Του, ώστε να πάρουμε μια γεύση από την επερχόμενη σωτηρία Του.
 • Σκηνή 3: Η εκκλησία συνεχίζει την αποστολή του Χριστού, φέρνοντας το μήνυμα της σωτηρίας του στον κόσμο.
 • Πράξη 4: Αποκατάσταση – Ο Χριστός επιστρέφει για να ολοκληρώσει το έργο του και να ξαναφτιάξει τον κόσμο σε έναν κήπο παράδεισο.

Η εξαιρετικά απλή προσέγγιση είναι να διαβάστε τις ιστορίες της Βίβλου δυνατά στα παιδιά σας και απλά να μιλήσουμε για αυτούς. Αν διαβάζετε ένα κεφάλαιο την ημέρα, θα σας πάρει μόλις 3 χρόνια και 3 μήνες για να ολοκληρώσετε ολόκληρη τη Βίβλο.

Χρησιμοποιώντας ήχου Βίβλους μπορεί να είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να ακούσετε τον Λόγο του Θεού να διαβάζεται δυνατά. Χρησιμοποιήστε έναν δωρεάν πόρο όπως Η πίστη έρχεται με την ακοή ή Βίβλος.είναι.

Ένας πολύ χρήσιμος (και αυξανόμενος) πόρος είναι Doodle μέσω της Βίβλου. Ο δημιουργός κάνει δωρεάν σελίδες χρωματισμού—κεφάλαιο προς κεφάλαιο, άλλοτε στίχο προς στίχο. Εκτυπώστε τα και χρησιμοποιήστε τα με τα μικρά σας καθώς διαβάζετε τη Βίβλο.

The Bible Project προσφορές δωρεάν βίντεο δίνοντας στους θεατές μια ευρεία επισκόπηση κάθε βιβλίο της Βίβλου. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να δείξετε στα παιδιά σας πώς είναι σχεδιασμένο κάθε βιβλίο.

Υπάρχουν αρκετά καλά παιδικές Βίβλοι για να διαλέξετε εάν έχετε μικρότερα παιδιά — δείτε τις αγαπημένες μας Βίβλους για ανάγνωση φωναχτά εδώ.

Για παιδιά όλων των ηλικιών, αυτά οικογενειακές λατρείες θα καθοδηγήσει τους γονείς στη Βίβλο ιστορία με ιστορία, δίνοντας θέματα συζήτησης στην πορεία.

Η αφηγηματική προσέγγιση συνεχίζεται καθώς παρουσιάζουμε τα παιδιά μας εκκλησιαστική ιστορία—κοιτάζοντας μερικούς από τους ήρωες της πίστης και ιεραπόστολους που έχουν μεταφέρει το ευαγγέλιο σε μακρινές χώρες. Το Youth with a Mission εκδίδει μια μεγάλη σειρά βιβλίων με τίτλο Χριστιανοί ήρωες τότε και τώρακυρίως με ιεραποστολικές ιστορίες από τα τελευταία 300 χρόνια.

Η σοφία προσέγγιση στον χρόνο αφοσίωσης

Μελέτη παροιμιών αφοσίωση της Βίβλου

Διδάσκοντας στα παιδιά τη σοφία πίσω από τους κανόνες του Θεού για τη ζωή

Μια άλλη προσέγγιση είναι η προσέγγιση της σοφίας: εδώ εστιάζεις στο θέμα χαρακτήρας.

Ο στόχος σε αυτό δεν είναι απλώς να μιλάμε για το Από και όχι, αν και αυτό προκύπτει. Ο στόχος είναι να εξετάσουμε το γιατί πίσω από τα πρέπει και τα μη, καθώς και όλες τις γκρίζες περιοχές της ζωής όπου το σωστό και το λάθος δεν είναι πάντα ξεκάθαρα σε εμάς.

Είναι ένα εύκολο μέρος για να ξεκινήσετε με τη διδασκαλία της σοφίας τα βιβλία σοφίας της Βίβλου, όπως Παροιμίες. Αυτοί είναι κοντές μονή γραμμή, γραμμένο από πατέρα σε γιο, για να διδάξει πώς να ζήσει κανείς την καλή ζωή: ποιες είναι οι σοφές αρχές που δημιουργούν ευλογία, ευημερία, ειρήνη και δικαιοσύνη; (Μερικά καλά βιβλία που θα σας βοηθήσουν είναι Wise Up: Οικογενειακές αφιερώσεις δέκα λεπτών στις παροιμίεςαπό τον Marty Machowski, και Η Σοφία του Θεούαπό τη Sally Michael, και έχουμε μια πηγή για αυτό που ονομάζεται Parenting with Proverbs.)

Μια εύκολη συνήθεια να ξεκινάτε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αυτήν την προσέγγιση είναι να δίνετε σε κάθε παιδί ένα «σημειωματάριο καρδιά. Στην ιδανική περίπτωση, τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να αντιγράφουν ένα κείμενο με το χέρι.

1. Αγοράστε ένα σημειωματάριο με κενή γραμμή. Μετρήστε τις σελίδες και διαιρέστε τις με το 13. Αυτός είναι ο αριθμός των σελίδων που θα έχετε ανά ενότητα.

2. Αποθηκεύστε την πρώτη σελίδα για τον Πίνακα περιεχομένων. Εκτυπώστε για κάθε παιδί αυτή τη λίστα με τις συμπεριφορές της καρδιάς και επικολλήστε την στην πρώτη σελίδα του σημειωματάριου.

 • Ειδωλολατρία εναντίον Αγαπώντας πρώτα τον Θεό
 • Αγάπη εναντίον εγωιστικής φιλοδοξίας
 • Ταπεινοφροσύνη εναντίον Υπερηφάνειας/Αλαζονείας
 • Γενναιοδωρία εναντίον Απληστίας
 • Ικανοποίηση εναντίον ζήλιας/Φθόνος
 • Ευγνωμοσύνη εναντίον αχαριστίας
 • Υπομονή εναντίον ευερεθιστότητας
 • Συμπόνια εναντίον θυμού
 • Καθαρότητα εναντίον Λαγνείας
 • Χαρά εναντίον απελπισίας
 • Συγχώρεση εναντίον Εκδικητικότητας/Πικρας
 • Ειρήνη εναντίον άγχους
 • Αυτοέλεγχος εναντίον Υπερκαταβολής

3. Δώστε χρόνο στα παιδιά σας να στήσουν τα σημειωματάριά τους όπως θέλουν. Ανάλογα με το παιδί σας, μπορεί να θέλει να αριθμήσει τις σελίδες, να διακοσμήσει το εξώφυλλο ή να προσθέσει ετικέτες στα τμήματα τους.

4. Κάθε μέρα, όποτε κάνετε αφιερώσεις, βγάζετε τα τετράδια της καρδιάς σας και ρωτάτε τα παιδιά σας:Ποια είναι η στάση της καρδιάς που είναι παρούσα ή για την οποία γίνεται λόγος εδώ;Χρησιμοποιήστε τον Πίνακα Περιεχομένων για να σας βοηθήσει. Όταν καταλήξετε στο καλύτερο, ανοίξτε αυτή τη σελίδα του σημειωματάριου της καρδιάς και βάλτε τα παιδιά σας να γράψουν μόνο έναν στίχο ή ένα μέρος ενός στίχου σε αυτήν την ενότητα.

Αυτό ενθαρρύνει ενδοσκόπηση και με την πάροδο του χρόνου το παιδί σας θα συγκεντρώσει ένα πλούσιο „λεξιλόγιο της καρδιάς

3 δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι για οικογενειακές αφιερώσεις

Words of Wisdom: Κάνοντας τις Παροιμίες Πρακτικές για την Καθημερινή Ζωή

Αν είστε έτοιμοι να φτιάξετε κάθε μέρα μετράνε, υπάρχουν θεμελιώδεις συνήθειες κάθε οικογένεια ανάγκες που μπορούν να μεταμορφώσουν την κουλτούρα του σπιτιού σας. Όταν το κάνετε, θα μπορείτε συνδέω-συωδεομαι πιο ουσιαστικά με τα παιδιά σας και τρένο τους δρόμους του Κυρίου.

Το Pathfinder Parenting είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που παραδίδεται σε μικροσκοπικά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Σε βοηθάει να αναπτυχθείς ρουτίνες και συνήθειες σαν οικογένεια που σας επιτρέπουν να γίνετε ο σκόπιμος γονέας που πάντα θέλατε να είστε. Και επειδή οι πολυάσχολοι γονείς δεν χρειάζονται αλλο «να κάνεις» στο πιάτο σου, κρατάμε πράγματα μικρός και εστιασμένη με εύκολες στην εφαρμογή εργασίες για το σπίτι, οπότε δεν το κάνουν αποσπώ από την υπόλοιπη ζωή σας—την κάνουν πλουσιότερη.

Εικόνα κιτ οικογενειακής δράσης

Ένα από τα αντικείμενα που λαμβάνουν όλοι οι γονείς ως μέρος του μηνιαίου οικογενειακού κιτ δράσης είναι μια απλή μελέτη της Γραφής που διαβάζεται δυνατά να διαβάζουν με τα παιδιά τους που ονομάζεται „Σοφά λόγιαόπου παίρνουμε μια παροιμία από τη Βίβλο που διδάσκει μια συγκεκριμένη αρχή χαρακτήρα.

Με αυτό οι γονείς παίρνουν ένα μηνιαίο πρόγραμμα ανάγνωσης που ονομάζεται „Σκάβοντας βαθύτερα: Μεγαλώνοντας στην Κατανόηση Μέσω του Λόγου του Θεού.» Αυτό σας δίνει σύντομα αποσπάσματα ενός μήνα για να διαβάσετε για οικογενειακές αφιερώσεις, όλα δεμένα με αυτήν την αρχική παροιμία.

Το Pathfinder Parenting θα σας βοηθήσει:

 • Κάντε βαθιές, διαρκείς σχέσεις με τα παιδιά σας
 • Αναπτύξτε χαρακτήρα στα παιδιά σας και δημιουργήστε υγιείς απόψεις για την εξουσία + τον εαυτό τους
 • Ενσταλάξτε καλές συνήθειες + υπευθυνότητα στην καθημερινή οικογενειακή ζωή
 • Δώστε στα παιδιά σας έναν χριστιανικό φακό για να δουν τον κόσμο
 • Διδάξτε στα παιδιά σας να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τα δώρα που τους έχει δώσει ο Θεός
 • Αναπτύξτε όχι μόνο τη γνώση του κεφαλιού των παιδιών σας για τον Θεό, αλλά τη σχέση μαζί Του