Το κορυφαίο 7 λογισμικό διαγραμμάτων Gantt για τη διαχείριση έργων το 2022

Το κορυφαίο 7 λογισμικό διαγραμμάτων Gantt για τη διαχείριση έργων το 2022

Oktober 1, 2022 0 Von admin

Ένα γράφημα Gantt είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για κάθε διαχειριστή έργου. Αυτός ο τύπος γραφήματος απεικονίζει οπτικά την πρόοδο των εργασιών χρησιμοποιώντας οριζόντιες ράβδους για την παρακολούθηση και τη διαχείριση συγκεκριμένων εργασιών για ένα έργο. Αυτό το ενημερωτικό άρθρο θα συζητήσει τις επιλογές λογισμικού του γραφήματος Gantt που είναι εύχρηστες και μπορούν να εφαρμοστούν σήμερα. Επομένως, είτε είστε νέοι στη διαχείριση έργων και θέλετε να βρείτε το καλύτερο πρόγραμμα με ένα γράφημα Gantt είτε χρειάζεστε απλώς μια ανανέωση, διαβάστε για περισσότερες πληροφορίες.

Ποιος ανέπτυξε το διάγραμμα Gantt;

Αν μαντέψατε, «Mr. Γκαντ!» Εχεις δίκιο! Λοιπόν, πιο συγκεκριμένα, το διάγραμμα Gantt αναπτύχθηκε από τον Henry Gantt στις αρχές του 1900. Δημιούργησε ένα γράφημα για να παρακολουθεί την πρόοδο των ναυπηγικών του έργων. Στην επιχείρησή του, ο Gantt συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν έναν τρόπο χρονοδιάγραμμα με βάση την ώρα και όχι σε ποσότητες. Έτσι, δημιούργησε το γράφημα Gantt για τη διοίκηση του για να δει, σε γραφική μορφή, πώς προχωρούσε η εργασία.

Τα διαγράμματα Gantt είχαν σκοπό να βοηθήσουν τους μεμονωμένους διευθυντές να κάνουν καλύτερες επιλογές και αποφάσεις με βάση τις πληροφορίες τους. Ο Gantt δημιούργησε δύο συγκεκριμένες αρχές για τους πίνακες του:

 • Να μετρήσει τις δραστηριότητες με βάση το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους.
 • Για να χρησιμοποιήσετε το χώρο στο γράφημα για να αναπαραστήσετε τον όγκο της δραστηριότητας που θα έπρεπε να είχε γίνει κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Το διάγραμμα Gantt ήταν τόσο επιτυχημένο ότι αργότερα ο Φρέντερικ Γουίνσλοου Τέιλορ το έκανε δημοφιλή στο βιβλίο του, Οι Αρχές της Επιστημονικής Διοίκησης. Από τότε, τα διαγράμματα Gantt έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς στη διαχείριση έργων.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός διαγράμματος Gantt

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση των διαγραμμάτων Gantt στη διαχείριση έργων. Ίσως η πιο ωφέλιμη πτυχή είναι ότι παρέχει μια σαφή οπτική αναπαράσταση των εργασιών και των προθεσμιών.

Αυτή η αναπαράσταση επιτρέπει τον εύκολο εντοπισμό τυχόν σημείων συμφόρησης ή κινδύνου που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα του έργου. Επιπλέον, τα γραφήματα Gantt μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση εξαρτήσεων μεταξύ εργασιών. Αυτό είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό που βοηθά τη διοίκηση να δει ότι όλες οι εργασίες ολοκληρώνονται με τη σωστή σειρά και ότι δεν χάνονται βήματα.

Τα γραφήματα Gantt μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες ενός έργου. Για παράδειγμα, η χρωματική κωδικοποίηση μπορεί να κάνει διαφοροποίηση μεταξύ διαφορετικών εργασιών ή να επισημάνει κρίσιμα ορόσημα. Επίσης, τα περισσότερα προγράμματα λογισμικού γραφημάτων Gantt διευκολύνουν την εξαγωγή και την κοινή χρήση γραφημάτων με μέλη της ομάδας και ενδιαφερόμενους φορείς για διαφάνεια και συνεργασία.

Το καλύτερο λογισμικό Gantt

Με την ιστορία και τα οφέλη της Gantt πίσω μας, ας δούμε μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές λογισμικού Gantt. Το λογισμικό γραφημάτων Gantt έχει διανύσει πολύ δρόμο από την αρχή του και πλέον υπάρχουν πολλές ολοκληρωμένες πλατφόρμες που προσφέρουν γραφήματα Gantt ως ενσωματωμένη δυνατότητα.

Στοιχηματίζουμε ότι τόσο ο Henry Gantt όσο και ο Frederick Winslow Taylor δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι οι πρωτοποριακές θεωρίες τους στη δεκαετία του 1900 θα εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα – αλλά εδώ είμαστε!

Τα προγράμματα που αναφέρονται παρακάτω είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα μας και το καθένα προσφέρει ένα διαφορετικό σύνολο λειτουργιών που ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες του έργου σας. Οι κορυφαίες επιλογές μας για τα διαγράμματα Gantt περιλαμβάνουν:

 • Κυψέλη
 • TeamGantt
 • Wrike
 • Έξυπνο φύλλο
 • Εναλλαγή
 • nΕργασία
 • Αγάντυ

Όταν επιλέγετε λογισμικό γραφημάτων Gantt, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες του έργου και της ομάδας σας για να βρείτε την καλύτερη εφαρμογή. Μόλις προσγειωθείτε σε ένα πρόγραμμα, τα γραφήματα Gantt μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν στη ροή εργασίας σας για καλύτερη διαχείριση εργασιών και συνολική επιτυχία του έργου.

1. Κυψέλη

Κυψέλη είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης έργου που προσφέρει γραφήματα Gantt ως ενσωματωμένη δυνατότητα. Με τα διαγράμματα Hive και Gantt, μπορείτε να σχεδιάσετε και να εκτελέσετε το έργο σας, όλα μέσα στο ίδιο εργαλείο. Με την προβολή γραφήματος Hive Gantt, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε γραφήματα για να παρακολουθείτε την πρόοδο του έργου σας. Για παράδειγμα, η προβολή Gantt θα σας δείξει γρήγορα την κατάσταση της ενέργειας σε σχέση με την προθεσμία. Η προβολή παρέχει μια ολοκληρωμένη, οπτική αναπαράσταση των χρονοδιαγραμμάτων του έργου σας, επιτρέποντάς σας να σύρετε, να αποθέσετε και να επεκτείνετε χρονοδιαγράμματα και να εκχωρήσετε νέους χρήστες και ενέργειες.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Hive είναι ότι έχει σχεδιαστεί για χρήση από ομάδες όλων των μεγεθών και έχει έναν τόνο ενσωματωμένων χαρακτηριστικών που είναι ιδανικές για τη διαχείριση έργου. Δεδομένου ότι είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης έργου, πρώτα και κύρια, η προσθήκη ενός γραφήματος Gantt δίνει στη Hive ένα πόδι στον ανταγωνισμό.

Η χρήση ενός μόνο προγράμματος λογισμικού διαχείρισης έργου μπορεί να ωφελήσει πολλές επιχειρήσεις αντί να εναλλάσσονται μεταξύ πολλών προγραμμάτων. Με το Hive, έχετε τα πάντα σε μια κεντρική τοποθεσία (τολμάμε να πούμε, στο Hive) για να διαχειριστείτε όλα τα απαραίτητα για το έργο σας. Επίσης, εάν πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε υποστηρικτικές εφαρμογές εκτός του Hive, το Hive προσφέρει έναν τόνο ενσωματώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν στη ροή εργασιών του έργου σας.

Το δωρεάν πρόγραμμα είναι κατάλληλο για 1-2 χρήστες, αλλά το πρόγραμμα επί πληρωμή που ξεκινά από 12 $/μήνα θα ξεκλειδώσει όλες τις δυνατότητες που το καθιστούν ένα αξιόλογο διάγραμμα Gantt συν πλατφόρμα διαχείρισης έργου.

Βασικά συμπεράσματα:

 • Πολλαπλές προβολές γραφήματος
 • Εξαιρετική κοινότητα και υποστήριξη πελατών
 • Κατασκευασμένο για χρήστες, από χρήστες
 • Ένας τόνος ενσωματώσεων λογισμικού

2. TeamGantt

TeamGantt είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για το λογισμικό γραφημάτων Gantt. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει το TeamGantt από άλλα προγράμματα είναι η φιλικότητα προς τον χρήστη. Με τον φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό και το UX του, το TeamGantt είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές μας για ένα γράφημα Gantt που όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να κατανοήσουν την ημέρα 1.

Η δημιουργία γραφημάτων Gantt στο TeamGantt είναι απλή και μπορεί να γίνει με μεταφορά και απόθεση εργασιών στη σωστή σειρά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εύκολα δευτερεύουσες εργασίες, σημειώσεις και συνημμένα σε κάθε εργασία. Δεδομένου ότι αυτό το πρόγραμμα ζει στο cloud, μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε μετόχους και ομάδες να συνεργαστούν στο γράφημα Gantt ή στα σχέδια του έργου σας.

Το Teamgantt προσφέρει δωρεάν δοκιμή για να δοκιμάσετε τις δυνατότητες πριν δεσμευτείτε σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 19 $/μήνα για έναν χρήστη και απεριόριστους επισκέπτες.

Βασικά συμπεράσματα:

 • Εξαιρετικό UI/UX χρήστη
 • Βελτιωμένη χρήση
 • Δωρεάν σχέδιο
 • Λειτουργία εγγενούς συνομιλίας

3. Τραβήξτε

Wrike είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης έργου που προσφέρει γραφήματα Gantt ως ενσωματωμένη δυνατότητα. Με το Wrike, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε γραφήματα Gantt για να παρακολουθείτε την πρόοδο του έργου σας. Με τη δωρεάν επιλογή του, έχετε περισσότερες επιλογές από ορισμένες από τις άλλες επιλογές μας, επομένως σκεφτείτε το Wrike εάν η τιμή είναι ένα τεράστιο σημείο κόλλησης.

Η δωρεάν επιλογή θα σας δώσει διαχείριση εργασιών και δευτερευουσών εργασιών, απεριόριστους χρήστες και τη δυνατότητα τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς συνεργάτες. Το Wrike επίσης ενσωματώνει με πολλά άλλα δημοφιλή προγράμματα λογισμικού όπως το Google Drive, το JIRA και το Dropbox, ώστε να μπορείτε να το εφαρμόσετε γρήγορα στην προϋπάρχουσα ροή εργασίας σας.

Το Wrike προσφέρει δωρεάν δοκιμή για να δοκιμάσετε τις δυνατότητες πριν δεσμευτείτε σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 9 $/μήνα και μόλις εγγραφείτε στο Wrike, θα έχετε πρόσβαση στην ομάδα υποστήριξης πελατών τους, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Gantt στη ροή εργασίας σας.

Βασικά συμπεράσματα:

 • Ένας τόνος ενσωματώσεων λογισμικού
 • Εξαιρετική υποστήριξη πελατών
 • Εύχρηστα προκατασκευασμένα πρότυπα
 • Πολλαπλές προβολές γραφήματος

4. Έξυπνο φύλλο

Έξυπνο φύλλο είναι ένα άλλο εξαιρετικό πρόγραμμα λογισμικού γραφημάτων Gantt που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση έργων. Προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών που το καθιστούν μια καλή επιλογή για τη διαχείριση έργου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας και επεξεργασίας γραφημάτων Gantt.

Το Smartsheet είναι ένας τύπος πλατφόρμας διαχείρισης έργου χωρίς περικοπές, αλλά συνοδεύεται από αρκετά φιλικά προς το χρήστη πρότυπα για όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με την πλατφόρμα για να αρχίσει να χρησιμοποιεί. Το Smartsheet προσφέρει επίσης έναν αξιοπρεπή αριθμό επιλογών αυτοματισμού για να διατηρεί τα πάντα ομαλά και με συνέπεια.

Το Smartsheet διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα που είναι τέλειο για μεμονωμένους χρήστες και μικρά έργα. Αλλά αν έχετε πιο περίπλοκα έργα, ίσως χρειαστεί επιλέξτε ένα πρόγραμμα επί πληρωμήτο οποίο ξεκινά από 7 $/μήνα και περιλαμβάνει πρόσθετες λειτουργίες, όπως απεριόριστους χρήστες και αποθηκευτικό χώρο.

Βασικά συμπεράσματα:

 • Προσφέρει δωρεάν σχέδιο για μικρά έργα
 • Προσφέρει απεριόριστους χρήστες και χώρο αποθήκευσης
 • Ενσωματώνεται με άλλα δημοφιλή προγράμματα λογισμικού
 • Πολλαπλές προβολές έργου

5. Εναλλαγή

Εναλλαγή είναι ένα εργαλείο σχεδιασμού και συνεργασίας έργου για μικρές ομάδες που καθιστά εξαιρετικά εύκολο τον προγραμματισμό με γραφήματα Gantt. Η εναλλαγή διεπαφής μεταφοράς και απόθεσης επιτρέπει ευελιξία κατά τη δημιουργία ενός έργου και την προσαρμογή του σε κάθε ομάδα. Το λογισμικό σάς επιτρέπει να βλέπετε καταστάσεις εργασιών, να ορίζετε προθεσμίες, να προσθέτετε δευτερεύουσες εργασίες και να ορίζετε εκτιμήσεις εργασιών. Επιπλέον, η δυνατότητα ετικέτας για εργασίες διευκολύνει την αναζήτηση, το φιλτράρισμα και την ταξινόμηση έργων και τμημάτων. Το Toggl είναι δωρεάν για μεμονωμένους χρήστες. Το πρόγραμμα premium κοστίζει 9 $ ανά χρήστη/ανά μήνα και συνοδεύεται από πρόσθετες λειτουργίες, όπως προγραμματισμός ομάδας, επαναλαμβανόμενες εργασίες και παρακολούθηση χρόνου.

Βασικά σημεία λήψης:

 • Εύκολο στη χρήση χρονοδιάγραμμα γραφήματος Gantt με μεταφορά και απόθεση για τον προγραμματισμό έργων και τη διαχείριση του φόρτου εργασίας της ομάδας
 • Αποτελεσματική λειτουργία αυτόματης παρακολούθησης
 • Δωρεάν πρόγραμμα για μεμονωμένους χρήστες
 • Δεν διαθέτει αυτοματισμούς και εκ των προτέρων αναφορά για δωρεάν πρόγραμμα

6. nΕργασία

nΕργασία είναι μια εφαρμογή που προσφέρει προσαρμοστικά και δυναμικά γραφήματα Gantt που είναι χρωματικά κωδικοποιημένα και διαδραστικά. Όταν ενημερώνετε τις προθεσμίες, τη διάρκεια και τις χρεώσιμες ώρες μιας εργασίας, το γράφημα nTask Gantt θα ενημερώνει αυτόματα αυτές τις αλλαγές. Μπορείτε εύκολα να δείτε τον προϋπολογισμό και τις τρέχουσες δαπάνες του έργου του γραφήματος Gantt. Όταν χρησιμοποιείτε γραφήματα Gantt συγχρονισμένα με λειτουργίες φύλλου χρόνου, οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν χρεώσιμες και μη χρεώσιμες ώρες που εκφράζουν το πραγματικό κόστος του έργου. Το ntask διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά που εστιάζουν στην παραγωγικότητα και τη συνεργασία, όπως η λήψη σημειώσεων, η παρακολούθηση χρόνου και ακόμη και η διαχείριση φύλλων χρόνου. Η τιμολόγηση ξεκινά από 3 $/χρήστη/μήνα για το πληρωμένη συνδρομή με premium χαρακτηριστικά. Διαθέσιμο για iOS και Android.

Βασικά συμπεράσματα:

 • Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο
 • Διαχείριση εργασιών και διαχείριση έργου
 • Διαχείριση κινδύνου για την εξάλειψη όλων των κινδύνων και των ερπυσμάτων
 • Εργαλεία διαχείρισης συσκέψεων και συνεργασίας για να παραμείνουν όλοι συνδεδεμένοι
 • Εργαλεία Kanban και γραφήματα Gantt για να δείτε τις εργασίες και τις διαδικασίες από διαφορετική οπτική γωνία

7. Αγάντυ

Διαθέτει απεριόριστα έργα, εργασίες και ομάδες, όλα βασισμένα σε γραφήματα Gantt, Αγάντυ προσφέρει μια εύκολη εγκατάσταση με τα πιο βασικά εργαλεία για να σας βοηθήσει να κρατάτε τις ιδέες οργανωμένες και έγκαιρα για να τις παραδώσετε. Υπάρχει μια επισκόπηση εργασιών όπου οι ομάδες συγκεντρώνονται για να μοιραστούν την πρόοδό τους μεταξύ τους και να αναθέσουν εργασίες χρησιμοποιώντας χειρονομίες μεταφοράς και απόθεσης. Οι διαχειριστές μπορούν να εκχωρήσουν προσβασιμότητα για συγκεκριμένο χρήστη εντός έργων. Οι εργασίες μπορούν να εξαχθούν ως αρχεία PDF και υπενθυμίσεις που αποστέλλονται μέσω email.

Βασικά φαγητά:

 • Εντελώς βασισμένο σε σύννεφο
 • Απλό και απλό
 • Όλα σε μια σελίδα
 • Δωρεάν για χρήση για μικρές και μεσαίες ομάδες

Έχετε κάποιο αγαπημένο λογισμικό γραφημάτων Gantt; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω! Και φροντίστε να ελέγξετε τις άλλες συνοψίσεις λογισμικού διαχείρισης έργων μας για περισσότερα εξαιρετικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη ροή εργασίας σας.