Τι θέλουν πραγματικά τα γραφεία εισαγωγής κολεγίου

Τι θέλουν πραγματικά τα γραφεία εισαγωγής κολεγίου

Juli 23, 2022 0 Von admin

Τι θέλουν πραγματικά οι υπάλληλοι εισαγωγής κολεγίου

Εντάξει, έτοιμος για τη σκληρή αλήθεια; Όσον αφορά τις εισαγωγές, οι μαθητές με εκπληκτικές ΣΔΣ, σχεδόν τέλειες βαθμολογίες σε τεστ και άφθονα εξωσχολικά μαθήματα είναι μια ντουζίνα, ενώ όσοι έχουν εμφανή συναισθηματική νοημοσύνη, πρωτοβουλία και σκληρότητα είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν. Πώς μπορεί λοιπόν ο σκληρά εργαζόμενος έφηβός σας να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες ειδικευμένους υποψήφιους; Ακόμη περισσότερο, τι είναι οι υπάλληλοι εισαγωγής κολεγίων Πραγματικά ψάχνω? Με μια λέξη: περιέργεια.

Ως ειδικός σε δοκίμια, έχω δουλέψει με πολλά παιδιά που έχουν επενδύσει πολλά στη δημιουργία βιογραφικών και όχι αρκετά στη δημιουργία χαρακτήρων. Στη συνέχεια, αγωνίζονται να πουν την πιο βαθιά ιστορία τους. Μια σημαντική διάκριση που πρέπει να κάνετε στους μαθητές είναι ότι το αντίγραφό σας είναι αυτό που έχετε κάνει, αλλά το δοκίμιό σας είναι αυτό που είστε. Αυτό αναζητούν οι υπάλληλοι εισαγωγών σε ένα δοκίμιο κολεγίου.

Στο βιβλίο, The Stressed Years of Their Lives: Helping Your Kid Survive and Thrive Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων, οι συγγραφείς πήραν συνέντευξη από τον πρώην πρύτανη εισαγωγών του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Eric J. Furda. Αυτός είπε:

Βλέπουμε τους μαθητές να υποβάλλουν αίτηση στο Penn με μεταγραφές που περιλαμβάνουν οκτώ μαθήματα AP, δεκάδες εξωσχολικές δραστηριότητες και συστατικές επιστολές που κάνουν τον μαθητή να είναι ο επόμενος Steve Jobs ή Bill Gates. Αυτό που αναρωτιόμαστε όταν διαβάζουμε αυτές τις εφαρμογές είναι: «Ποιος είναι αυτός ο έφηβος; Και γιατί κάποιος δεν τον βοηθάει να επιβραδύνει λίγο και να εστιάσει λίγη από την ενέργειά του στο να απολαμβάνει απλώς τη ζωή;». . . Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι τα γραφεία εισαγωγής κολεγίων δεν αναζητούν τέλειους φοιτητές. Αναζητούμε φοιτητές που μπορούν να συνεισφέρουν στη ζωή της πανεπιστημιούπολης και που είναι αρκετά καλά οργανωμένοι ώστε να επωφεληθούν από το να είναι μέρος μιας διαφορετικής κοινότητας.1

Σπάνια λειτουργεί προς όφελος ενός μαθητή όταν αναλαμβάνει οτιδήποτε αυστηρά επειδή «θα φαίνεται καλό στις αιτήσεις κολεγίου». Η έλλειψη ενδιαφέροντος και αυθεντικότητάς τους θα προκύψει στο δοκίμιό τους ή στην εφαρμογή τους. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι υπάλληλοι εισδοχής χρησιμοποιούν καθορισμένους κωδικούς, όπως „QBNC“ (Προσδιορισμένος αλλά όχι υποχρεωτικός) και „DNSO“ (Δεν ξεχωρίζει) στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Είναι σημαντικό εμείς, ως γονείς, να δίνουμε στα παιδιά μας το χρόνο και την ενθάρρυνση να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που έχουν πραγματικά νόημα για αυτά και προσθέτουν αξία στη ζωή τους.

Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεχωρίσει στους υπαλλήλους εισαγωγής:

1. Καλλιεργήστε την αγάπη για το διάβασμα

Είναι συγκλονιστικός ο αριθμός των μαθητών με υψηλές επιδόσεις με τους οποίους συνεργάστηκα και οι οποίοι δεν έχουν διαβάσει τίποτα για αναψυχή από τότε που ήταν δώδεκα. Πολλοί αναφέρουν έλλειψη χρόνου στο πρόγραμμά τους. Αλλά η ανάγνωση έχει αποδειχθεί ότι κάνει τους ανθρώπους καλύτερους συγγραφείς και επικοινωνιακούς, που είναι και οι δύο κρίσιμες δεξιότητες ζωής.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφήσετε κατά μέρος χρόνο για οικογενειακό διάβασμα. Όχι μόνο θα δημιουργήσει μια υπέροχη οικογενειακή παράδοση, αλλά η μοντελοποίηση αυτής της συμπεριφοράς δείχνει στα παιδιά σας ότι, όσο απασχολημένοι κι αν είστε, δίνετε προτεραιότητα και στο διάβασμα. Εάν αυτό φαίνεται σαν μια ωραία ιδέα στη θεωρία, αλλά δεν είναι ρεαλιστική για την οικογένειά σας, ενθαρρύνετέ την να ακούει ηχητικά βιβλία ενώ ετοιμάζεται το πρωί, προπονείται ή κάνει άλλες δραστηριότητες αντί να κάνει αλόγιστη κύλιση. Εάν χρειάζεστε πιο πειστικά, ορισμένα ελίτ κολέγια έχουν συμπληρωματικά δοκίμια που ζητούν από τους μαθητές να αναφέρουν βιβλία που έχουν διαβάσει αυστηρά για ευχαρίστηση. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για να κάνετε το παιδί σας που είναι δεσμευμένο στο κολέγιο να εξετάσει τι αναζητούν οι υπάλληλοι εισδοχής σε ένα δοκίμιο κολεγίου.

2. Ενθαρρύνετε τα χόμπι, αλλά θέτετε προσδοκίες

Το παιδί σας να κάνει καταδύσεις παρόλο που ζείτε 1.000 μίλια από τον πλησιέστερο ωκεανό μπορεί να μην έχει πολύ νόημα για εσάς, αλλά η ενασχόληση με τα χόμπι δημιουργεί μια αίσθηση ανεξαρτησίας, πειθαρχίας και υπερηφάνειας – ιδιότητες που έχουν μεγάλη σημασία για τους αξιωματικούς εισαγωγών. Όταν το παιδί σας γοητεύεται από κάτι, ενθαρρύνετέ το να το εξερευνήσει από πολλές οπτικές γωνίες. Θα πρέπει να παρακολουθούν ντοκιμαντέρ, να ακολουθούν ειδικούς στο YouTube ή σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να ακούν podcast και να συνδέονται με μέντορες. Ενισχύστε τις διανοητικές τους επιδιώξεις κάνοντας ερωτήσεις και αφήστε τους να σας πουν για όσα βρίσκουν ενδιαφέροντα.

Όταν το πάθος του παιδιού σας για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του ξεχωρίζει, δημιουργείται μια πολύ πιο συναρπαστική ιστορία δίπλα στα αμέτρητα δοκίμια που γράφτηκαν για εξωσχολικά μαθήματα στα οποία οι μαθητές επενδύουν μόνο εν μέρει ή καθόλου. Ίσως ένα από τα χόμπι τους εξελιχθεί σε καριέρα, ή ίσως όχι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι εγγυημένο ότι θα είναι πιο ενδιαφέρον, πιο ολοκληρωμένο άτομο – και υποψήφιος για κολέγιο.

3. Υποστηρίξτε παρά κρίνετε

Μια μαμά με την οποία μίλησα ανησυχούσε για το πόσο χρόνο ο γιος της «έχανε» παίζοντας βιντεοπαιχνίδια μέχρι να μάθει ότι πανεπιστήμια όπως το Cornell, το Penn, το USC και το Northeastern έχουν όλα προγράμματα σχεδιασμού βιντεοπαιχνιδιών. Έτσι, αντί να τον γκρινιάζει να σταματήσει να παίζει, τον ρώτησε γιατί του άρεσε να παίζει τόσο πολύ. Ποτέ δεν το είχε σκεφτεί πραγματικά πριν, αλλά άρχισε να μιλά για τις ιστορίες, τη μουσική, τα γραφικά, ακόμη και το μάρκετινγκ. Η εμπειρία της υποστήριξης της μητέρας του και όχι της κρίσης φούντωσε περαιτέρω την περιέργειά του. Ως αποτέλεσμα, η εμπλοκή του μετατοπίστηκε από την παθητική συμμετοχή στην προληπτική εκμάθηση για τον προγραμματισμό υπολογιστών και την παραγωγή μουσικής.

Αυτό που αναζητούν τα Γραφεία Εισαγωγής Κολεγίων είναι καλά στρογγυλεμένα άτομα

Πολύ συχνά, βλέπω τους γονείς να δίνουν προτεραιότητα στα πολυάσχολα προγράμματα, ενώ παραμελούν ότι τα παιδιά χρειάζονται ελεύθερο χρόνο για να εμβαθύνουν σε χόμπι και ενδιαφέροντα. Η υπερβολική εστίαση στα ακαδημαϊκά επιτεύγματα για την προσωπική ανάπτυξη μπορεί να δημιουργήσει μια τοξική νοοτροπία και να βλάψει αντί να βοηθήσει, τις πιθανότητες εισαγωγής ενός μαθητή στο κολέγιο.

Δεν προτείνω ότι η αυστηρότητα των μαθημάτων, τα εξωσχολικά προγράμματα, οι ΣΔΣ και οι βαθμολογίες εξετάσεων δεν αξιολογούνται από το γραφείο εισαγωγής στο κολέγιο – σίγουρα παίζουν ρόλο στην αποδοχή του κολεγίου. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είναι στο ταξίδι τους στο γυμνάσιο, ποτέ δεν είναι αργά να εμφυσήσετε στο παιδί σας μια γνήσια αγάπη για τη μάθηση που θα το βοηθήσει να πετύχει μόλις πατήσει το πόδι του στην πανεπιστημιούπολη και πέρα ​​από αυτήν.