Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) – Παγκόσμιες τάσεις τεχνολογίας και 6 πεδία εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης – Έξυπνος βοηθός Hana

Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) – Παγκόσμιες τάσεις τεχνολογίας και 6 πεδία εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης – Έξυπνος βοηθός Hana

Januar 12, 2023 0 Von admin

Στην εποχή της ακμάζουσας βιομηχανίας 4.0, η „Τεχνητή Νοημοσύνη“ είναι ένας απαραίτητος παράγοντας. Σήμερα, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες σημαντικές τεχνολογίες, που βοηθά τους ανθρώπους να λύσουν πολλά προβλήματα στη ζωή τους. Αυτός ο τομέας προσελκύει μεγάλη προσοχή παγκοσμίως χάρη στις καινοτομίες με εξαιρετικά και σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Ας μάθουμε με το Hana.ai τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη; Και τα πεδία που μπορούν να εφαρμόσουν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στο παρακάτω άρθρο.

1. Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η τεχνητή νοημοσύνη ή τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών. Μια νοημοσύνη που δημιουργήθηκε από ανθρώπους με στόχο να βοηθήσει τους υπολογιστές να αυτοματοποιήσουν ευφυείς συμπεριφορές όπως οι άνθρωποι. Συγκεκριμένα, η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους υπολογιστές να αποκτήσουν ανθρώπινη νοημοσύνη όπως: σκέψη και συλλογισμός για την επίλυση προβλημάτων, γνώση επικοινωνίας με κατανόηση της γλώσσας και του λόγου, η μάθηση και η αυτοπροσαρμογή,…

Η τεχνολογία AI δημιουργεί έξυπνες μηχανές και συστήματα μέσω της χρήσης μοντέλων υπολογιστών, τεχνικών και σχετικών τεχνολογιών, βοηθώντας στην εκτέλεση εργασιών που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη. Συνολικά, είναι ένας πολύ ευρύς κλάδος, που περιλαμβάνει στοιχεία ψυχολογίας, επιστήμης υπολογιστών και μηχανικής. Μερικά κοινά παραδείγματα τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, λογισμικό αυτόματης μετάφρασης, εικονικούς βοηθούς σε τηλέφωνα ή εικονικούς αντιπάλους όταν παίζετε παιχνίδια σε τηλέφωνα.

2. Ταξινόμηση Τεχνητής Νοημοσύνης

2.1. Τεχνολογία Reactive AI.

Η τεχνολογία Reactive AI είναι ικανή να αναλύει τις καλύτερες δυνατές κινήσεις της ίδιας και του αντιπάλου, από εκεί, δίνοντας την πιο βέλτιστη λύση.

Ένα παράδειγμα είναι ο Deep Blue, ο αυτόματος πιλότος σκακιού της IBM που κέρδισε τον παγκόσμιο παίκτη Garry Kasparov τη δεκαετία του 1990. Η τεχνολογία AI του Deep Blue μπορεί να εντοπίσει κινήσεις και να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις. Δεν έχει αναμνήσεις και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει προηγούμενες εμπειρίες για να συνεχίσει την προπόνηση στο μέλλον.

2.2. Τεχνολογία AI με περιορισμένη μνήμη

Αυτά τα συστήματα AI μπορούν να χρησιμοποιήσουν προηγούμενες εμπειρίες για να λάβουν μελλοντικές αποφάσεις. Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες λήψης αποφάσεων υπάρχουν σε μη επανδρωμένο εξοπλισμό όπως οχήματα, drones ή υποβρύχια.

Ο συνδυασμός αυτών των αισθητήρων περιβάλλοντος της τεχνολογίας AI μπορεί να προβλέψει την κατάσταση και να δώσει στη συσκευή βέλτιστα βήματα δράσης. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για να αναλάβουν δράση στο επόμενο βήμα.

Για παράδειγμα, για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, πολλοί αισθητήρες είναι εξοπλισμένοι γύρω από το αυτοκίνητο και στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου για να υπολογίσουν την απόσταση από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, η τεχνολογία AI θα προβλέψει την πιθανότητα σύγκρουσης, προσαρμόζοντας έτσι την ταχύτητα του οχήματος κατάλληλα για να διατηρείται το ασφαλές όχημα.

τεχνητή νοημοσύνη

2.3. Θεωρία τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή η τεχνολογία AI μπορεί να μάθει αλλά και να σκέφτεται μόνη της και στη συνέχεια να εφαρμόσει αυτά που μαθαίνει για να κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Επί του παρόντος, αυτή η τεχνολογία AI δεν έχει γίνει ακόμη βιώσιμη επιλογή.

2.4. Αυτογνωσία

Αυτή τη στιγμή, ολόκληρο το σύστημα AI έχει μια αίσθηση του εαυτού του, είναι συνειδητό και συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Έχουν ακόμη και συναισθήματα και κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων. Φυσικά, αυτό το είδος τεχνολογίας AI δεν είναι ακόμη βιώσιμο.

3. 6 τομείς όπου μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης

3.1. Ιατρός

Η τεχνολογία AI αλλάζει εντελώς το πρόσωπο της ιατρικής βιομηχανίας. Μπορούμε να πούμε ότι η υγεία είναι ο πιο πρακτικός τομέας που μας ενδιαφέρει. Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική φέρνουν ανθρώπους απίστευτης αξίας. Το AI χρησιμοποιείται ως προσωπικός βοηθός υγειονομικής περίθαλψης, χρησιμοποιούνται για έρευνα και ανάλυση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προγραμματισμό ραντεβού σε ιατρικές εγκαταστάσεις και το πιο σημαντικό, οι ασθενείς υποστηρίζονται 24 ώρες το 24ωρο.

τεχνητή νοημοσύνη

Οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές στα τηλέφωνά τους για να τραβήξουν φωτογραφίες και να συμπληρώσουν πληροφορίες, να τις στείλουν σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και σχεδόν αμέσως, τα τυπικά αποτελέσματα και η θεραπεία μπορούν να επιστραφούν. Ή μια από τις πιο εξέχουσες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με ταχύτητα έως και 40% ταχύτερη από τα εξειδικευμένα οχήματα, κατάλληλα για χρήση σε επείγουσες διασώσεις σε νοσοκομεία, τοποθεσίες με δύσκολο έδαφος.

3.2. Εκπαίδευση

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε λειτουργίες διδασκαλίας και μάθησης, παιχνίδια και εκπαιδευτικό λογισμικό συμβάλλει στη βελτίωση και την ανύψωση του επιπέδου της ανθρώπινης μάθησης. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση έχει επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πρόοδο των μαθητών ώστε οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν και να προσαρμόζουν ανάλογα τη μέθοδο διδασκαλίας.

τεχνητή νοημοσύνη

3.3. Μεταφορά

Η τεχνητή νοημοσύνη που εφαρμόζεται στον κλάδο των μεταφορών μέσω αυτοοδηγούμενων οχημάτων, ιδιαίτερα των αυτοκινήτων, έχει αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη χάρη στην ικανότητά της να μειώνει το κόστος και να περιορίζει τους κινδύνους.Τα τροχαία ατυχήματα είναι προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

τεχνητή νοημοσύνη

3.4. Χρηματοοικονομικά – Τραπεζικά

Οι τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στον χειρισμό χρηματοοικονομικών πράξεων, επενδύσεων και μετοχών, διαχείρισης διαφόρων περιουσιακών στοιχείων κ.λπ. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ξεπεράσει τους ανθρώπους στο χειρισμό χρηματοοικονομικών συναλλαγών. κάτοχος λογαριασμού.

3.5. Υπηρεσία

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης είναι ικανή να συλλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες χρήσης υπηρεσιών των πελατών μέσω συλλογής και ανάλυσης δεδομένων για να προσφέρει βέλτιστες, αποτελεσματικές και αποδοτικές λύσεις κατάλληλες για τις ανάγκες τους. Αυτό βοηθά τον κλάδο των υπηρεσιών να λειτουργεί καλύτερα και να προσφέρει πιο ενδιαφέρουσες και νέες εμπειρίες στους χρήστες. Το Chatbot είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της εφαρμογής.

Παρόμοια με τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, η γέννηση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει φέρει μια μεγάλη αλλαγή στη βιομηχανία στην προσέγγιση πιθανών πελατών και στόχων. Με βάση την ανάλυση των δημογραφικών στοιχείων, των συνηθειών της διαδικτυακής δραστηριότητας ή του διαφημιστικού περιεχομένου που βλέπουν συχνά οι πελάτες για να προσαρμόσουν ανάλογα τον χρόνο και τον χώρο για την παροχή διαφημίσεων.

3.6. Κατασκευή

Το εργοστάσιο FANUC, Ιαπωνία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή και χρήσης ρομπότ για την παραγωγή ρομπότ που παράγουν 5000 ρομπότ το μήνα, κατέχοντας μία από τις πολύ σύγχρονες γραμμές παραγωγής του κόσμου, τη γραμμή που κατασκευάζει συσκευές που βοηθούν στη δημιουργία πολλών προϊόντα, από αυτοκίνητα μέχρι iPhone. Στο FANUC τα ρομπότ κατασκευάζουν, παρακολουθούν και δοκιμάζουν το ένα το άλλο.

τεχνητή νοημοσύνη

Στην πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη μας έχει μεταφέρει σε μια νέα διάσταση πέρα ​​από τους τοίχους του εργοστασίου FANUC. Τα ρομπότ έχουν αναλάβει και αποτελούν το έξυπνο εργοστάσιο εδώ και αρκετό καιρό, τα σημερινά ρομπότ δεν εκτελούν πλέον μονότονες, μηχανικές εργασίες. Είναι έξυπνοι συμμετέχοντες στο Industry 4.0: στον πυρήνα του ο σύνδεσμος μεταξύ του πραγματικού εργοστασίου και της εικονικής πραγματικότητας.

Hana.ai ελπίζω, οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενδιαφέρουσες για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και την εφαρμογή της σε chatbots, επικοινωνήστε με το HANA. Και ακολουθήστε το Hana.ai τώρα, θα επιστρέψουμε με πιο ενδιαφέρον και ενδιαφέρον περιεχόμενο.

———————————————————

Έξυπνος Βοηθός Χάνα

Τηλέφωνο: 028.999.591.29

Διεύθυνση: οδός 1196 3/2, θάλαμος 8, συνοικία 11, πόλη. Πόλη Χο Τσι Μινχ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected]