Συμβουλές για την προετοιμασία των παιδιών για το κολέγιο

Συμβουλές για την προετοιμασία των παιδιών για το κολέγιο

August 19, 2022 0 Von admin

Προετοιμασία των παιδιών σας για το κολέγιο: Οικονομικές συμβουλές

Είναι πίσω στο σχολείο και προσπαθείτε να βρείτε πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για το κολέγιο. Ανησυχείτε ήδη μήπως πετύχουν στην τάξη και κάνουν καλούς φίλους, αλλά τι γίνεται με τον νέο, πιο ανεξάρτητο οικονομικά κόσμο στον οποίο μπαίνουν;

Το να ξεκινήσετε τα παιδιά σας στο σωστό δρόμο μπορεί να τα βοηθήσει να κάνουν καλές επιλογές σχετικά με τις δαπάνες, την αποταμίευση και τον δανεισμό. Προετοιμάζοντας τα παιδιά σας να κάνουν έξυπνες επιλογές αυτή τη στιγμή μπορεί να τα βοηθήσει να αποφύγουν το περιττό οικονομικό άγχος στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ηρεμία και για τους δυο σας.

Ακολουθούν ορισμένες οικονομικές συμβουλές για το κολέγιο που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν μιλάτε στο παιδί σας για το πώς να προετοιμαστεί για το σχολείο:

Συμβουλές για την προετοιμασία των παιδιών σας για το κολέγιο

1. Διδάξτε τους πώς να κάνουν προϋπολογισμό ως φοιτητής

Ακόμα κι αν το παιδί σας κερδίζει τα δικά του χρήματα, αυτή είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που θα πρέπει να κάνει προϋπολογισμό μόνο του. Έτσι, η συζήτηση αυτής της συζήτησης θα τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για να κάνουν καλύτερες επιλογές σχετικά με τις δαπάνες και την εξοικονόμηση χρημάτων. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ επιθυμιών και αναγκών – και πόσο κοστίζουν τα πράγματα – τόσο το καλύτερο.

Όσον αφορά την αποταμίευση και τις δαπάνες, η προετοιμασία για τα οικονομικά του κολεγίου μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα βήματα:

  1. Δημιουργήστε έναν βασικό προϋπολογισμό. Ξεκινήστε με το εισόδημα – ή τα χρήματα που προέρχονται από πράγματα όπως η μερική απασχόληση και τα επιδόματα – και στη συνέχεια αφαιρέστε τα έξοδα. Όταν αθροίζετε τα έξοδα, λάβετε υπόψη τόσο τα μεταβλητά (λογαριασμοί κοινής ωφελείας, φυσικό αέριο, είδη παντοπωλείου) όσο και τα πάγια έξοδα (ενοίκιο, πληρωμές φοιτητικού δανείου).
  2. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα αποταμίευσης. Μόλις μάθετε τι απομένει μετά την αφαίρεση των εξόδων, ορίστε έναν στόχο μηνιαίας εξοικονόμησης. Μπορεί να είναι ένα συγκεκριμένο ποσό σε δολάρια, ας πούμε 100 $, ή ένα ποσοστό, όπως 30 τοις εκατό. Ακόμα κι αν είναι ένα μικρό ποσό, κάντε τους τη συνήθεια να εξοικονομούν χρήματα που περισσεύουν. Για να βοηθήσετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα τρόπων εξοικονόμησης χρημάτων στο κολέγιο.
  3. Ορίστε ένα όριο δαπανών. Μόλις αποκλειστούν τα υποχρεωτικά έξοδα και οι εισφορές αποταμίευσης, τα υπόλοιπα μπορούν να διατεθούν σε «διασκεδαστικά πράγματα» – όπως φαγητό έξω, να πηγαίνουν στον κινηματογράφο, να παρακολουθούν συναυλίες κ.λπ. τυχόν φοιτητικές εκπτώσεις.
  4. Κάντε τακτικές προσαρμογές για να προετοιμαστείτε για εκπλήξεις στο κολέγιο. Συνειδητοποιήστε ότι ο προϋπολογισμός είναι ένα ζωντανό πράγμα, όχι κάτι που έχει πέτρα. Όπως είναι φυσικό, τα έξοδα και οι δαπάνες θα κυμαίνονται με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να υπάρξει μια εκδήλωση δικτύωσης που κοστίζει ένα μήνα ή μια απροσδόκητη επισκευή αυτοκινήτου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η συχνή επανεξέταση του προϋπολογισμού σας καθιστά τους μαθητές υπεύθυνους για την επίτευξη οικονομικών στόχων. Είναι σημαντικό να κάνετε αυτές τις προσαρμογές στον προϋπολογισμό για να είστε ενήμεροι για τη συμπεριφορά των δαπανών και της αποταμίευσης.

Θέλουν περισσότερα? Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με το πώς να ελέγχετε το κόστος του κολεγίου και τον προϋπολογισμό με σύνεση.

2. Συζητήστε πώς η οικογένειά σας σχεδιάζει να πληρώσει για το σχολείο

Συζητήστε πώς πληρώνει η οικογένειά σας για το σχολείο, συμπεριλαμβανομένου του ποιος είναι υπεύθυνος για την αποπληρωμή τυχόν φοιτητικών δανείων.

Μπορεί να είναι μια συναισθηματική συζήτηση, αλλά οι μαθητές πρέπει να καταλάβουν πώς πληρώνονται οι λογαριασμοί για το σχολείο, ιδιαίτερα εάν θα χρειαστεί να αποπληρώσουν φοιτητικά δάνεια.

Ενώ οι οικογένειες μερικές φορές συνάπτουν άτυπες συμφωνίες σχετικά με το ποιος θα κάνει τις πληρωμές του δανείου, όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να κατανοήσουν ποιος είναι νομικά υπεύθυνος για κάθε δάνειο. Τυχόν χαμένες ή καθυστερημένες πληρωμές θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πίστωση του ατόμου (ή των προσώπων) που φέρουν αυτήν την ευθύνη.

Τα ομοσπονδιακά άμεσα μη επιδοτούμενα και άμεσα επιδοτούμενα δάνεια (γνωστά και ως δάνεια Stafford) είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι ομοσπονδιακών δανείων για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Αυτά τα δάνεια γίνονται στο όνομα του φοιτητή και ο φοιτητής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το χρέος. Τα ομοσπονδιακά δάνεια Direct PLUS για γονείς (γνωστά και ως Parent PLUS) χορηγούνται σε γονείς και όχι σε μαθητές. Η μητρική εταιρεία αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για αυτά τα είδη δανείων.

Τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια απαιτούν αναθεώρηση πίστωσης και εισοδήματος για να προσδιοριστεί η αναμενόμενη ικανότητα ενός ατόμου να αποπληρώσει το δάνειο. Δεδομένου ότι πολλοί φοιτητές έχουν περιορισμένο πιστωτικό ιστορικό και εισόδημα, τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια που χορηγούνται σε φοιτητές απαιτούν συνήθως συνυπογράφοντα. Ο συνυπογράφος είναι συχνά ένας γονέας ή άλλο μέλος της οικογένειας που έχει δημιουργήσει πίστωση και εισόδημα. Ο συνυπογράφοντες συμφωνεί να αναλάβει την ίδια ευθύνη για την αποπληρωμή του δανείου εάν ο φοιτητής δανειολήπτης δεν είναι σε θέση. Ορισμένοι ιδιωτικοί δανειστές προσφέρουν επίσης γονικά δάνεια, τα οποία χορηγούνται σε έναν γονέα ή κηδεμόνα που βοηθά έναν μαθητή να πληρώσει για το σχολείο. ο φοιτητής δεν είναι συνήθως υπεύθυνος για την εξόφληση ενός γονικού δανείου.

Κάντε αίτηση για γονικό δάνειο

3. Μιλήστε στα παιδιά σας για τη διαχείριση των χρημάτων

Προετοιμάστε τα παιδιά σας να μειώσουν τις δαπάνες τους, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις πληρωμές φοιτητικών δανείων.

Βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο καταλαβαίνετε πότε λήγει ο λογαριασμός, αλλά και πώς να μειώσετε μέρος του κόστους. Ένας τρόπος για να μειώσετε το κόστος του φοιτητικού σας δανείου είναι να αρχίσετε να κάνετε πληρωμές κατά τη διάρκεια του σχολείου, ακόμα κι αν είναι μόνο ένα μικρό ποσό.

Αν και συνήθως δεν απαιτείται, η πληρωμή 25 $ ή περισσότερο κάθε μήνα για φοιτητικά δάνεια κατά τη διάρκεια του σχολείου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ποσού των δεδουλευμένων τόκων, γεγονός που μειώνει επίσης το συνολικό οφειλόμενο ποσό μακροπρόθεσμα.

Αυτό δεν φαίνεται συντριπτικό και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε έναν απλό προϋπολογισμό, σωστά; Πολλοί μαθητές δεν το κάνουν όμως – πιθανώς επειδή κανείς δεν τους είπε ποτέ γιατί να το κάνουν.

Για να δείτε τον αντίκτυπο που έχουν οι διάφορες επιλογές αποπληρωμής στο συνολικό κόστος ενός δανείου, ανατρέξτε στον υπολογιστή φοιτητικού δανείου του College Ave.

Το να στείλετε το παιδί σας στο κολέγιο είναι μια συναρπαστική στιγμή στη ζωή και των δύο σας! Είναι επίσης όταν πολλοί μαθητές βιώνουν να λείπουν από το σπίτι για πρώτη φορά. Η προετοιμασία τους παρέχοντας κάποιες σωστές οικονομικές συμβουλές θα τους οδηγήσει στο μονοπάτι της οικονομικής ανεξαρτησίας.