Πώς να αποκτήσετε την πρώτη σας πιστωτική κάρτα

Πώς να αποκτήσετε την πρώτη σας πιστωτική κάρτα

September 13, 2022 0 Von admin

Πώς να αποκτήσετε την πρώτη σας πιστωτική κάρτα

Ευκολία. Ανταμοιβές. Ευκαμψία. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε το πιστωτικό ιστορικό σας είτε να κερδίσετε ανταμοιβές, μια πιστωτική κάρτα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Αλλά αν είστε φοιτητής κολεγίου, μπορεί να δυσκολευτείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για πιστωτική κάρτα εάν έχετε κακή πίστωση ή δεν έχετε καθόλου πιστωτικό ιστορικό.

Είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα. Σύμφωνα με την Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, 45 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πιστωτικό αποτέλεσμα, είναι ένα ιδιαίτερα κοινό ζήτημα για νέους ενήλικες όπως εσείς. Γιατί; Επειδή είσαι νέος και μάλλον δεν έχεις δάνειο ή πιστωτική κάρτα στο όνομά σου. Ως αποτέλεσμα, τα πιστωτικά γραφεία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν σημεία δεδομένων σχετικά με εσάς για να καθορίσουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες επιλογές για φοιτητές χωρίς καθιερωμένο πιστωτικό ιστορικό. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε την πρώτη σας πιστωτική κάρτα και να δημιουργήσετε την πίστωσή σας.

Πώς να αποκτήσετε μια πιστωτική κάρτα για πρώτη φορά: Βασικά βήματα

Είναι ένα αίνιγμα – χρειάζεστε ένα πιστωτικό ιστορικό για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για μια πιστωτική κάρτα, αλλά χρειάζεστε μια πιστωτική κάρτα για να δημιουργήσετε το πιστωτικό ιστορικό σας. Τι μπορείς να κάνεις? Αν αναρωτιέστε πώς να αποκτήσετε την πρώτη σας πιστωτική κάρτα χωρίς πιστωτικό ιστορικό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ελέγξτε την πιστωτική σας αναφορά

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να ελέγξετε την πιστωτική σας αναφορά για ένα πιστωτικό ιστορικό. Ακόμα κι αν δεν έχετε ιστορικό, είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε τυχόν λάθη στην αναφορά σας.

FYI: Μπορείτε να δείτε μια δωρεάν πιστωτική αναφορά από καθένα από τα τρία πιστωτικά γραφεία Equifax, Experian και TransUnion μία φορά το χρόνο στη διεύθυνση AnnualCreditReport.com.

2. Κάντε μερικές εργασίες για το σπίτι

Κάθε φορά που κάνετε αίτηση για πιστωτική κάρτα ή δάνειο, ένας πιστωτής θα χρησιμοποιήσει μια σκληρή έρευνα για να ελέγξει την πίστωσή σας. Κάθε σκληρή έρευνα μπορεί να προκαλέσει πτώση του πιστωτικού σας αποτελέσματος, επομένως είναι συνετό να ελαχιστοποιήσετε τα ερωτήματα και να κάνετε αίτηση μόνο για κάρτες για τις οποίες είστε σίγουροι ότι θα εγκριθείτε.

Υπάρχουν εκατοντάδες πιστωτικές κάρτες στην αγορά. Ως νεαρός ενήλικας με περιορισμένο πιστωτικό ιστορικό, πιθανότατα δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για πολλά από αυτά.

Πριν υποβάλετε αίτηση, κάντε κάποια έρευνα για να βρείτε ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις πίστωσης και εισοδήματος του πιστωτή. Πολλοί πιστωτές διαθέτουν εργαλεία προεπιλογής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την καταλληλότητά σας με έναν ήπιο πιστωτικό έλεγχο που δεν επηρεάζει τη συνολική βαθμολογία σας.

3. Σκεφτείτε μια πιστωτική κάρτα σπουδαστών

Αν είσαι στο κολέγιο, φοιτητικές πιστωτικές κάρτες μπορεί να είναι εξαιρετικές επιλογές. Είναι ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο σχολείο και συνήθως έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις πίστωσης και εισοδήματος από άλλες πιστωτικές κάρτες, επομένως είναι πιο πιθανό να λάβετε έγκριση χωρίς πιστωτικό ιστορικό.

Οι φοιτητικές πιστωτικές κάρτες μπορούν να έχουν και άλλα οφέλη, όπως ανταμοιβές επιστροφής μετρητών ή μίλια αεροπορικής εταιρείας. Συνήθως έχουν χαμηλές χρεώσεις, οπότε αν χρησιμοποιείτε την κάρτα σας υπεύθυνα, θα μπορούσατε να αποφοιτήσετε σε μια παραδοσιακή κάρτα μόλις φύγετε από το κολέγιο.

4. Κάντε αίτηση για εξασφαλισμένη πιστωτική κάρτα

Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για φοιτητική πιστωτική κάρτα, μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε αίτηση για ασφαλισμένη κάρτα. Με μια ασφαλή κάρτα, απαιτείται να καταθέσετε ένα ορισμένο ποσό μετρητών — συχνά από 50 έως 300 $ — στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, λειτουργεί τόσο ως εγγύηση όσο και ως πιστωτικό όριο. μπορείτε να ξοδέψετε μόνο μέχρι αυτό το ποσό. Μόλις φτάσετε το όριό σας, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά την κάρτα μέχρι να εξοφλήσετε το υπόλοιπο.

Καθώς χρησιμοποιείτε την κάρτα και πραγματοποιείτε τις πληρωμές σας, ο πιστωτής θα αναφέρει τη δραστηριότητά σας στα πιστωτικά γραφεία ενώ δημιουργείτε το πιστωτικό ιστορικό σας. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για μια πιο παραδοσιακή, μη ασφαλή πιστωτική κάρτα.

5. Μην αποθαρρύνεστε από τις αρνήσεις

Αφού υποβάλετε αίτηση για πιστωτική κάρτα, ο πιστωτής μπορεί να αρνηθεί την αίτησή σας. Μην αποθαρρύνεστε! Αντίθετα, διαβάστε την ειδοποίηση άρνησης και μάθετε γιατί σας αρνήθηκαν. Ο πιστωτής μπορεί να αναφέρει το εισόδημά σας ή την έλλειψη πιστωτικού ιστορικού ως αιτία. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να εργαστείτε για τη βελτίωση αυτών των περιοχών για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να προκριθείτε για μια κάρτα στο μέλλον.

6. Γίνετε Εξουσιοδοτημένος Χρήστης

Εάν δεν μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για πιστωτική κάρτα μόνοι σας και δεν έχετε τα μετρητά στη διάθεσή σας για μια ασφαλή κάρτα, μια άλλη επιλογή είναι να ζητήσετε από έναν γονέα, συγγενή ή στενό φίλο να σας προσθέσει ως εξουσιοδοτημένο χρήστη στην υπάρχουσα πίστωσή του λογαριασμό κάρτας.

Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει καλή πίστωση, το να γίνετε εξουσιοδοτημένος χρήστης σάς επιτρέπει να ανακτήσετε το πιστωτικό ιστορικό του και να δημιουργήσετε το δικό σας. Θα επωφεληθείτε από αυτό ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιήσετε ποτέ την κάρτα.

Απλώς φροντίστε να συζητήσετε με τον συγγενή ή τον φίλο σας πώς επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε την κάρτα —αν σας επιτρέπεται καθόλου— και πότε πρέπει να κάνετε πληρωμές για να αποφύγετε να βλάψετε την πίστωσή τους.

7. Ελέγξτε τους Όρους Κάρτας

Εάν έχετε λάβει έγκριση για κάρτα, φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε:

 • Πιστωτική αναφορά: Δεν αναφέρουν όλες οι εταιρείες πιστωτικών καρτών δραστηριότητα στα πιστωτικά γραφεία. Δεδομένου ότι θέλετε να δημιουργήσετε την πίστωσή σας ενώ είστε νέοι, αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. Διαβάστε προσεκτικά τη συμφωνία για να δείτε εάν ο πιστωτής αναφέρεται στην Experian, την Equifax ή την TransUnion.
 • Ετήσιο ποσοστό ποσοστού (ΑΠΡ): Το APR είναι το επιτόκιο που χρεώνεται για ένα έτος. Το κανονικό APR ισχύει για αγορές και μεταφορές υπολοίπου.
 • Ποινή Απρ: Ωστόσο, εάν χάσετε μια πληρωμή, ο πιστωτής μπορεί να χρεώσει ένα πρόστιμο APR, το οποίο είναι υψηλότερο από το κανονικό APR.
 • Χρεώσεις λογαριασμού: Ορισμένες πιστωτικές κάρτες έχουν πρόσθετες χρεώσεις, όπως χρεώσεις ρύθμισης και μηνιαίας συντήρησης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα με σύνεση

Τώρα που ξέρετε πώς να αποκτήσετε την πρώτη σας πιστωτική κάρτα, χρησιμοποιήστε την υπεύθυνα για να δημιουργήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Για να δημιουργήσετε καλές πιστωτικές συνήθειες, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

 1. Μην χρεώνετε τίποτα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά: Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα για να αγοράσετε ρούχα, ηλεκτρονικά είδη ή δείπνα με φίλους. Αλλά το χρέος πιστωτικής κάρτας μπορεί να είναι μια δύσκολη τρύπα για να σκάψετε, επομένως χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα μόνο για βασικές αγορές που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πληρώσετε σε μετρητά.
 2. Προσπαθήστε να εξοφλείτε ολόκληρο τον λογαριασμό κάθε μήνα: Όταν έρθει το αντίγραφο κίνησης της πιστωτικής σας κάρτας, θα εμφανιστεί το υπόλοιπο του λογαριασμού σας και η ελάχιστη οφειλόμενη πληρωμή. Εάν πληρώσετε μόνο το ελάχιστο, ο πιστωτής θα χρεώσει τόκους στο μη καταβληθέν ποσό. Για να αποφύγετε την καταβολή τόκων, εξοφλήστε το υπόλοιπο του λογαριασμού εξ ολοκλήρου κάθε μήνα.
 3. Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας: Επειδή οι πιστωτικές κάρτες είναι τόσο εύχρηστες, μπορείτε να συγκεντρώσετε γρήγορα ένα υπόλοιπο. Αποφύγετε τις περιττές δαπάνες δημιουργώντας έναν προϋπολογισμό για την παρακολούθηση των οικονομικών σας στο διαδίκτυο. Δωρεάν εργαλεία όπως Μέντα και Ο Γουόλι μπορεί να απλοποιήσει τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων σας.
 4. Ρυθμίστε μια υπενθύμιση για την έγκαιρη πληρωμή του λογαριασμού σας: Εάν χάσετε την ημερομηνία λήξης πληρωμής της κάρτας σας, θα πρέπει να πληρώσετε τέλη καθυστέρησης και ως αποτέλεσμα το πιστωτικό σας σκορ μπορεί να μειωθεί. Για να το αποφύγετε αυτό, εγγραφείτε για αυτόματες πληρωμές ή ρυθμίστε μια μηνιαία υπενθύμιση ημερολογίου για να πληρώσετε τον λογαριασμό σας.
 5. Εξαργυρώστε τα προνόμιά σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κάρτα σας: Εξαργυρώστε τα προνόμιά σας, συμπεριλαμβανομένων ανταμοιβών επιστροφής μετρητών, πόντων ή μιλίων αεροπορικής εταιρείας για να αξιοποιήσετε περισσότερο την κάρτα σας. Ορισμένες ανταμοιβές πιστωτικών καρτών θα λήξουν, επομένως ελέγξτε τη συμφωνία της κάρτας σας για να δείτε πόσο καιρό έχετε να εξαργυρώσετε αυτές τις ανταμοιβές.
 6. Προσπαθήστε να μην πλησιάζετε πολύ το πιστωτικό σας όριο ή να μην υπερβείτε την κάρτα σας: Εάν είναι δυνατόν, περιορίστε τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας. Εάν μεγιστοποιήσετε την κάρτα σας ή δαπανήσετε ένα σημαντικό ποσό του πιστωτικού σας ορίου, μπορεί να βλάψει τη βαθμολογία σας. Επιδιώξτε να εξοφλείτε πλήρως τον λογαριασμό κάθε μήνα και χρησιμοποιήστε την κάρτα σας προσεκτικά.
 7. Να είστε προσεκτικοί με την απάτη: Ελέγξτε το λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά το μήνα (ιδανικά, μία φορά την εβδομάδα). Εάν υπάρχουν συναλλαγές που δεν αναγνωρίζετε, μπορεί να έχετε πέσει θύμα κλοπής ταυτότητας και απάτης πιστωτικών καρτών. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να αμφισβητήσετε αυτές τις χρεώσεις με την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας και να ζητήσετε νέα κάρτα για να αποφύγετε μελλοντική δόλια δραστηριότητα.

Βελτίωση της πιστωτικής σας

Η απόκτηση αυτής της πρώτης πιστωτικής κάρτας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν επιλογές που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ως φοιτητής κολεγίου για να δημιουργήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Κατανοώντας πώς λειτουργούν τα πιστωτικά σκορ και χρησιμοποιώντας την κάρτα σας υπεύθυνα χρησιμοποιώντας την κάρτα μόνο για τα απαραίτητα και πληρώνοντας έγκαιρα τους λογαριασμούς σας, μπορείτε να δημιουργήσετε την πίστωσή σας και να ενισχύσετε το πιστωτικό σας σκορ με την πάροδο του χρόνου, προετοιμάζοντας τον εαυτό σας για επιτυχία μετά την αποφοίτηση.

Μάθετε περισσότερα: Τα φοιτητικά δάνεια δημιουργούν πίστωση;