Πρωτότυπα ονόματα των Ivy League Schools

Πρωτότυπα ονόματα των Ivy League Schools

September 6, 2022 0 Von admin

Πρωτότυπα ονόματα των Ivy League Schools

Από το New College στο King’s College: Αναγνωρίζετε τα αρχικά ονόματα των πανεπιστημίων Ivy League;

class=“dark-blue“>

Για πολλούς μαθητές γυμνασίου, η αποδοχή στο Ivy League θεωρείται το απόλυτο σημάδι επιτυχίας, που επιτυγχάνεται μόνο με περίπου 3% έως 7% των αιτούντων, ανάλογα με τη σχολή. Τα οκτώ σχολεία του Ivy League έχουν εκατοντάδες χρόνια συνδυασμένης ιστορίας και το «νεότερο» εμφανίστηκε την ίδια χρονιά που πέθανε ο Αβραάμ Λίνκολν.

Ο όρος «Ivy League» δεν επινοήθηκε μέχρι το 1954, όταν οι εκάστοτε πρόεδροι κολεγίων συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα διασυλλογικό αθλητικό συνέδριο που επεκτάθηκε σε όλα τα αθλήματα. Το αθλητικό συνέδριο είναι αυτό που τους συνδέει επίσημα και μερικά από τα σχολεία είχαν μια θέση στην εθνική σκηνή, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από δώδεκα εμφανίσεων March Madness για τους Princeton Tigers και πέντε για το Harvard Crimson.

Αυτό που συνήθως αποκαλούμε τώρα τα διάφορα σχολεία του Ivy League δεν είναι, σε μεγάλο βαθμό, τα ονόματα με τα οποία ιδρύθηκαν. Με την πάροδο των ετών, πολλά από αυτά τα σχολεία κύρους έχουν μετονομαστεί. Το College Ave εξέτασε ιστορικά έγγραφα και χρονοδιαγράμματα των πανεπιστημίων Ivy League για να συντάξει μια λίστα με τα αρχικά τους ονόματα όταν ιδρύθηκαν.

Jorge Salcedo // Shutterstock University Harvard
Χόρχε Σαλσέδο // Shutterstock

πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Ιδρύθηκε: 1636
Ιδρύθηκε ως: New College

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ονομαζόταν New College κατά την ίδρυσή του έως ότου μετονομάστηκε προς τιμή του αιδεσιμότατου John Harvard, του οποίου η προσωπική βιβλιοθήκη και το ήμισυ της περιουσίας του παραχωρήθηκαν στο ίδρυμα μετά τον θάνατό του τρία χρόνια αργότερα. Με οποιοδήποτε άλλο όνομα, το Χάρβαρντ εξακολουθεί να φέρει τη διάκριση ως το παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αμερικής, ακολουθούμενο από το Κολέγιο του William & Mary, το οποίο ιδρύθηκε πάνω από 50 χρόνια αργότερα.

Το Χάρβαρντ ιδρύθηκε αρχικά για την εκπαίδευση του κλήρου. Το 1782 πρόσθεσε ιατρικές σπουδές στις προσφορές του, μετά θεότητα το 1816 και νομικά το 1817. Διάφορα άλλα προγράμματα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και άλλα ακολούθησαν. Δεν έχουν απομείνει κτίρια από τις πρώτες μέρες του πανεπιστημίου, αλλά οι τοποθεσίες τους επισημαίνονται με ορειχάλκινους μαρκαδόρους. Το Massachusetts Hall, που χτίστηκε το 1720, είναι το παλαιότερο όρθιο κτίριο του σχολείου και το Wadsworth House, που χτίστηκε το 1726, είναι το δεύτερο παλαιότερο.

Winston Tan // Shutterstock Yale University
Winston Tan // Shutterstock

Πανεπιστήμιο Yale

Ιδρύθηκε: 1701
Ιδρύθηκε ως: Συλλογικό Σχολείο

Στη δεκαετία του 1640, μια ομάδα κληρικών συγκεντρώθηκε για να ιδρύσει ένα κολέγιο εμπνευσμένο από τα ευρωπαϊκά ιδρύματα για τη φιλελεύθερη εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, το νομοθετικό σώμα του Κονέκτικατ το 1701 ίδρυσε το ίδρυμα ως «Συλλογικό Σχολείο», το οποίο αργότερα θα γίνει Yale College το 1718, που πήρε το όνομά του από έναν Ουαλό έμπορο που ονομαζόταν Elihu Yale. Ο Γέιλ έκανε γενναιόδωρες συνεισφορές στο σχολείο, δωρίζοντας πάνω από 400 βιβλία εκτός από μια εικονογράφηση του Βασιλιά Γεωργίου Α‘.

Τα μπουλντόγκ του Γέιλ έχουν τις ρίζες τους στον Όμορφο Νταν, τη μασκότ του Γέιλ από το 1889. Τότε μαθητής Ο Άντριου Γκρέιβς είδε τον Όμορφο Νταν καθόταν μπροστά σε ένα σιδηρουργείο του New Haven και τον αγόρασε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος για 5 $. Από τότε, το Yale διατηρεί μια ζωντανή μασκότ μπουλντόγκ. Το σημερινό του, Handsome Dan XIX, γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2021 και υιοθετήθηκε στις 18 Μαρτίου 2021.

Jay Yuan // Πανεπιστήμιο Shutterstock Princeton
Jay Yuan // Shutterstock

πανεπιστήμιο Πρίνσετον

Ιδρύθηκε: 1746
Ιδρύθηκε ως: College of New Jersey

Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον κράτησε το αρχικό του όνομα πολύ περισσότερο από όσο το Χάρβαρντ ή το Γέιλ κράτησαν το δικό τους. Το ίδρυμα δεν βαφτίστηκε ξανά στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον μέχρι τον εορτασμό της Σεσκουκίας το 1896.

Αφού μια ομάδα με επικεφαλής τον Nathaniel και τη Rebekah FitzRandolph κατέθεσε 10 στρέμματα στην πόλη Princeton, New Jersey, στο κολέγιο το 1753, και μετά την ολοκλήρωση του Nassau Hall τρία χρόνια αργότερα, το κολέγιο μετακόμισε επίσημα από το Newark στο Princeton, αν και το αρχικό του. όνομα παρέμεινε άθικτο. Υπάρχει απόδειξη ότι το σχολείο αναφέρεται ανεπίσημα ως „Princeton“ ήδη από το 1853. Περαιτέρω έρευνα, όπως σημειώθηκε από τον ιστότοπο του πανεπιστημίου το 2014, έχει βρήκε ένα ρεκόρ του κολεγίου που αναφέρεται ως «κολέγιο Prince-town» το 1756, αμέσως μετά την ίδρυσή του στην πόλη, από κάποια άποψη, το Πρίνστον ήταν Πρίνστον από την αρχή της ίδρυσής του εκεί.

LENS-68 // Shutterstock Columbia University
ΦΑΚΟΣ-68 // Shutterstock

Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Ιδρύθηκε: 1754
Ιδρύθηκε ως: King’s College

Ο βασιλιάς Γεώργιος Β‘ της Αγγλίας χορήγησε βασιλικό καταστατικό για τη δημιουργία του King’s College το 1754. Από την πρώτη τάξη των οκτώ φοιτητών του, το ίδρυμα εκπαίδευσε τους ηγέτες της αποικιακής κοινωνίας καθώς και ορισμένους που είχαν σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του έθνους. Ο Alexander Hamilton, ο John Jay και ο Robert Livingston ήταν μεταξύ μερικών από το King College πρώτοι μαθητές και διαχειριστές.

Μετά από μια παύση οκτώ ετών λόγω της Αμερικανικής Επανάστασης, το ίδρυμα μετονομάστηκε σε Κολέγιο Κολούμπια το 1784 σε πατριωτική αναφορά στον εξερευνητή Χριστόφορο Κολόμβο. 112 χρόνια αργότερα, το Columbia College θα γίνει το Columbia University. Σήμερα, είναι το παλαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και το πέμπτο παλαιότερο σε εθνικό επίπεδο.

f11photo // Shutterstock - Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια
f11photo // Shutterstock

Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια

Ιδρύθηκε: 1755
Ιδρύθηκε ως: College of Philadelphia

Ως πνευματικό τέκνο του Μπέντζαμιν Φράνκλιν, το Κολλέγιο της Φιλαδέλφειας προοριζόταν να εκπαιδεύσει την επιχειρηματική και κυβερνητική τάξη και όχι τον κλήρο, διαχωρίζοντάς το από άλλα κολέγια που ιδρύθηκαν εκείνη την εποχή. Ο Φράνκλιν ολοκλήρωσε περαιτέρω την ιδέα του στο δοκίμιό του του 1749.Προτάσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση των νέων στην Πενσιλβάνια», και πολλές από τις ιδέες του για την εκπαίδευση παραμένουν σιωπηρά μέρος της βάσης για το τι είναι τώρα η φιλελεύθερη εκπαίδευση στην Αμερική.

Το ίδρυμα ίδρυσε την ιατρική του σχολή το 1765 και έγινε το πρώτο πανεπιστήμιο της Αμερικής το 1779, παίρνοντας το όνομα University of State of Pennsylvania και στη συνέχεια University of Pennsylvania το 1791. Το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, όπως είναι τώρα, δημιουργήθηκε από τα συντάγματα και τους χάρτες του τέλους του 18ου αιώνα. Από τις κοσμικές απαρχές του έχει γίνει πλέον ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα στον κόσμο, με ερευνητικό προϋπολογισμό σχεδόν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια βαθμολογήθηκε #1 στη λίστα των Financial Times καλύτερα προγράμματα MBAδημιουργώντας μια κληρονομιά για την οποία θα ήταν περήφανος ο ίδιος ο Franklin.

Ken Wolter // Shutterstock - Πανεπιστήμιο Brown
Ken Wolter // Shutterstock

Πανεπιστήμιο Μπράουν

Ιδρύθηκε: 1764
Ιδρύθηκε ως: Κολλέγιο στην Αγγλική Αποικία του Ρόουντ Άιλαντ και Φυτείες Πρόβιντενς

Μέχρι το 1762, δεν υπήρχε ακόμη κολέγιο στην αποικία του Ρόουντ Άιλαντ. Ο αιδεσιμότατος Μόργκαν Έντουαρντς, συντονιστής του Συνδέσμου Βαπτιστών της Φιλαδέλφειας, προώθησε την ίδρυση του κολεγίου, επιλέγοντας το Ρόουντ Άιλαντ ως το πιθανό σπίτι του, καθώς η αποικία είχε εγκατασταθεί από Βαπτιστές και εξακολουθούσε να κυβερνάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς.

Ο εκπρόσωπος του PBA Τζέιμς Μάνινγκ συναντήθηκε με μια ομάδα Βαπτιστών στο σπίτι του Αναπληρωτή Κυβερνήτη Τζον Γκάρντνερ στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ το 1763 και σύντομα έγινε δεκτό ένα σχέδιο για το κολέγιο. Χάρτης για ένα κολέγιο ή πανεπιστήμιο στην Αγγλική Αποικία του Ρόουντ Άιλαντ και τις Φυτεύσεις Πρόβιντενς χορηγήθηκε τον Μάρτιο του 1764 και ο απόφοιτος του Μανίνγκαν του Κολλεγίου του Νιου Τζέρσεϋ, τώρα γνωστός ως Πρίνστον, έγινε ο πρώτος πρόεδρος του κολεγίου.
Ήταν γνωστό ως Κολλέγιο του Ρόουντ Άιλαντ μέχρι το 1804, όταν μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Μπράουν για τον Νίκολας Μπράουν, απόφοιτο (1786) και γιο του πρεσβύτερου Νίκολας Μπράουν, ενός από τους ταμίας, οικοδόμους και ευεργέτες του κολεγίου.

Dan Lewis // Shutterstock - Dartmouth College
Dan Lewis // Shutterstock

Κολλέγιο Dartmouth

Ιδρύθηκε: 1769
Ιδρύθηκε ως: Dartmouth College

Ο συνονόματος του Ντάρτμουθ είχε πολύ λίγα να κάνουμε με τη δημιουργία του κολεγίου. Ο ιδρυτής του κολεγίου, Eleazar Wheelock, απόφοιτος του Yale, σκόπευε αρχικά να ονομάσει το κολέγιο Wentworth προς το όνομα του Βασιλικού Κυβερνήτη του New Hampshire John Wentworth, αλλά ο ίδιος ο Wentworth τον έπεισε να το ονομάσει Dartmouth με την ελπίδα να κερδίσει την εύνοια από τον κόμη του Dartmouth της Αγγλίας.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ήταν ο κόμης του Ντάρτμουτ, Γουίλιαμ Λεγκ ούτε ενδιαφέρεται ούτε για την υποστήριξη του κολεγίου. Ωστόσο, το σχολείο παράγει μια τάξη κάθε χρόνο από το 1771 και είναι το μόνο αμερικανικό κολέγιο που το κάνει, σύμφωνα με την επιθεώρηση Dartmouth, καθώς ο Επαναστατικός Πόλεμος, ο πόλεμος του 1812 και άλλες συγκρούσεις διέκοψαν περιοδικά τις σπουδές σε άλλα σχολεία. Έχει αποφοιτήσει επτά υπότροφοι MacArthur, τρεις βραβευμένοι με Νόμπελ και δεκάδες πολιτικούς και επιτυχημένα στελέχη.

Lewis Liu // Shutterstock - Πανεπιστήμιο Κορνέλ
Lewis Liu // Shutterstock

Πανεπιστήμιο Κορνέλ

Ιδρύθηκε: 1865
Ιδρύθηκε ως: Πανεπιστήμιο Cornell

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης Έζρα Κόρνελ είναι και ήταν πάντα ο συνονόματος του Πανεπιστημίου Κορνέλ, το οποίο ιδρύθηκε μέσω νομοσχεδίου που το ναύλωνε ως το εκπαιδευτικό ίδρυμα επιχορήγησης γης για τη Νέα Υόρκη. Ο Κορνέλ πρόσφερε το αγρόκτημά του στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης και προίκισε 500.000 δολάρια από τη δική του περιουσία για να χτίσει πάνω του, με τον ομοπολιτειακό γερουσιαστή Andrew Dickson White να συμφωνεί να είναι ο εναρκτήριος πρόεδρος του ιδρύματος. Ο Γουάιτ, απόφοιτος του Γέιλ, παρείχε τα θεμέλια για τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου με 30.000 δικούς του τόμους. Λόγω κυρίως του White, η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη διαθέτει το η πιο εκτεταμένη συλλογή στη Βόρεια Αμερική για την ευρωπαϊκή μαγεία και την ιδρυτική συλλογή της Αμερικής για το κίνημα κατάργησης.

Το Cornell είναι το μόνο σχολείο Ivy League που είναι ένα ίδρυμα επιχορήγησης γης, ένα κολέγιο ή πανεπιστήμιο που επικεντρώνεται στη γεωργία και τις μηχανικές τέχνες όπως απεικονίζεται από την ψήφιση του νόμου Morrill το 1862. Τα ιδρύματα επιχορήγησης γης εκπαιδεύουν την επόμενη γενιά αγροτών και είναι οι ραχοκοκαλιά ενός εθνικού δικτύου γεωργικών σταθμών επέκτασης και πειραμάτων.