Πληροφορίες για ψάρεμα κολύμβησης με αναπνευστήρα στο νησί Πέλορους και στο νησί του Ορφέα

Πληροφορίες για ψάρεμα κολύμβησης με αναπνευστήρα στο νησί Πέλορους και στο νησί του Ορφέα

Oktober 25, 2022 0 Von admin

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους με αντιστάθμιση. Ενδέχεται να κερδίσουμε ένα μικρό ποσοστό εάν κάνετε κράτηση μέσω ενός συνδέσμου με αντιστάθμιση, αλλά δεν θα σας κοστίσει περισσότερο αν το κάνετε. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη αποποίηση ευθύνης μας εδώ.

Ο καιρός ήταν τέλειος για κολύμβηση με αναπνευστήρα και ψάρεμα στο νησί Pelorus, μόλις μισή ώρα από την ψαράδικη πόλη Lucinda κοντά στο Ingham στο North Queensland.

Τι θα βρείτε σε αυτήν την ανάρτηση

Πού είναι η Λουσίντα;

Η Lucinda βρίσκεται στην τέλεια απόσταση από το Townsville. Το οδικό ταξίδι, ρυμουλκώντας το αλουμίνιο 4,75 μας, είναι αρκετά μεγάλο για να δώσει α πάω διακοπές αίσθηση και αρκετά σύντομη σε 1,5 ώρα.

Δεν έχω υποβρύχια κάμερα, επομένως δεν υπάρχουν όμορφες υποβρύχιες λήψεις κοραλλιών για να σας δείξω, μόνο ένα ή δύο τραβηγμένα από το σκάφος…

Πού να μείνετε σε: Λουσίντα

Ή μείνετε σε καμπίνες στο Wanderer’s Caravan Park Lucinda. Το πάρκο τροχόσπιτων είναι πολύ φιλικό και οι καμπίνες μικρές αλλά αρκετά μοντέρνες και άνετες.

Προετοιμασία για ψάρεμα για κοραλλιογενείς πέστροφες

Πού να αγοράσετε δόλωμα και πάγο

Πρώτος σταθμός ήταν το Morley’s Iceworks στη Λουσίντα για το δόλωμα Pilchard που λατρεύει η κοραλλιογενής πέστροφα. Τα Morley πωλούν και άλλα είδη δολωμάτων και Ice συν μια σειρά από τοπικά ψάρια και γαρίδες για φαγητό – yum.

Ανοιχτό ταξίδι στο νησί Lucinda

Πού να ρίξετε το σκάφος σας κοντά στη Λουσίντα

Φτάνοντας από το Χάλιφαξ, στρίψτε αριστερά στο Port of Call (Lucinda Pub) και ακολουθήστε το δρόμο σε μικρή απόσταση προς το Dungeness. Η ράμπα σκάφους τεσσάρων λωρίδων με πλωτό πλωτήρα διευκολύνει την εκτόξευση.

Η βαθιά πτώση στο τέλος της ράμπας σημειώνεται με μια κίτρινη γραμμή στον πλωτό πλωτήρα. Υπάρχουν πολλά πάρκα, αλλά τις δημοφιλείς μέρες γεμίζουν και οι άνθρωποι στη συνέχεια παρκάρουν τα τρέιλερ τους στην άκρη του δρόμου.

Τα ιστιοπλοϊκά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εναέρια καλώδια ρεύματος στη ράμπα/χώρο στάθμευσης.

Στρίψτε δεξιά όταν αφήνετε το Dungeness Creek, ακολουθώντας σημαδούρες μέσα από το στενό κανάλι και ακολουθήστε τη μεγάλη προβλήτα προς το Pelorus. Το μεγάλο νησί απέναντι από το στόμιο του κολπίσκου είναι το νησί Hinchinbrook.

Αυτό το θαλασσοπούλι τραγούδησε καθώς φύγαμε από τη ράμπα του σκάφους στο Dungeness.

Seabird στο Dungeness NQ

Πλησιάζοντας το νησί Πελορού στα αριστερά και τον Ορφέα στα δεξιά.

Lucinda Island Trip Pelorus and Orpheus

Lucinda Island Trip Ocean κοντά στην Πελορού

Ταξίδι στο νησί Lucinda Pelorus

Πού είναι το νησί Pelorus North Queensland

Το νησί Pelorus Australia βρίσκεται 800 μέτρα βόρεια του νησιού Ορφέας και περιβάλλεται από περιθωριακούς υφάλους. Η Coral Princess Cruises έχει μια μακροχρόνια ιδιωτική μίσθωση σε ένα κομμάτι στη νότια χερσαία πλευρά του νησιού που χρησιμοποιούν οι κρουαζιέρες τους στον Great Barrier Reef για πικνίκ.

Το νησί Pelorus είναι επίσης γνωστό ως Νησί North Palm και ως νησί Yanooa από την κοινότητα των ιθαγενών. Καθώς κάναμε τον περίπλου του νησιού, παρατήρησα έναν λευκό περιστρεφόμενο στρόβιλο στην κορυφή ενός λόφου που αργότερα ανακάλυψα ότι ήταν μια δομή πλοήγησης που κατασκευάστηκε από την Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας, μαζί με ένα ελικοδρόμιο υπηρεσίας.

Οι κατσίκες του νησιού Pelorus περιφέρονται στο νησί, αν και ένα πρόγραμμα εκρίζωσης έχει εξοντώσει τους αριθμούς.

Κάμπινγκ στο νησί Pelorus

Δωρεάν κάμπινγκ (χωρίς εγκαταστάσεις) επιτρέπεται στο καθορισμένο κάμπινγκ στην ηπειρωτική πλευρά του νησιού πίσω από την αμμώδη παραλία.

Επιτρέπονται πυρκαγιές ξύλου.

Φέρτε τα πάντα μαζί σας και μην αφήσετε τίποτα πίσω σας.

Είναι κάμπινγκ σε ένα έρημο νησί!

Κολύμβηση με αναπνευστήρα στο νησί Pelorus και στο νησί του Ορφέα

Πακετάρετε ένα κοστούμι κεντρί από λίκρα ή ελαφριά βρεγμένη φόρμα 1 mm.

Εφαρμόστε αδιάβροχο αντηλιακό σε τυχόν εκτεθειμένες περιοχές.

Να υπάρχει παροχή γλυκού νερού στο σκάφος.

Ένας απολογισμός της ημέρας μας για κολύμβηση με αναπνευστήρα και ψάρεμα στην Πέλορο και τον Ορφέα

Μετά από ένα ανεπιτυχές μισάωρο ψάρεμα πέστροφας, το κοραλλιογενές μπόμι από το πίσω μέρος του σκάφους φαινόταν πολύ φιλόξενο.

Η λέξη Μπόμι προέρχεται από τη λέξη των Αβορίγινων Μπόμπα σημαίνει Mountain of Reef και είναι μια αυτόνομη δομή υφάλου οποιουδήποτε μεγέθους.

Οι γραμμές ανακτήθηκαν και ο εξοπλισμός για κολύμβηση με αναπνευστήρα αποσυσκευάστηκε.

Η μαύρη και μπλε φόρμα 1 m του Marty δείχνει το μέρος ενώ μου έχει ξεθωριάσει μπλε και κίτρινο παλιό κεντρί κοστούμι κάνει οτιδήποτε άλλο παρά. Τα ψάρια δεν νοιάζονται για το ντύσιμο όμως και η μέλισσα που συνέχιζε να προσπαθεί να προσγειωθεί πάνω μου προφανώς νόμιζε ότι ήμουν λουλούδι.

Lucinda Island Trip Stinger Suit

Στολή Lucinda Island Trip Marty Wetsuit

Μπλε και κίτρινο Οι πυροσβέστες μας συνόδευσαν πάνω από μια καλή σοδειά κοραλλιών, αλλά τίποτα πολύ αστραφτερό, και όχι αχιβάδες ή κοραλλιογενείς πέστροφες. Ήταν φανταστικό να κολυμπάς με αναπνευστήρα σε έναν ύφαλο ξανά – είχε περάσει πάρα πολύ καιρό. Τα σημάδια γρατζουνιάς στο συμπαγές καφέ κοράλλι ήταν πιθανότατα από τα δόντια των ψαριών παπαγάλων καθώς μασούσαν κοραλλιογενή φύκια.

Είχαμε ξεχάσει την αφαιρούμενη σκάλα του σκάφους, αλλά όλα αυτά τα μαθήματα στο γυμναστήριο και τα μαθήματα Arc yoga απέδωσαν και δεν δυσκολεύτηκα να σκαρφαλώσω στο πίσω μέρος του σκάφους χρησιμοποιώντας το πόδι του κινητήρα για να ενισχύσω τον εαυτό μου.

Είμαι αρκετά βέβαιος ότι ο Μάρτι ένιωσε ανακούφιση που δεν χρειάστηκε να με παρασύρει!

Palm Island Group

Ακολούθησε ένα άλλο σημείο για κολύμβηση με αναπνευστήρα στο νησί Pelorus, το οποίο σημαδεύτηκε με δύο λευκές αγκυροβολίες, με το σκεπτικό μας να είναι ότι τα αγκυροβόλια έδειχναν την παρουσία καλών κοραλλιών.

Με μια καρδιά που χτυπάει δυνατά, κολύμπησα κατευθείαν σε έναν τοίχο από λευκά κοράλλια σε σχήμα λουλουδιών, μοιάζοντας περίεργα σαν μια φανταχτερή εγκατάσταση τέχνης με άλλα γύρω κοράλλια στο κίτρινο φάσμα. Απλά όμορφος.

Το ντροπαλό ψάρι δεν βγήκε να παίξει, επιλέγοντας να κρυφτεί στις σκοτεινές εσοχές της σπηλιάς.

Το Κοράλλι φαινόταν από το σκάφος.

Lucinda Island Trip Coral

Κοράλλι από το σκάφος

Το επόμενο σημείο μας ήταν στην πλευρά του Πελορού του καναλιού που χωρίζει τα δύο νησιά και ήταν το καλύτερο σημείο της ημέρας.

Περιπλανήθηκα μέσα σε ένα μικρό αμφιθέατρο από σκληρά κίτρινα κοράλλια που περιβάλλεται από απαλά ταλαντευόμενα κοράλλια, λεία κοράλλια σκληρού εγκεφάλου και ένα μοναχικό εύθραυστο κοράλλι φτέρης που έγερνε σε ένα κενό 30 εκατοστών μεταξύ των κοραλλιών.

Ανάμεσα στις συστάδες των χρωμάτων, δυστυχώς, υπήρχαν ανοιχτοί χώροι γεμάτοι με νεκρά κλαδιά κοραλλιών. Ο ήλιος επέλεξε αυτή τη φορά να εξαφανιστεί και τα χρώματα έγιναν αντίστοιχα συγκρατημένα. Ωστόσο, υπήρχε μια καλή σειρά από σκούρα ροζ, φωτεινά μωβ και κίτρινα, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού αχιβαδιού της ημέρας.

Τα παχιά μακριά καφέ αγγούρια της θάλασσας κάθισαν ακίνητα στον αμμώδη βυθό και τα κοπάδια των fusiliers βγήκαν για να παίξουν. Τόσο κοντά, αλλά απλώς απρόσιτη. Όχι τα χοντρά σχολεία που θυμάμαι στο Low Isles (από το Port Douglas) πριν από χρόνια, αλλά μια ευχάριστη εμπειρία ούτως ή άλλως.

Πέστροφα κοραλλιών, παπαγάλος ψάρι, πεταλούδα, Stripeys και πολλά μικρά ψάρια με έντονα χρώματα που μου διαφεύγουν τα ονόματα, έτρεχαν εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κοράλλια. Ήταν το τελευταίο μας αναπνευστήρας για την ημέρα και καθυστερήσαμε, βυθίζοντάς το καθώς διασχίζαμε την περιοχή, σηκώνοντας τα κεφάλια μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ελέγχουμε ο ένας τον άλλον, το σκάφος και να επισημάνουμε τα ιδιαίτερα αξιοθέατα.

Νησί Ορφέας Βόρεια Κουίνσλαντ

FA18 μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν το νησί κροταλίας

Πίσω στο πλοίο, ένα ζευγάρι μαχητικών αεροσκαφών FA18 πέταξε πολύ δυνατά από πάνω. Μόλις ξεμπλοκάρωσα τα αυτιά μου, σέρνονταν από πίσω, ανατρέποντας τα φτερά μου κάθετα από πάνω μας, πριν πετάξω προς το Palm Island. Αισθανθήκαμε πολύ ασήμαντοι στο σκάφος μας μήκους 4,75 μέτρων καθώς βρυχηθούσαν από πάνω – φοβερό αλλά τρομακτικό.

Τα μαχητικά αεροσκάφη είναι κοινά περιοδικά στο Τάουνσβιλ και πιθανότατα άρχισαν να βομβαρδίζουν το νησί Rattlesnake (πιο νότια προς το Townsville).

Πού είναι το νησί του Ορφέα;

Το νησί Ορφέας είναι ένα νησί Εθνικού Πάρκου, 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λουσίντα.

Είναι προσβάσιμο με ιδιωτικά ή ναυλωμένα πλοία.

Το νησί μήκους 12 km και πλάτους 1 km ή λιγότερο φιλοξενεί το πολυτελές Orpheus Island Resort και τον ερευνητικό σταθμό του Πανεπιστημίου James Cook Orpheus Island (διαθέσιμες περιηγήσεις καλέστε (07) 4777 7336). Το θέρετρο δεν είναι επισκέψιμο από ημερήσιους ταξιδιώτες.

Υπάρχουν τρεις περιοχές για αυτάρκεις κατασκηνωτές στο νησί του Ορφέα (ισχύουν χρεώσεις).

Σημεία κάμπινγκ στο νησί Ορφέας:

  • Γιάνκς προβλήτα
  • Pioneer Bay
  • Νότια παραλία

Κατευθυνόμενοι προς τη θάλασσα του νησιού Ορφέα.

Orpheus Island Boat Spray

Yanks Jetty Island Orpheus

Yanks Jetty Island Orpheus

Στρογγυλεύοντας το νότιο άκρο του Ορφέα, κάναμε βάρκα προς την προβλήτα Yanks, που ονομάζεται έτσι λόγω του παρελθόντος ως αμερικανικός σταθμός επισκευής υποβρυχίων κατά τη διάρκεια του Β ‚Παγκοσμίου Πολέμου. Οι παλιές εγκαταστάσεις έχουν φύγει προ πολλού αλλά το όνομα παραμένει.

Το πλωτήριο είναι μια δημοφιλής στάση με κρυφά τραπέζια για πικνίκ και μόνιμα ψάρια για να ταΐσετε και να κολυμπήσετε.

Ζώνη αποκλεισμού Yanks Jetty.

Υπάρχει μια ζώνη αποκλεισμού 100 μέτρων για ψάρεμα γύρω από την προβλήτα Yanks.

Ψάρια στην προβλήτα Yanks

Yanks Jetty Pontoon Mooring

Palm Island Barge από την προβλήτα Yanks

Εθνικό Πάρκο Νήσου Ορφέα

Yanks Jetty Pontoon Island View

Ψάρεμα στο θαλάσσιο πάρκο και χωροταξικά σχέδια

Να είστε πάντα προσεκτικοί για να συμμορφώνεστε με την Αρχή του Θαλάσσιου Πάρκου του Great Barrier Reef Χωροταξικά Σχέδια.

Τοποθετηθήκαμε στο αγαπημένο μας σημείο ψαρέματος στο Κίτρινη ζώνη έξω από την Πράσινη Ζώνη στο νότιο άκρο του νησιού Ορφέα.

Πράσινες Ζώνες δεν μπορεί να ψαρευτεί καθόλου.

Ψάρεμα στην Κίτρινη Ζώνη

Αυτές είναι οι δικές μου εμπειρίες και αληθινές κατά τη στιγμή της αρχικής δημοσίευσης το 2015. Ερευνήστε τους Κανόνες του Θαλάσσιου Πάρκου για να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε.

Ένα αγκίστρι/Μία πετονιά/ανά άτομο/Χωρίς ψαροντούφεκο

Επιπλέοντας μια ράβδο στο πίσω μέρος του σκάφους, έφτιαξα ένα σάντουιτς με γαρίδες για μεσημεριανό γεύμα και ψάλισα για το τι υπέροχη μέρα ήταν και μετά… προσγειώθηκα ένα σκουμπρί 10 κιλών.

Λοιπόν για να είμαστε δίκαιοι ήταν μια κοινή προσπάθεια. Το ψάρι κολύμπησε γύρω από το σκοινί της άγκυρας και ο Μάρτι μου το ξεμπέρδεψε και το κολύμπησε στο πλάι του σκάφους για να μπορέσω να το τραβήξω μέσα. Το διεκδικώ.

Το Χωροταξικό δεν ελέγχει όρια τσάντας και μέγεθος ψαριού. Αυτό ελέγχεται από την Queensland Fisheries.

Μάθετε πριν πάτε στο νησί Pelorus και στο νησί του Ορφέα.

Τα νησιά είναι επίσης προσβάσιμα από την παραλία Taylors 20 χλμ. δυτικά στην ηπειρωτική χώρα. Προσωπικά βρίσκω την είσοδο στη θάλασσα που φτάνει πίσω στο Taylors πιο μπερδεμένη από τη Lucinda.

Η πρώτη ξυλεία θα πρέπει να επιστρέψει στην ηπειρωτική χώρα στο φως της ημέρας και στις δύο περιπτώσεις.

Οι καταδύσεις μπορούν να οργανωθούν μέσω Remote Area Dives.

Το καύσιμο για τον εξωλέμβιο κινητήρα μας κοστίζει 50 $ την ημέρα.

Στο τέλος της ημέρας αναρωτηθήκαμε και οι δύο γιατί δεν κάνουμε κολύμβηση με αναπνευστήρα εδώ πιο συχνά. Συμφωνήθηκε ότι θα το κάνουμε στο μέλλον – είμαστε τόσο τυχεροί που αποκαλούμε αυτό το μέρος του κόσμου σπίτι.

Έχετε νησιά που είναι ιδιαίτερα για εσάς; Είναι τροπικά νησιά ή νησιά με κρύο καιρό;

Εάν οδηγείτε βόρεια από το Ingham, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για τις πισίνες Spa Cardwell.