Ομοσπονδιακή απαλλαγή από τόκους φοιτητικού δανείου & ανοχή Επεξήγηση

Ομοσπονδιακή απαλλαγή από τόκους φοιτητικού δανείου & ανοχή Επεξήγηση

August 29, 2022 0 Von admin

Τι σημαίνει η απαλλαγή από τόκους του ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου και η αναστολή πληρωμής;

Ως απάντηση στο COVID-19, ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τον νόμο CARES. Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση παραιτήθηκε προσωρινά από μελλοντικούς τόκους και ανέστειλε τις πληρωμές σε ορισμένα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρέτεινε το επίδομα φοιτητικού δανείου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρέτεινε την παύση πληρωμής και τόκων έως 31 Δεκεμβρίου 2022.

Εδώ είναι τι μπορείτε να περιμένετε:

Ποια δάνεια είναι επιλέξιμα για απαλλαγή επιτοκίου;

Η απαλλαγή από τόκους αρχικά επηρέασε μόνο τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια που κατείχε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Από τις 30 Μαρτίου 2021, το Υπουργείο Παιδείας (ED) επέκτεινε το όφελος στα δάνεια FFELP (επίσης γνωστά ως FFEL) σε περίπτωση αθέτησης υποχρεώσεων που κατέχονται από ιδιώτες.

Η κυβέρνηση είναι δεν που καλύπτουν τόκους για ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια όπως αυτά που παρέχονται από την College Ave ή άλλους ιδιώτες δανειστές.

Αλλάζει αυτό την απαιτούμενη μηνιαία πληρωμή για ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια;

Ναί. Ομοσπονδιακά δάνεια Direct που δεν είναι σε αθέτηση και τα δάνεια FFEL που ανήκουν στην κυβέρνηση αναστέλλονται αυτόματα όλες οι πληρωμές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Από τις 30 Μαρτίου 2021, η απαλλαγή από τόκους και η παύση πληρωμών επεκτάθηκε σε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια που χορηγήθηκαν μέσω του Προγράμματος Ομοσπονδιακού Δανείου Οικογενειακής Εκπαίδευσης (FFEL) που επί του παρόντος είναι αθέτηση. Η αλλαγή έχει αναδρομική ισχύ και τα δάνεια θα επανέλθουν σε καλή κατάσταση με την ΕΔ και τα αρχεία αθέτησης υποχρεώσεων θα αφαιρεθούν από τα πιστωτικά γραφεία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Σελίδα βοήθειας Coronavirus and Forbearance στον ιστότοπο της Federal Student Aid.

Θα πρέπει να συνεχίσετε να ελέγχετε όλες τις μηνιαίες δηλώσεις φοιτητικού δανείου σας για τυχόν αλλαγές και να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια δάνεια καλύπτονται από τον νόμο CARES.

Τι κάνω εάν δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τις πληρωμές μου για δάνεια που δεν κατέχονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση;

Εάν έχετε ένα ιδιωτικό δάνειο FFEL σε αθέτηση, ενδέχεται να μπορείτε να επωφεληθείτε από την απαλλαγή από τόκους και την αναστολή πληρωμής. Επικοινωνήστε με τον εξυπηρετητή δανείου σας για επιβεβαίωση.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τις μηνιαίες πληρωμές σας. Μην αγνοείτε το πρόβλημα. Επικοινωνήστε με τον/τους ομοσπονδιακό και ιδιωτικό/ους υπαλλήλους/ες για να συζητήσετε τις επιλογές σας. Μπορεί να πληροίτε τα κριτήρια για αναβολή ή ανοχή για να θέσετε προσωρινά τις πληρωμές σας σε αναμονή.

Εάν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε πληρωμές για τα δάνειά σας στο College Ave λόγω COVID-19, μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα που διαθέτουμε.