Οι πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου: 7 πράγματα που δεν θα πιστεύετε ότι είναι στην πραγματικότητα παράνομα

Οι πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου: 7 πράγματα που δεν θα πιστεύετε ότι είναι στην πραγματικότητα παράνομα

Dezember 10, 2021 0 Von admin

Όπως γνωρίζουμε, κάθε χώρα στον κόσμο κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά – αλλά είναι πολύ καθολικό να υπάρχει ένα σύνολο εκτελεστών νόμων που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν την τάξη, να αντικατοπτρίζουν τις αξίες του έθνους και – κυρίως – να προστατεύουν τους πολίτες του. Τα περισσότερα από αυτά έχουν πολύ νόημα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά που είναι λίγο πιο «εκεί έξω».

Είτε εισήχθησαν ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο γεγονός είτε απλώς δεν είναι πλέον σχετικές στη σύγχρονη κοινωνία, ο κόσμος είναι γεμάτος από πράγματα που δεν θα πιστεύετε ότι είναι αντίθετα με το νόμο!

Εδώ είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας νόμους-έκπληξη από όλο τον κόσμο:

Είναι παράνομο να έχετε έναν γάιδαρο που κοιμάται στην μπανιέρα σας μετά τις 19:00 στην Αριζόνα

Αυτός ο νόμος εισήχθη το 1924, όταν ένας γάιδαρος που ανήκε σε έναν έμπορο από την Αριζόνα ξεβράστηκε στην κοιλάδα αφού κοιμήθηκε στην μπανιέρα του εμπόρου. Όταν έσπασε το τοπικό φράγμα, η πόλη πλημμύρισε – και εκατοντάδες άνθρωποι ξόδεψαν πολύ χρόνο και ενέργεια για να σώσουν τον γάιδαρο. Ευτυχώς, είχαν επιτυχία – και ο γάιδαρος επέζησε! Ωστόσο, οι κάτοικοι της Αριζόνα ήθελαν να αποφύγουν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον, έτσι αυτός ο πολύ μοναδικός νόμος ψηφίστηκε αμέσως μετά.

Είναι παράνομο να ξεχνάς τα γενέθλια της γυναίκας σου στη Σαμόα

Το να ξεχνάς τα γενέθλια κάποιου που αγαπάς είναι πολύ κακή μορφή σε πολλά μέρη, αλλά σε αυτή τη νησιωτική χώρα της Πολυνησίας είναι πολύ σοβαρό λάθος να κάνεις. Ναι, στη Σαμόα θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε την πραγματική επιβολή του νόμου αν σας ξεφύγει από το μυαλό η ιδιαίτερη μέρα της συζύγου σας – κάτι που στοιχηματίζουμε ότι οι γυναίκες της Σαμόα είναι μάλλον πολύ ευχαριστημένες!

Είναι παράνομο να κρατάτε σολομό υπό «ύποπτες συνθήκες» στην Αγγλία και την Ουαλία

Αυτός ο νόμος ψηφίστηκε το 1986 ως μέρος του «Salmon Act», ο οποίος θεσπίστηκε για να σταματήσει η παράνομη αλιεία σολομού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υποτίθεται ότι, αν κάποιος δει να κρατάει «ύποπτα» σολομό, αυτό ήταν αρκετό για να κατηγορηθεί για τέτοιο έγκλημα. Το παράνομο ψάρεμα σολομού δεν είναι κάτι που υποστηρίζουμε – αλλά «το να κρατάς σολομό κάτω από ύποπτες συνθήκες» είναι ένας αρκετά περίεργος λόγος για να συλληφθείς!

Είναι παράνομο να μεθύσεις και να καβαλήσεις μια αγελάδα στη Σκωτία

Υπάρχουν πολλές αγελάδες στη Σκωτία – και προφανώς αρκετοί άνθρωποι τις ιππεύουν ενώ είναι μεθυσμένοι για να ισχύει αυτός ο νόμος! Επίσης, απαγορεύει σε οποιονδήποτε να φροντίζει σε κατάσταση μέθης ένα άλογο, άμαξα ή ατμομηχανή. Δεν είμαστε σίγουροι τι συνέβη στη Σκωτία για να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, αλλά ακούγεται σαν μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία!

Είναι παράνομο να επιτρέπετε στα κοτόπουλα σας να διασχίζουν το δρόμο στο Quitman της Τζόρτζια

Σε πολλές αγγλόφωνες χώρες, υπάρχει ένα κλασικό αστείο που λέει: „Γιατί το κοτόπουλο πέρασε το δρόμο;“ – και η απάντηση είναι: «Για να φτάσουμε στην άλλη πλευρά» Το αστείο δεν είναι πολύ αστείο – αλλά ο νόμος της Γεωργίας μας έκανε να γελάσουμε! Βασικά, είναι εκεί για να βεβαιωθείτε ότι οι ιδιοκτήτες ζώων κρατούν υπό έλεγχο τα κοτόπουλα τους, κάτι που πραγματικά έχει πολύ νόημα.

Είναι παράνομο να τρώτε ένα πορτοκάλι ενώ κάνετε μπάνιο στην Καλιφόρνια

Εκτός κι αν η αστυνομία έχει μυστικές κάμερες σε κάθε μπάνιο (ειδοποίηση σπόιλερ: σίγουρα δεν έχει!), δεν είμαστε σίγουροι πώς θα την επιβάλουν – αλλά είναι ένας πραγματικός νόμος που υπάρχει στην πολιτεία της Καλιφόρνια! Θεωρήθηκε ότι το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα πορτοκάλια θα μπορούσε να αντιδράσει με τα φυσικά έλαια του μπάνιου, προκαλώντας έκρηξη. Φυσικά, τώρα ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια – αλλά ο νόμος εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα!

Είναι παράνομο να φοράτε μπλουζάκι Winnie the Pooh στην Πολωνία … ή οποιοδήποτε εμπόρευμα Winnie the Pooh!

Αν βρίσκεστε οπουδήποτε κοντά σε παιδική χαρά ή σχολείο, αυτό είναι. Ναι, αυτό το χαριτωμένο αρκουδάκι απαγορεύεται σε συγκεκριμένους χώρους στην Πολωνία, επειδή δεν φοράει παντελόνι! Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το δημοφιλές παιδικό καρτούν, του αρέσει να τρώει μέλι, έχει πολλούς φίλους στο δάσος – και φοράει μόνο ένα μικρό κόκκινο μπλουζάκι. Λίγο πολύ ριψοκίνδυνο, προφανώς! Υπάρχουν περίεργοι και υπέροχοι νόμοι εκεί που ζείτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Στο INTO, βοηθάμε χιλιάδες διεθνείς φοιτητές να κάνουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό πραγματικότητα – και τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια μας προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα πτυχία Νομικής στον κόσμο. Ενδιαφερόμενος? Μάθετε περισσότερα στο INTOStudy.com.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάζετε ιστορίες αποφοίτων: το ταξίδι μου να γίνω δικηγόρος.

Εγγραφείτε στις διαδικτυακές μας κοινότητες στο Facebook, Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, YouTube και Τικ Τοκ.