Οδηγός για τη διαπραγμάτευση του πακέτου οικονομικής βοήθειας

Οδηγός για τη διαπραγμάτευση του πακέτου οικονομικής βοήθειας

September 20, 2022 0 Von admin

Πώς να διαπραγματευτείτε την προσφορά οικονομικής βοήθειας

Μετά από μήνες γυαλίσματος δοκιμίων, συμπλήρωσης αιτήσεων και συλλογής συστατικών επιστολών, τελικά φτάνει — μια επιστολή αποδοχής από το σχολείο των ονείρων σας. Συγχαρητήρια!

Τι συμβαίνει όμως εάν το πακέτο οικονομικής βοήθειας είναι μικρότερο από αυτό που περιμένατε; Ανάλογα με την κατάστασή σας, μπορεί να μπορείτε να κάνετε έκκληση για περισσότερη βοήθεια. Στην πραγματικότητα, ανέφερε το CNBC ότι περίπου το ένα τρίτο των εκκλήσεων οικονομικής βοήθειας ήταν επιτυχείς, σύμφωνα με το The Princeton Review.

Γνωρίζοντας αυτό, θα επωφεληθείτε μαθαίνοντας πώς να διαπραγματευτείτε μια προσφορά οικονομικής βοήθειας και θα δώσετε στον εαυτό σας την καλύτερη ευκαιρία να πληροί τις προϋποθέσεις για πρόσθετη βοήθεια.

Πώς να προσδιορίσετε το ποσό της οικονομικής βοήθειας που έχετε Πράγματι Χρειάζομαι

Το Συμβούλιο του Κολλεγίου ανέφερε ότι το μέσο ποσό βοήθειας που έλαβαν προπτυχιακοί φοιτητές σε υποτροφίες, ομοσπονδιακά δάνεια, φορολογικές πιστώσεις και προγράμματα σπουδών εργασίας ήταν 14.800 $ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέσο συνολικό κόστος φοίτησης για ένα δημόσιο τετραετές σχολείο ήταν 22.690 $ για φοιτητές εντός της πολιτείας, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη βοήθεια από αυτή που προσφέρει το κολέγιό σας αρχικά.

Πριν υποβάλετε ένσταση, δείτε τις προσφορές οικονομικής βοήθειας που έχετε λάβει μέχρι στιγμής. Κάθε κολέγιο θα έχει τη δική του μορφή επιστολής βραβείων, επομένως μπορεί να μην είναι αμέσως σαφές ποιο σχολείο έχει το καλύτερο πακέτο. Για να απλοποιήσετε τα πράγματα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Δείτε την καθαρή τιμή. Αυτό είναι το συνολικό κόστος παρακολούθησης μετά την αφαίρεση της αξίας των υποτροφιών και των υποτροφιών που λαμβάνετε.
  • Αφαιρέστε άλλους πόρους. Από το καθαρό κόστος, αφαιρέστε άλλους πόρους που μπορεί να έχετε, όπως δώρα από παππούδες ή γιαγιάδες ή χρήματα από λογαριασμό ταμιευτηρίου εκπαίδευσης.
  • Σκεφτείτε πόσα πρέπει να δανειστείτε. Το υπόλοιπο ποσό είναι το ποσό που θα πρέπει να καλύψετε τον εαυτό σας, είτε με αποταμίευση, κερδίζοντας εισόδημα είτε κάνοντας αίτηση για φοιτητικά δάνεια.

Για να παραμείνετε οργανωμένοι, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συγκρίνετε τις προσφορές οικονομικής βοήθειας από κάθε σχολείο και τη συνολική καθαρή τιμή τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το The Hechinger Report’s Αποκωδικοποιητής γραμμάτων προσφοράςένα δωρεάν εργαλείο που αναλύει τη σχολική οικονομική βοήθεια που προσφέρει για να σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Μόλις καταλάβετε για ποια ενίσχυση δικαιούστε και πόσα θα πρέπει να πληρώσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση με τα επιλεγμένα σχολεία σας. Λάβετε υπόψη ότι είναι σημαντικό να είστε ρεαλιστές. Εάν λάβατε μόνο μερικές υποτροφίες, θα είναι δύσκολο να πείσετε ένα σχολείο να σας προσφέρει μια πλήρη βόλτα. Ωστόσο, μπορεί να είστε σε θέση να διαπραγματευτείτε μια καλύτερη προσφορά.

Πώς να ζητήσετε περισσότερα χρήματα από τα κολέγια

Ευτυχώς, η διαπραγμάτευση της οικονομικής βοήθειας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία ένστασης σε τρία απλά βήματα:

1. Προετοιμάστε το επιχείρημά σας

Οι εκπρόσωποι της οικονομικής βοήθειας θα προσαρμόσουν κανονικά την προσφορά οικονομικής βοήθειας εάν έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή στις περιστάσεις σας. Για παράδειγμα, μπορεί να δικαιούστε πρόσθετη βοήθεια εάν το εισόδημα της οικογένειάς σας μειώθηκε, ένας γονέας πέθανε ή το νοικοκυριό σας μεγαλώσει.

Όταν κοινοποιείτε αυτές τις αλλαγές, να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι. Περιγράψτε λεπτομερώς τι συνέβη, πότε συνέβη και τον αντίκτυπο που είχε στα οικονομικά σας. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να πει, «Η μητέρα μου, που κέρδιζε το 60% του οικογενειακού μας εισοδήματος, έχασε τη δουλειά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τις αποταμιεύσεις μας για να καλύψουμε τις πληρωμές των στεγαστικών δανείων μας. Τώρα έχουμε 10.000 $ λιγότερα περιουσιακά στοιχεία για την εκπαίδευσή μου από ό,τι πριν».

2. Συλλέξτε τεκμηρίωση

Να είστε προετοιμασμένοι να σας ζητήσουν αποδείξεις για τις νέες σας συνθήκες κατά την προσφυγή στην προσφορά οικονομικής βοήθειας. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί να υποβάλετε ένα αντίγραφο μιας δήλωσης για την ανεργία ή μια ειδοποίηση τερματισμού, εάν το υποστηρικτικό μέλος της οικογένειάς σας έχασε τη δουλειά του. Εάν ένας γονέας πέθανε, μπορεί να σας ζητηθεί πιστοποιητικό θανάτου. Μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία συλλέγοντας αυτά τα έγγραφα εκ των προτέρων.

3. Επικοινωνήστε με το Γραφείο Οικονομικής Βοήθειας

Απευθυνθείτε στο γραφείο οικονομικής βοήθειας και ρωτήστε ποια είναι η διαδικασία για να ζητήσετε ένσταση. Ορισμένα σχολεία θα σας ζητήσουν να υποβάλετε μια επιστολή μέσω ταχυδρομείου, ενώ άλλα θα έχουν τις δικές τους φόρμες για να συμπληρώσετε.

Ακολουθήστε τη διαδικασία του σχολείου και φροντίστε να υποβάλετε όλα τα απαιτούμενα υλικά μέχρι την ανακοινωθείσα προθεσμία.

4. Γράψτε μια Συναρπαστική Επιστολή

Εάν απαιτείται επιστολή ως μέρος της έκκλησης, να είστε ευγενικοί και σαφείς σχετικά με τις περιστάσεις σας. Εκφράστε πόσο θέλετε να φοιτήσετε σε αυτό το κολέγιο, αλλά λόγω της τρέχουσας κατάστασής σας, δεν μπορείτε να καλύψετε το συνολικό κόστος φοίτησης με το υπάρχον πακέτο βοήθειας.

5. Εξερευνήστε εναλλακτικές λύσεις

Ενώ ορισμένες εκκλήσεις για οικονομική βοήθεια είναι επιτυχείς, η προσφυγή σας μπορεί να απορριφθεί. Εάν συμβεί αυτό, μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης της εκπαίδευσής σας:

  • Αναζήτηση για υποτροφίες και υποτροφίες. Μπορεί να είστε επιλέξιμοι για υποτροφίες και επιχορηγήσεις από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή εταιρείες. Μπορείτε να αναζητήσετε διαθέσιμες ευκαιρίες στο CareerOneStop ή Scholarships.com.
  • Αίτηση για κρατική ενίσχυση. Ορισμένα κράτη εκδίδουν τις δικές τους επιχορηγήσεις, δάνεια και προγράμματα σπουδών εργασίας. Επικοινωνήστε με το δικό σας κρατική εκπαιδευτική υπηρεσία για να δείτε ποια βοήθεια είναι διαθέσιμη για εσάς.
  • Εξετάστε τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια. Με ένα ιδιωτικό φοιτητικό δάνειο από το College Ave, μπορείτε να δανειστείτε μέχρι το συνολικό κόστος φοίτησης μείον άλλες ενισχύσεις. Επιπλέον, θα έχετε έως και 15 χρόνια για να αποπληρώσετε το δάνειό σας.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν το τρέχον πακέτο οικονομικής βοήθειας δεν καλύπτει το συνολικό κόστος συμμετοχής, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διαπραγματευτείτε. Προετοιμάζοντας έγκαιρα, μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να πληροίτε τις προϋποθέσεις για πρόσθετη βοήθεια.

Και αν χρειάζεστε ιδιωτικό φοιτητικό δάνειο; Πριν υποβάλετε αίτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο προεπιλογής του College Ave για να ελέγξετε την καταλληλότητά σας και να προβάλετε τις επιλογές δανείου – και όλα αυτά χωρίς να επηρεαστεί η πιστωτική σας βαθμολογία.