Μια μέρα στη ζωή ενός φοιτητή κοινωνικών επιστημών (έκδοση καραντίνας)

Μια μέρα στη ζωή ενός φοιτητή κοινωνικών επιστημών (έκδοση καραντίνας)

April 21, 2020 0 Von admin

Γεια! Το όνομά μου είναι Dearbhla και είμαι δευτεροετής κοινωνικές επιστήμες φοιτητής που σπουδάζει κοινωνιολογία και κοινωνική δικαιοσύνη εδώ στο University College του Δουβλίνου. Αν και αυτή η κατάσταση καραντίνας είναι λίγο διαφορετική από την κανονική μου ρουτίνα στο UCD, εξακολουθώ να έχω πολλές διαλέξεις, σεμινάρια και εργασίες για να με απασχολούν! Να λοιπόν μια μικρή εικόνα για το πώς περνάει αυτό το χρόνο ένας φοιτητής κοινωνικών επιστημών που βρίσκεται σε καραντίνα…

Πρωινή ρουτίνα

Συνήθως ξυπνάω περίπου μισή ώρα πριν από τις διαλέξεις μου για να φάω πρωινό πριν συμμετάσχω στις εικονικές μου διαλέξεις. Μια θετική πτυχή της κατάστασης της καραντίνας είναι να μην μετακινούμαι στο κολέγιο κάθε πρωί, ώστε να μπορώ να έχω λίγο ψέματα! Όλες οι διαλέξεις μου είναι τώρα online σε μια εικονική τάξη, είναι πολύ παρόμοιες με αυτές που έχω στο UCD, αλλά ταυτόχρονα πολύ διαφορετικές! Παρόλο που μπορώ να δω τον καθηγητή μου και τις διαφάνειες, δεν μπορώ να δω ή να ακούσω κανέναν από τους συμμαθητές μου. Αν και αυτό ήταν λίγο περίεργο στην αρχή, το έχω συνηθίσει και απολαμβάνω τις διαλέξεις όπως συνήθως στο UCD. Όλες οι διαλέξεις και τα σεμινάρια μου ακολουθούν το ίδιο χρονοδιάγραμμα όπως και στο UCD, ώστε να διευκολύνεται η οργάνωση της εβδομάδας μου.

Φροντιστήρια

Έχω επίσης μια σειρά από μαθήματα κάθε εβδομάδα. Τα σεμινάρια χρησιμοποιούνται για να συζητήσουν το υλικό από τη διάλεξη με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και παρέχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις στους καθηγητές σχετικά με το περιεχόμενο ή τις εργασίες. Αυτές είναι συνήθως μικρότερες ομάδες μαθητών και παρέχουν μια ανεκτίμητη εμπειρία ομαδικής εργασίας, επικοινωνίας και συζήτησης. Μου αρέσουν πραγματικά τα σεμινάρια καθώς μου αρέσει να μαθαίνω περισσότερα και να συζητώ τις διαλέξεις. Τα διαδικτυακά σεμινάρια μοιάζουν πολύ με τα σεμινάρια που έχουμε στο UCD και εξακολουθούν να επιτρέπουν ευχάριστες ομαδικές συζητήσεις.

Ασκηση

Μόλις τελειώσουν οι διαλέξεις μου, θα φάω ένα γρήγορο γεύμα και θα βγω για μια σύντομη βόλτα με το σκύλο μου. Διαπιστώνω ότι το περπάτημα μου δίνει την ευκαιρία να βγω από το σπίτι και να πάρω λίγο καθαρό αέρα. Συνήθως ακούω λίγη μουσική ή μια ομιλία στο TED καθώς το βρίσκω κίνητρο και χαλαρωτικό.

Μόλις επιστρέψω σπίτι, ξεκινώ τις εργασίες. Καθώς πολλές από τις εξετάσεις μου έχουν αλλάξει σε αξιολογήσεις λόγω της τρέχουσας κατάστασης, έχω αρκετές να κάνω. Επινόησα ένα χρονοδιάγραμμα στην αρχή της εβδομάδας με όλα όσα θέλω να πετύχω και το επιλέγω καθώς προχωράω. Θεωρώ ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνω οργανωμένος και με κίνητρο όταν μπορώ να δω πόσα έχω καταφέρει σε μια μέρα. Μόλις ολοκληρώσω τις εργασίες μου για την ημέρα, προετοιμάζομαι για τις διαλέξεις μου για την επόμενη μέρα. Οι περισσότερες διαλέξεις έχουν αναγνώσεις, οι οποίες πρέπει να γίνονται πριν από τη διάλεξη, ώστε το υλικό να είναι πιο κατανοητό κατά τη διάρκεια της διάλεξης. Μου αρέσει να κάνω βασικές σημειώσεις από αυτές τις αναγνώσεις, καθώς κάνει τις διαλέξεις πιο κατανοητές και είναι ανεκτίμητο κατά την ώρα των εξετάσεων!

Μένοντας σε Επαφή

Μόλις τελειώσω αυτές τις αναγνώσεις, θα φάω δείπνο και μετά θα περάσω το βράδυ είτε κουβεντιάζοντας με φίλους μέσω FaceTime είτε καλύπτοντας τη διαφορά σε κάποιο Netflix! Έχω επίσης παρακολουθήσει πολλές διαδικτυακές εκδηλώσεις UCD. Πολλά από τα κοινωνίες UCD μαζί με Φοιτητική Ένωση είχαν τη συνηθισμένη τους σειρά από διασκεδαστικές κοινωνικές εκδηλώσεις, οι οποίες είναι τώρα online! Υπάρχουν λοιπόν πολλές ευκαιρίες για να εμπλακείτε στη ζωή του UCD!

Αυτή η περίοδος είναι γεμάτη φόβο και αβεβαιότητα, ωστόσο, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να παραμείνουμε ασφαλείς, παραγωγικοί και να απολαμβάνουμε την εμπειρία του κολεγίου, ακόμα κι αν είναι λίγο διαφορετική από την κανονική μας ρουτίνα.

.

Μείνετε όλοι ασφαλείς 🙂