Μια μέρα στη ζωή ενός φοιτητή Επιχειρήσεων και Νομικής.

Februar 23, 2021 0 Von admin

Ως φοιτητής Επιχειρήσεων και Νομικής, συνδυάζοντας δύο κλάδους και δύο πτυχία, η ζωή μπορεί να είναι λίγο ταραχώδης. Εδώ είναι ένα παράδειγμα μιας τυπικής ημέρας! Μερικές φορές έχουμε ολόκληρες μέρες που εστιάζουμε σε ένα από τα θέματα, καθώς και σε άλλες όπου αναμειγνύονται.

Πρώιμη Εκκίνηση

Όπως τις περισσότερες μέρες, ξυπνάω γύρω στις 8 το πρωί. Είμαι αρκετά τυχερός που ζω περίπου 20 λεπτά από το UCD, οπότε σε ελάχιστο χρόνο κινούμαι στις μπροστινές πύλες. Υπάρχουν πάντα πολλοί ελεύθεροι χώροι για ποδήλατα, οπότε δεν είναι ποτέ άγχος. Έξω από το κτίριο της επιχείρησης έχουμε ακόμη και ντουλάπια ποδηλάτων που μπορείτε να νοικιάσετε για ασφάλεια (αν το ποδήλατό σας είναι φανταχτερό!) και καλυμμένες σχάρες ποδηλάτων για να μην επιστρέψετε σε βρεγμένο κάθισμα στο τέλος της ημέρας. Ακούγεται σαν μικρό πράγμα, αλλά όλα βοηθούν.

Οδηγός Λογιστικής

Σήμερα, έχω ένα 2ωρο σεμινάριο λογιστικής διαχείρισης, ρυθμίζοντας προϋπολογισμούς προϊόντων και υλικών. Είχα μια διάλεξη 1 ώρας για αυτήν την ενότητα (μάθημα) τη Δευτέρα, με μια ομάδα περίπου 250 ατόμων και έναν λέκτορα, ενώ αυτή είναι μια μικρή ομάδα 40 με έναν δάσκαλο. Αυτές οι συνεδρίες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις, να αντιμετωπίζουμε πρακτικά προβλήματα και να λαμβάνουμε τυχόν ερωτήσεις που έχουμε απαντήσει. Σήμερα ήμουν τυχερός, τα πήρα σωστά τα περισσότερα!

Μεσημεριανό

Μετά από αυτό, είναι η ώρα του μεσημεριανού γεύματος – ή, όσο πεινάω, αρκετά κοντά σε κάθε περίπτωση! Κάθε Πέμπτη υπάρχει μια αγορά τροφίμων έξω από τα κτίρια επιχειρήσεων και νομικών, κάτι που μου ταιριάζει μια χαρά. Αν και έχουμε καταστήματα Student Union, μερικά εστιατόρια και ένα Centra στην πανεπιστημιούπολη, είναι πάντα ωραίο να έχουμε κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές – κορεάτικο μπάρμπεκιου, βίγκαν μπέργκερ, φαλάφελ, ψάρια και πατατάκια – το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να διαλέξετε μόνο ένα. Είμαι νέος χορτοφάγος, οπότε δοκιμάζω ένα seitan shawarma – βασικά ένα κεμπάπ χωρίς κρέας! Δεν το έχω ξανακούσει αλλά είναι νόστιμο.

Αναγνώσεις

Μετά από αυτό κάνω μερικές αναγνώσεις, προλαβαίνοντας κάποια δουλειά που ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι ομιλητές δίνουν γενικά λίστες ανάγνωσης με προτεινόμενα άρθρα, περιπτώσεις και βιβλία, οπότε αν σας ενδιαφέρει οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε πραγματικά να μάθετε περισσότερα για αυτό. Σήμερα πρόκειται για την εκπροσώπηση διαφορετικών ομάδων στα ιρλανδικά δικαστήρια – οι γυναίκες ουσιαστικά δεν υπηρέτησαν σε ενόρκους μέχρι το 1977, και ακόμη και σήμερα οι μη πολίτες δεν μπορούν να συμμετέχουν σε ενόρκους. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου μαθήματα, γι‘ αυτό πάντα μου αρέσει να παρακολουθώ πράγματα που ακούω. Κάνει το κολέγιο λίγο πιο ενδιαφέρον γιατί μπορείτε να ακολουθήσετε τη μύτη σας σχεδόν, προς αυτό που σας αρέσει!

Διάλεξη Περιουσιακού Δικαίου

Μετά από αυτό έχω μια διάλεξη 2 ωρών στο περιουσιακό δίκαιο. Είναι αργά το μεσημέρι, οπότε αρπάζω έναν καφέ από την καφετέρια της νομικής σχολής για να προσπαθήσω να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά! Δεν έπρεπε να ανησυχήσω όμως. Μαθαίνουμε τη διαδοχή και την κληρονομιά, και τους κανόνες των διαθηκών. Για παράδειγμα, ανακαλύπτουμε ποιος έχει προτεραιότητα σε περιπτώσεις όπου άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς διαθήκες ή ότι μπορείτε να κάνετε δώρα σε διαθήκες υπό όρους. Φεύγουμε όλοι αποφασισμένοι να κάνουμε μια διαθήκη το συντομότερο δυνατό και να αποφασίσουμε σε ποιον θα αφήσουμε τα (άφθονα) περιουσιακά μας στοιχεία! Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σχετικά με τις σπουδές νομικής, αν και μερικά από τα πράγματα είναι ντεμοντέ και απόκρυφα, μερικές φορές συναντάς πράγματα που είναι πραγματικά πρακτικά και εύκολα κατανοητά.

Δείπνο

Η μέρα δεν έχει τελειώσει ακόμα, ακόμα κι αν είναι 6 το απόγευμα. Είμαι στην επιτροπή του συλλόγου μπάντμιντον και έχουμε προπόνηση απόψε. Ζεσταίνω το δείπνο μου που έφερα από το σπίτι – τσίλι λαχανικών με ψωμί καλαμποκιού – σε έναν από τους φούρνους μικροκυμάτων που είναι διάσπαρτοι γύρω από το UCD. Πραγματικά σώζουν ζωές κάποια στιγμή, όταν είναι μια κουραστική μέρα, το ζεστό φαγητό κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Προπόνηση & Ώρα στο σπίτι

Η προπόνηση συνεχίζεται για άλλες 2 ώρες. Έχουμε 6 ολόκληρα γήπεδα διαθέσιμα για προπόνηση, οπότε παίρνω λίγους αγώνες, κάνω μερικές ασκήσεις και προσπαθώ να τεντώσω τα γεράματα από τα πόδια μου. Σίγουρα δεν αισθάνομαι μόνο 21 στο τέλος της συνεδρίας! Είναι 10.30 μέχρι να φτάσω σπίτι και νυχτώνει. Αυτό συμβαίνει συχνά, τόσο φεύγοντας όσο και επιστρέφοντας στο σπίτι στο σκοτάδι – αλλά αυτό είναι μέρος της εμπειρίας του κολεγίου! Βρίσκομαι να περνάω ολόκληρες μέρες εδώ, στο μάθημα, διαβάζοντας, αλλά και κοινωνικοποιώ ή αθλούμενοι. Όλα είναι θέμα ισορροπίας.

Και τέλος! Ελέγχω αν χρειάζεται να φέρω κανένα βιβλίο για αύριο και μετά σβήνουν τα φώτα του! Αυτή ήταν μια μέρα στη ζωή ενός φοιτητή B&L! Ελπίζω να πήρες κάτι από αυτό.

συμπέρασμα

Το Business & Law του UCD είναι ιδανικό για όσους δεν είναι σίγουροι για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, καθώς το ευέλικτο πρόγραμμα επιτρέπει στους μαθητές να βιώσουν και τους δύο τομείς σε βάθος πριν λάβουν τελικές αποφάσεις.

Έχουμε πρόσβαση σε δύο σχολεία παγκόσμιας κλάσης, συναρπαστικές διαλέξεις και ενδιαφέρουσες εργασίες και αναγνώσεις. Επιπλέον, εφαρμόζουμε συνεχώς πράγματα που μαθαίνουμε από τα μαθήματα Business στα μαθήματα της Νομικής μας και αντίστροφα. Αυτή η αναγκαστική έκθεση δίνει στους φοιτητές Επιχειρήσεων και Νομικής μια μοναδική διεπιστημονική προοπτική, η οποία εκτιμάται ιδιαίτερα από τους εργοδότες.

Αρχικά, η αναποφασιστικότητα με οδήγησε να επιλέξω Business & Law – ήθελα να κρατήσω τις επιλογές μου ανοιχτές. Εκ των υστέρων ωστόσο, είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει ποτέ.