Μηχανολογικό, Πολιτικό ή Ηλεκτρολογικό; Ένας οδηγός για την επιλογή πτυχίου Μηχανικού

Μηχανολογικό, Πολιτικό ή Ηλεκτρολογικό; Ένας οδηγός για την επιλογή πτυχίου Μηχανικού

Januar 11, 2021 0 Von admin

Η μηχανική είναι ένα μεγάλο αντικείμενο με μεγάλους στόχους. Σε γενικές γραμμές, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους για να βοηθήσουν στην επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων και να βελτιώσουν ή ακόμα και να σώσουν ζωές. Ξέρουμε, εντυπωσιακά πράγματα!

Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι Μηχανικής – από Αεροναυπηγικές έως Ηλεκτρικές ή Υπολογιστών έως Χημικές. Πώς ξέρετε ποιος τύπος Μηχανικής είναι ο κατάλληλος κλάδος για εσάς; Και μετά υπάρχει η απόφαση για το πού θα σπουδάσετε!

Ευτυχώς για εσάς, έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον εύχρηστο οδηγό. Μια σταδιοδρομία στη Μηχανική – σε οποιονδήποτε τομέα – θα σας δώσει την ευκαιρία να επηρεάσετε τον πραγματικό κόσμο. Τώρα είναι η ώρα σας να λάμψετε.

Αεροδιαστημική ή Αεροναυπηγική Μηχανική

Το να κάνεις μηχανές να πετούν είναι ένα από τα απίστευτα κατορθώματα της ανθρωπότητας – και αυτή είναι η μαγεία της Αεροδιαστημικής Μηχανικής. Συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής και επιστημονικές αρχές, θα μπορούσατε να σχεδιάσετε την επόμενη γενιά αεροσκαφών και διαστημικών σκαφών.

Εάν είστε ιπτάμενος με ισχυρές αριθμητικές δεξιότητες, τότε το Aerospace Engineering θα μπορούσε να είναι το κατάλληλο για εσάς. Θα ακολουθήσετε τα βήματα του Νιλ Άρμστρονγκ –του πρώτου ανθρώπου στο φεγγάρι– που σπούδασε Αεροδιαστημική Μηχανική στο πανεπιστήμιο.

Κορυφαία πανεπιστήμια για την αεροδιαστημική μηχανική

 • Εφαρμόστε τη θεωρία στην πράξη με πρακτικές συνεδρίες στον υπερσύγχρονο προσομοιωτή πτήσης Merlin Excalibur II και ένα εβδομαδιαίο μάθημα δοκιμών πτήσης με το Εθνικό Κέντρο Πτήσεων στο Queen’s University Belfast.
 • Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ήταν το πρώτο αγγλικό πανεπιστήμιο που προσέφερε πτυχίο Μηχανικού. Όλα τα προγράμματα της Αεροδιαστημικής Μηχανικής είναι διαπιστευμένα από τη Βασιλική Αεροναυτική Εταιρεία.
 • Αεροπορικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Saint Louis θα σας βοηθήσει να ανεβείτε στους ουρανούς, χάρη στις κορυφαίες εγκαταστάσεις και τις συνεργασίες με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες – μάθετε περισσότερα στο ιστολόγιό μας.

Χημική Μηχανική

Είστε έτοιμοι να μετατρέψετε το λάδι σε smartphone; Αυτό κάνουν οι Χημικοί Μηχανικοί: αλλάζουν τις πρώτες ύλες σε χρήσιμα προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, με ασφαλή και οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός και θα είσαι περιζήτητος. Τα πάντα, από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μέχρι τα φάρμακα που παίρνουμε και την ενέργεια που χρησιμοποιούμε εξαρτώνται από την τεχνική τεχνογνωσία των Χημικών Μηχανικών.

Παγκόσμιοι ηγέτες στη Χημική Μηχανική

 • Η γενέτειρα της Χημικής Μηχανικής, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ κατατάσσεται στην 22η θέση στον κόσμο για Χημική Μηχανική (QS World University Rankings by Subject 2020).
 • Μελετήστε με τους καινοτόμους στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ, κάνοντας ανακαλύψεις όπως οι αχινοί που κρατούν το κλειδί για την ακίνδυνη μετατροπή του CO2. Το Newcastle κατατάσσεται επίσης στο top 150 του κόσμου για Χημική Μηχανική (QS World University Rankings ανά Θέμα 2020).

Πολιτικός Μηχανικός

Αυτός ο κλάδος της Μηχανικής καλύπτει όλα όσα είναι χτισμένα γύρω μας, από δρόμους και γέφυρες μέχρι κτίρια και αεροδρόμια. Οι Πολιτικοί Μηχανικοί είναι το μυαλό πίσω από τις υποδομές των σύγχρονων πόλεων μας, διασφαλίζοντας ότι τα τροφοδοτικά και τα συστήματα μεταφορών λειτουργούν όλα.

Χρησιμοποιήστε την περιέργειά σας για να βελτιώσετε τον φυσικό κόσμο γύρω σας. Θα καλύψετε επιστημονικά θέματα, όπως μηχανική, υδραυλική και γεωλογία, καθώς και σχεδιασμό με τη βοήθεια υπολογιστή. Καθώς οι πόλεις μας μεγαλώνουν, τόσο θα αυξάνονται και οι ανάγκες για Πολιτικούς Μηχανικούς.

Κορυφαία πανεπιστήμια για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στον Πολιτικό Μηχανικό

 • Εξειδικευτείτε στη Δομική ή Περιβαλλοντική Μηχανική με ένα από τα του Πανεπιστημίου Hofstra προγράμματα, που βρίσκονται κοντά στη Νέα Υόρκη.
 • Απόφοιτοι Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα έχουν προσληφθεί από το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ, την J Hydro Eco, την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και πολλά άλλα – μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί τους!
 • Αποκτήστε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να κάνετε πραγματικότητα τα σχέδια για κτίρια και γέφυρες Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ.

Μηχανική Υπολογιστών ή Λογισμικού

Συγχωνεύοντας την Ηλεκτρολογία με την Επιστήμη Υπολογιστών, θα χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές σας δεξιότητες για να εφεύρετε και να αναπτύξετε το υλικό και το λογισμικό που χρειάζεται η ολοένα και πιο ψηφιακή κοινωνία μας.

Ο Bill Gates έγραψε το πρώτο του πρόγραμμα λογισμικού σε ηλικία 13 ετών. Με την αγάπη σας για την τεχνολογία και την ικανότητα να εργάζεστε σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, ίσως θα μπορούσατε να ακολουθήσετε την καριέρα του;

Ιδανικά πανεπιστήμια για Μηχανική Υπολογιστών

 • Χρησιμοποιήστε εξελιγμένα εργαστήρια σχεδιασμού με τη βοήθεια υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Saint Louis να σχεδιάζουν λύσεις για τις σημερινές συσκευές και συστήματα που βασίζονται στην τεχνολογία.
 • Απολαύστε τη χρήση του Big Data Lab και του Cybersecurity Innovation and Research Center στο Πανεπιστήμιο Hofstra.
 • Η ευκαιρία να εργαστείτε με την Deloitte στο δεύτερο εξάμηνο του πρώτου σας έτους στη Μηχανική Λογισμικού στο Queen’s University Belfast.

Ηλεκτρολόγος και Ηλεκτρονικός Μηχανικός

Κάντε τον κόσμο ένα καλύτερο, πιο συνδεδεμένο μέρος χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σας για την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα μπορούσε να είναι σε μεγάλη κλίμακα, όπως η παραγωγή και διανομή ενέργειας, ή η χρήση επικοινωνιών δικτύου, τεχνητής νοημοσύνης ή ρομποτικών συστημάτων.

Καθώς ο κόσμος θέλει να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα σε πιο βιώσιμες πηγές ενέργειας, σύντομα τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι συνηθισμένα – και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί θα χρειαστούν για να οδηγήσουν αυτήν την αλλαγή, καθώς και πολλοί άλλοι.

Εξερευνήστε αυτά τα πανεπιστήμια για την Ηλεκτρολογία

Μηχανολογία

Αυτός ο ευρύς κλάδος της Μηχανικής επικαλύπτεται με πολλούς άλλους τύπους Μηχανικών, ανοίγοντας πόρτες σε πολλές σταδιοδρομίες. Είτε πρόκειται για αγωνιστικά αυτοκίνητα είτε για ρομπότ, αν κινείται, είναι πιθανό να καλυφθεί από Μηχανολόγο Μηχανικό.

Συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά και την πληροφορική, θα γίνετε ειδικοί στον τρόπο συντήρησης, ανάλυσης, σχεδίασης και κατασκευής μηχανημάτων. Τα βασικά θέματα περιλαμβάνουν θερμοδυναμική, ανάλυση τάσεων, δυναμική ρευστών και τεχνικό σχέδιο.

Ανακαλύψτε αυτά τα πανεπιστήμια Μηχανολόγων Μηχανικών

 • Επωφεληθείτε από θέσεις εργασίας και ισχυρούς δεσμούς με εταιρείες όπως η Caterpillar, η Nissan, η Network Rail και η Jaguar Land Rover όταν σπουδάζετε στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ.
 • Απόφοιτοι Μηχανολόγων Μηχανικών από Πανεπιστήμιο Saint Louis έχουν ξεκινήσει καριέρα στην Boeing, την General Electric, τη NASA, την Textron Systems και τη Space X.
 • Εργαστείτε για μια γενική σταδιοδρομία στη Μηχανολογία ή επιλέξτε να επικεντρωθείτε στην Αεροδιαστημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο Hofstra.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τύπους Μηχανικής. υπάρχουν πολλά, πολλά άλλα διαθέσιμα: Περιβάλλον, Πετρέλαιο, Συστήματα, Δεδομένα, Μηχατρονική, Ρομποτική, Ήχος, Εξόρυξη…

Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάστε είναι ότι πολλές από τις δεξιότητες που χρησιμοποιούν οι Μηχανικοί είναι κοινές σε όλους αυτούς τους κλάδους, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να μετακινηθείτε μεταξύ διαφορετικών τομέων κατά τη διάρκεια της καριέρας σας.

Θα αποκτήσετε επίσης πολλές μεταβιβάσιμες δεξιότητες κατά τη διάρκεια του πτυχίου Μηχανικού σας που άλλες βιομηχανίες βρίσκουν ελκυστικές, πράγμα που σημαίνει ότι θα είστε πάντα ένα άτομο με δυνατότητα απασχόλησης παγκοσμίως!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις σπουδές μηχανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ, μεταβείτε στη σελίδα μας δικτυακός τόπος.

Συνδεθείτε με άλλους μαθητές και δώστε μας μια συνέχεια YouTube, Facebook, Ίνσταγκραμ και Κελάδημα!