Μάθετε πώς να σχεδιάζετε τον λαχανόκηπο σας

Μάθετε πώς να σχεδιάζετε τον λαχανόκηπο σας

November 29, 2022 0 Von admin

Σχεδιάστε έναν λαχανόκηπο
Μπορείτε να ξεκινήσετε τον λαχανόκηπό σας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Η καλλιέργεια ενός λαχανόκηπου δεν είναι δύσκολη. Εάν δεν έχετε καλλιεργήσει έναν λαχανόκηπο πριν, εδώ είναι δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε καθώς προετοιμάζεστε για την καλλιεργητική περίοδο. Εάν είστε έμπειρος κηπουρός, διαβάστε αυτές τις συμβουλές και μετά δώστε τις σε έναν γείτονα ή φίλο.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε λαχανικά όλο το χρόνο ανεξάρτητα από το πού ζείτε. Και μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξή σας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Τα άρθρα που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συλλογή θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε σε οποιοδήποτε επίπεδο εμπειρίας έχετε.

Ακολουθούν συμβουλές για την ανάπτυξη του λαχανόκηπου σας.

1. Επισκεφθείτε άλλους κήπους

  • Κάντε μια καλή αρχή επισκεπτόμενοι κοντινούς λαχανόκηπους. Κάντε μια λίστα με τα λαχανικά που τρώτε εσείς και η οικογένειά σας. Ξεκινήστε πρώτα να καλλιεργείτε αυτές τις καλλιέργειες. Εδώ είναι περισσότερα: Πώς να ξεκινήσετε έναν κήπο με λαχανικά.

2. Γνωρίστε τα δροσερά και ζεστά λαχανικά εποχής

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι λαχανικών για καλλιέργεια: καλλιέργειες δροσερής εποχής και καλλιέργειες θερμής περιόδου. Οι καλλιέργειες δροσερής εποχής είναι φυλλώδεις καλλιέργειες για σαλάτες και ριζικές καλλιέργειες για μαγειρευτά, σούπες και μασάζ. Οι καλλιέργειες με ζεστό καιρό είναι καρποφόρες καλλιέργειες – ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, φασόλια, πεπόνια και σκουός. Πρέπει να φυτέψετε κάθε καλλιέργεια την κατάλληλη εποχή του χρόνου. Εδώ είναι περισσότερα Καλλιέργειες ψυχρής και θερμής περιόδου και Λαχανικά στη σωστή εποχή.

3. Γνωρίστε την καλλιεργητική σας περίοδο

Γνωρίστε τη μέση ημερομηνία του τελευταίου παγετού την άνοιξη και του πρώτου παγετού το φθινόπωρο. Ο χρόνος στο ενδιάμεσο είναι η φυσική περίοδος ανάπτυξης. Εάν μεγαλώσετε πριν από τον τελευταίο παγετό ή μετά τον πρώτο παγετό, πρέπει να προστατέψετε τα περισσότερα λαχανικά από τις καιρικές συνθήκες. Η προστασία των καλλιεργειών από επιβλαβείς καιρικές συνθήκες ονομάζεται παράταση εποχής—επεκτείνετε τη φυσική καλλιεργητική περίοδο. Μπορείτε να βρείτε τις ημερομηνίες του μέσου όρου του πρώτου και του τελευταίου παγετού στο Διαδίκτυο—ελέγξτε ιστοσελίδες για τον καιρό ή από τη συνεργατική επέκταση ή την ομάδα κύριου κηπουρού κοντά σας. Μάθε περισσότερα: Μέση ημερομηνία του τελευταίου παγετού και ημέρες στην αναπτυσσόμενη περίοδο.

4. Επιλέξτε σπόρους ή μεταφυτέψτε

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια του λαχανόκηπου σας: από σπόρους ή από μεταφυτεύσεις. Ορισμένα λαχανικά ξεκινούν εύκολα από σπόρους που φυτεύονται απευθείας στον κήπο. Άλλα είναι καλύτερα να ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους υπό τις βέλτιστες συνθήκες που δεν μπορείτε πάντα να βγείτε σε εξωτερικούς χώρους. Εάν μεγαλώνετε από μεταμοσχεύσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε τους σπόρους στη δική σας κουζίνα ή να αγοράσετε σπορόφυτα στο κέντρο κήπου που ξεκίνησε από έναν καλλιεργητή. Περισσότερες συμβουλές για την έναρξη των σπόρων: Seed-Starting σε τρία βήματα και Πρόγραμμα έναρξης σποράς για την επόμενη σεζόν. Θέλετε συμβουλές έναρξης σποράς για συγκεκριμένες καλλιέργειες: μεταβείτε στο Συγκεκριμένες καλλιέργειες έναρξης σπόρων στο Ευρετήριο και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την καλλιέργεια που καλλιεργείτε: θα βρείτε ένα ημερολόγιο έναρξης σπόρων για κάθε καλλιέργεια καθώς και συμβουλές για την έναρξη των σπόρων.

5. Μάθετε τι χρειάζεται κάθε καλλιέργεια

Κάθε καλλιέργεια λαχανικών που καλλιεργείτε έχει προτιμήσεις—τόπος, ήλιος, έδαφος, απαιτήσεις φύτευσης, πότισμα και απαιτήσεις σίτισης. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος εάν δίνετε στα λαχανικά 8 ώρες ήλιο κάθε μέρα, μεγαλώνετε σε έδαφος πλούσιο σε κομπόστ, διατηρείτε το έδαφος απλώς υγρό και ταΐζετε τα φυτά με βιολογικό τρόπο—το πιο παλαιωμένο κομπόστ θα το κάνει. Θέλετε να μάθετε τι ακριβώς χρειάζεται η καλλιέργεια που καλλιεργείτε; Ελέγξτε το Πώς να μεγαλώσετε προφίλ στο Πώς να μεγαλώσετε δείκτης.

6. Μάθετε για το χώμα του κήπου

Η αληθινή σοφία του κήπου λέει: Μην φυτεύετε ένα φυτό 5 δολαρίων σε τρύπα 50 σεντ. φυτέψτε ένα φυτό 50 σεντ σε μια τρύπα 5 δολαρίων. Αυτό σημαίνει φυτέψτε σε μεγάλο έδαφος. Όλα τα θρεπτικά συστατικά και η υγρασία που απαιτούν τα φυτά για μια γενναιόδωρη και γευστική συγκομιδή προέρχονται από το έδαφος. Οι βιολογικοί κηπουροί λένε: ταΐστε το έδαφος, όχι το φυτό. Αν ταΐσεις το χώμα, θα ταΐσεις και το φυτό. Περισσότερες καλές συμβουλές εδάφους σε: Έδαφος: Κάνοντας τον Κήπο της Κουζίνας και Οργανικά Λιπάσματα και Τροποποιήσεις Εδάφους.

7. Κρατήστε τα λαχανικά ποτισμένα και καλά ταϊσμένα

Σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα λαχανικά για να φτάσουν στη συγκομιδή παρέχονται μέσω του υδατοαγώγιμου τριχοειδούς συστήματος του φυτού. Τα θρεπτικά συστατικά του φυτού προέρχονται από το έδαφος και μεταφέρονται σε όλο το φυτό με το νερό. Προσθέστε παλαιωμένο λίπασμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος και το έδαφος θα είναι τόσο καλά στραγγιζόμενο και συγκρατητικό υγρασίας. Διατηρήστε το έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά υγρό και θα ταΐσετε φυσικά τα φυτά σας. Περισσότερες συμβουλές στο: Συμβουλές ποτίσματος λαχανικών και Κρίσιμοι χρόνοι ποτίσματος λαχανικών. Επίσης Fertilizer Side-dressing Vegetable Crops.

8. Μάθετε για τα παράσιτα και τις ασθένειες

Σχεδόν σε κάθε κήπο μερικές φορές εγκυμονεί ένα παράσιτο, ασθένεια ή πρόβλημα που σχετίζεται με το περιβάλλον. Μην πανικοβάλλεστε; είναι ισοδύναμο για την πορεία και συχνά μπορείτε να περιορίσετε παράσιτα, ασθένειες ή άλλα προβλήματα προτού εξαπλωθούν από ένα μόνο φυτό σε ολόκληρο τον κήπο. Εάν επισκέπτεστε τον κήπο σας κάθε δεύτερη μέρα, θα είστε σε θέση να λύσετε τα προβλήματα στο μπουμπούκι. Ελέγξτε το Παράσιτα και Ασθένειες ευρετήριο θεμάτων (πάνω από 50 χρήσιμα άρθρα). Δείτε επίσης Συνήθη προβλήματα στον κήπο λαχανικών: Θεραπείες και έλεγχοι. Και το Επίλυση προβλημάτων φυτικών παρασίτων και το Επίλυση προβλημάτων φυτικών ασθενειών.

9. Μάθετε πότε να τρυγήσετε

Τα πιο γευστικά λαχανικά συλλέγονται κατά ή πριν από την αιχμή της ωρίμανσης. Όταν φυτεύετε, σημειώστε στο ημερολόγιό σας την καλλιέργεια και τις ημέρες μέχρι την ωρίμανση της, μετρήστε επίσης τις επόμενες ημέρες, σημειώστε την ημερομηνία συγκομιδής στο ημερολόγιό σας. Συγκομίστε όταν η καλλιέργεια είναι σχεδόν ώριμη – θα εκπλαγείτε με τη γεύση. Θέλετε χρήσιμες συμβουλές συγκομιδής για κάθε καλλιέργεια: πληκτρολογήστε στο πλαίσιο αναζήτησης παραπάνω Τρόπος συγκομιδής και αποθήκευσης συν το όνομα της καλλιέργειαςπ.χ Πώς να συγκομίσετε και να αποθηκεύσετε τις ντομάτες. Ελέγξτε επίσης Χρόνοι συγκομιδής λαχανικών: Πότε να επιλέξετε.

10. Μάθετε για την επέκταση της καλλιεργητικής περιόδου

Παράταση εποχής σημαίνει καλλιέργεια λαχανικών εκτός της φυσικής καλλιεργητικής περιόδου. Η έναρξη των σπόρων σε εσωτερικούς χώρους νωρίς την άνοιξη πριν το έδαφος και ο καιρός είναι ζεστός είναι ένας τρόπος για να παρατείνετε την εποχή. Η διατήρηση της ανάπτυξης των καλλιεργειών μετά τον πρώτο παγετό και κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ένας άλλος τρόπος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παρατείνετε τη σεζόν τόσο νωρίς όσο και αργά. Τα επεκτατικά εποχής για να κρατούν τις καλλιέργειες ζεστές σε ψυχρό καιρό περιλαμβάνουν καλύμματα σειρών, πλαστικές σήραγγες και ψυχρά πλαίσια. Διαβάστε για την παράταση σεζόν: Λαχανικά για σπορά σε εσωτερικούς χώρους και Παράταση της σεζόν Πώς να βγάλετε περισσότερο χρόνο από τον λαχανόκηπο σας και Πλαστικές σήραγγες για την καλλιέργεια λαχανικών. Εάν ζείτε όπου το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό, μπορείτε να επεκτείνετε την εποχή με σκιάστρο: βλ Σήραγγες στεφάνης για να σκιάσετε τα λαχανικά και Κηπουρική ξηρών λαχανικών.

Θέλετε περισσότερες συμβουλές για την ανάπτυξη όλο το χρόνο; Ελέγξτε το Ημερολόγιο ενότητα στο ευρετήριο θεμάτων, αναζητήστε κάθε μήνα στο ευρετήριο ή ελέγξτε το Λαχανόκηπος ημερολόγιο 12 μηνών.