Η Atari αποκτά δώδεκα τίτλους ρετρό Stern Electronics, συμπεριλαμβανομένων των «Berzerk» και «Frenzy» • The Toy Book

Η Atari αποκτά δώδεκα τίτλους ρετρό Stern Electronics, συμπεριλαμβανομένων των «Berzerk» και «Frenzy» • The Toy Book

März 18, 2023 0 Von admin
Berzerk κυκλοφόρησε για arcade το 1980. | Πηγή: Atari

Η Atari έκλεισε συμφωνία για την απόκτηση δώδεκα τίτλων ρετρό arcade για να προσθέσει στη βιβλιοθήκη βιντεοπαιχνιδιών της, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών της δεκαετίας του 1980 Berzerk και Φρενίτιδα. Τα παιχνίδια αναπτύχθηκαν αρχικά από την Stern Electronics στο Σικάγο.

Η εμβληματική επωνυμία παιχνιδιών θα επιδιώξει να επεκτείνει την ψηφιακή και φυσική διανομή των 12 κλασικών τίτλων, να δημιουργήσει νέα παιχνίδια με βάση την πνευματική ιδιοκτησία (IP) και να εξερευνήσει συνεργασίες επωνυμίας και εμπορευμάτων.

Berzerk είναι ένα top-down shooter πολλαπλών κατευθύνσεων σχεδιασμένο από τον Alan McNeil. Κυκλοφόρησε για arcades το 1980, το παιχνίδι κατατάσσεται συχνά στις λίστες των 100 κορυφαίων βιντεοπαιχνιδιών. Berzerk είναι περισσότερο γνωστό ως ένα από τα πρώτα βιντεοπαιχνίδια arcade με σύνθεση λόγου και για τον εμβληματικό κακό Evil Otto.

Berzerk είναι ένα από εκείνα τα βασικά παιχνίδια που τόσοι πολλοί άνθρωποι συνάντησαν για πρώτη φορά παίζοντας σε μια κονσόλα Atari», λέει ο CEO της Atari Wade Rosen. „Η Berzerk και οι άλλοι τίτλοι που περιλαμβάνονται σε αυτήν την εξαγορά, ταιριάζουν απόλυτα στη στρατηγική μας για την εμπορευματοποίηση της κλασικής ρετρό IP.“

Σε Berzerk, οι παίκτες περιηγούνται σε έναν λαβύρινθο δωματίων ενώ πολεμούν οπλισμένα ρομπότ και αποφεύγουν τους ηλεκτρικούς τοίχους. Πρέπει να ξεφύγουν από τον λαβύρινθο πριν πιαστούν από τον Ότο. Berzerk μεταφέρθηκε στο Atari 2600 και στο Atari 5200 από την Atari. Η βραβευμένη συνέχεια του 1982, Φρενίτιδααποκτήθηκε επίσης στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Η Atari δεν έχει ανακοινώσει τους άλλους δέκα τίτλους που εμπλέκονται στην απόκτηση.