Ημέρα στη ζωή ενός φοιτητή Γενετικής…

Ημέρα στη ζωή ενός φοιτητή Γενετικής…

Mai 11, 2021 0 Von admin

Ζω με χρονοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα. Έτσι, το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να παρακολουθώ τις διαλέξεις/εργαστήρια/τα μαθήματα της ημέρας και άλλα προγράμματα στο μυαλό μου. Μερικές φορές μου αρέσει το χρονοδιάγραμμά μου, μερικές φορές το φοβάμαι. Μερικές φορές η μέρα του κολεγίου μου ξεκινά μόνο στις 14:00 και τελειώνει στις 16:00. Σε άλλες, λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ό,τι κι αν είναι, είναι η αγάπη για το πτυχίο που κάνω που με κρατάει. Επίσης, όποια μέρα της εβδομάδας κι αν είναι, ξυπνάω πριν από τις 8 το πρωί, γιατί υπάρχει τόσο πολύτιμος χρόνος το πρωί που δεν θα ήθελες να σπαταλήσεις με τον ύπνο.

Μετά από ένα σωστό πρωινό (επιμένω να έχω ένα σωστό πρωινό ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη θα είναι η μέρα μου), ετοιμάζω λίγο μεσημεριανό (το οποίο θα ετοίμαζα την προηγούμενη μέρα) και πηγαίνω στο κολέγιο όμορφα και νωρίς. Οι διαλέξεις μου είναι συνήθως σε καλό διάστημα, με απόσταση τουλάχιστον μίας ώρας μεταξύ των μαθημάτων.

Οι διαλέξεις είναι εντατικές. Κάποιος πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή για να καταλάβει όλα όσα λέει ο καθηγητής και να γράψει γρήγορα όλους τους σημαντικούς δείκτες που δεν υπάρχουν στις διαφάνειες της διάλεξης. Αλλά οι ομιλητές είναι απλά καταπληκτικοί, όχι μόνο είναι γνώστες του τομέα, ξέρουν πώς να συμμετέχουν στην τάξη.

Στα διαλείμματα μεταξύ των διαλέξεων, κατευθύνομαι πρώτα στο μυστικό μου σημείο για να γευματίσω. Λοιπόν, δεν πρόκειται να είναι πολύ μυστικό αφού πρόκειται να το αποκαλύψω εδώ, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα λιγότερο γνωστό σημείο στο UCD – το υπόγειο του Newman, κοντά στο γραφείο του College Tribune. Εδώ, δεν χρειάζεται να σκαλίζω για να βρω ένα τραπέζι για να φάω το μεσημεριανό μου. Μόλις τελειώσω, μπαίνω στη βιβλιοθήκη. Το πρόσφατο αγαπημένο μου είναι η φιλόξενη βιβλιοθήκη στο κτίριο της Κτηνιατρικής. Συνήθως αναθεωρώ τις διαλέξεις που μόλις έγιναν εκείνη την ημέρα ή την προηγούμενη μέρα και γράφω λεπτομερείς σημειώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω πάντα μαζί μου το μαξιλαράκι γραφής μου και μερικά χρωματιστά μελάνι στυλό, προκειμένου να κάνω λίγη μελέτη μεταξύ των μαθημάτων. Εδώ είναι μια φωτογραφία μου που μελετάω για την ενότητα Crop Breeding στη βιβλιοθήκη Vet Med:

Πολλές μέρες, έχω άλλες μη ακαδημαϊκές δεσμεύσεις να κάνω. Εργάζομαι ως Πρεσβευτής Καριέρας με το Careers Network, ως Student Ambassador, διευθύνω την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τη Χορτοφαγία του UCD και είμαι επίσης συντάκτης στο College Tribune. Συνήθως, έχω να ολοκληρώσω βάρδιες και να παρακολουθήσω συναντήσεις για αυτές τις δεσμεύσεις. Μπορεί να είναι πολύ απασχολημένο, ειδικά στην αρχή του τριμήνου, αλλά τα πράγματα τείνουν να ηρεμούν μετά την Εβδομάδα 4 (phew!).

Αφού ολοκληρωθούν οι διαλέξεις και οι άλλες αρραβώνες μου για την ημέρα, επιστρέφω στο σπίτι. Δεν είμαι από αυτούς που μένουν πίσω μετά το τέλος της ημέρας μου στο κολέγιο. Μόλις επιστρέψω στο σπίτι, ολοκληρώνω τη σύνταξη/αναθεώρηση σημειώσεων για τις διαλέξεις εκείνης της ημέρας, καθώς και στέλνω μερικά email πριν από την ώρα για την επόμενη μέρα. Δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να κατανοήσω μια ιδέα από την ενότητα Κανονισμός Γονιδιακής Έκφρασης το βράδυ μετά την επιστροφή στο σπίτι από το κολέγιο:

Μερικές φορές έχω να γράψω άρθρα για το College Tribune. Μερικές φορές, έχω ολοκληρώσει όλες τις εργασίες της ημέρας μου και έτσι κουλουριάζομαι στο κρεβάτι μου με ένα ωραίο βιβλίο. Φροντίζω επίσης το φυτό μου κόλιανδρο τα βράδια, αν ξεχάσω να τον ποτίσω το πρωί.

Ό,τι κι αν είναι, μου αρέσει να τελειώνω πρώτα όλη μου τη δουλειά πριν χαλαρώσω. Μετά τις 8 μ.μ., έχω δείπνο και ετοιμάζω λίγο φαγητό για την επόμενη μέρα. Λατρεύω τη μαγειρική – το να φτιάχνω τα δικά μου γεύματα δεν είναι μόνο χαλαρωτικό, αλλά κάνει και τους δημιουργικούς μου χυμούς να ρέουν. Εδώ είναι δύο γεύματα που έφτιαξα πρόσφατα – μια σαλάτα με ζυμαρικά με ψητό βουτυρό κολοκυθάκι και μπάμιες μαγειρεμένες σε πικάντικο γιαούρτι με ρύζι.

 

Στις 21.30, τελειώνω τις προσευχές μου (η πίστη είναι πολύ σημαντική για μένα) και ετοιμάζομαι να πάω για ύπνο. Ναι – νωρίς για ύπνο, νωρίς για να σηκωθείτε είναι αυτό που ορκίζομαι! Οι μέρες μου μπορεί να είναι πολύ ταραχώδεις και επιμένω να κρατάω την κορυφή του παιχνιδιού μου. Η διατροφή μου με βάση τα φυτά, ο τρόπος ζωής χωρίς καφεΐνη σε συνδυασμό με τον άφθονο ύπνο (8 ώρες) είναι αυτά που κρατούν τα επίπεδα ενέργειάς μου στα ύψη και με τροφοδοτούν όλη την εβδομάδα.

The post Ημέρα στη ζωή ενός φοιτητή Γενετικής… εμφανίστηκε πρώτα στο myUCD Blog.