Εικονικοί τρόποι για να παραμείνετε κοινωνικοί και να διασκεδάσετε

Εικονικοί τρόποι για να παραμείνετε κοινωνικοί και να διασκεδάσετε

April 15, 2020 0 Von admin

Δεν σας φαίνεται ότι κάθε φορά που υπάρχει μια νέα κυβερνητική ανακοίνωση, οι επιλογές μας για διασκέδαση περιορίζονται περαιτέρω; Καφετέριες και εστιατόρια, γυμναστήρια και αθλήματα, περιηγήσεις και ψώνια – όλα έχουν πέσει σαν ντόμινο τις τελευταίες εβδομάδες. Όχι ότι κανένας από αυτούς τους περιορισμούς δεν είναι δικαιολογημένος ή σημαντικός – αλλά απλώς κάνει τη διασκέδαση λίγο πιο δύσκολη. Όλο και περισσότερο, στρέφομαι σε εικονικούς τρόπους διασκέδασης για να προσπαθήσω να το επανορθώσω. Να πώς….

Εικονικά Hangouts

Αν κάποιος μου ζητούσε μια εναλλακτική λύση για το Skype πριν από ένα μήνα, θα πρότεινα δοκιμαστικά το “…FaceTime;”. Σήμερα, μεταφέρω με σιγουριά το Google Meet, το Zoom και το Houseparty, χρησιμοποιώντας το καθένα για διαφορετικά πράγματα ανάλογα με το τι χρειάζομαι. Για το εβδομαδιαίο κουίζ εικονικής παμπ, το Zoom είναι αυτό. Σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε την κάμερα όλων ταυτόχρονα και να μοιράζεστε οθόνες, ώστε να είστε όσο πιο κοντά σε ένα θορυβώδες κουίζ παμπ το βράδυ της Παρασκευής, όσο στην κρεβατοκάμαρά σας με φορητό υπολογιστή. Το πάρτι στο σπίτι είναι λίγο πιο απλό, και σας επιτρέπει να παίζετε τυχαία παιχνίδια με τους συντρόφους σας, ενώ κάνετε συνομιλία μέσω βίντεο. Συχνά, όταν ξεμείνουμε από τον ενθουσιασμό μας για τα παιχνίδια, κάνουμε απλώς αστεία και κραυγές μέσα από τη συνομιλία.

Πολιτιστική διασκέδαση στο σπίτι σας

Οι έξοδοι σε εκδηλώσεις, συναυλίες και θέατρα είναι μόνο μερικές από την πολιτιστική διασκέδαση που μας έκλεψαν. Μην ανησυχείτε όμως, καθώς πολλοί καλλιτέχνες και πολιτιστικοί κόμβοι στήνονται εικονικά επίσης! Το Εθνικό Θέατρο έχει μια προβολή του „One Man, Two Guv’nors“ με τον James Corden στο κανάλι τους στο YouTube. Είναι ένα βαρέλι με γέλια και το παρακολούθησα σε πραγματικό χρόνο ενώ ήμουν στο τηλέφωνο με τη συνήθη σύντροφό μου στο θέατρο. Σχεδόν τόσο καλό!

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν επίσης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μεταδοθούν απευθείας στα σπίτια μας. Το αγαπημένο μου συγκρότημα κάνει ένα ζωντανό τραγούδι κάθε βράδυ στις 8 μ. Είναι τόσο διασκεδαστικό – συνομιλούν και αστειεύονται, καθώς και τραγουδούν τα τραγούδια – και βλέπεις μια διαφορετική πλευρά ανθρώπων που πάντα θαύμαζες. Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες που κάνουν τέτοια πράγματα – δείτε το εδώ!

Νεανική διασκέδαση

Τα vintage διαδικτυακά παιχνίδια ήταν επίσης δημοφιλής για μένα τις τελευταίες εβδομάδες. Το Online Monopoly, το Cards Against Humanity και ακόμη και το Uno λειτουργούν πολύ καλύτερα από ό,τι νόμιζα στο διαδίκτυο – οπότε πάρτε μερικούς φίλους και δοκιμάστε το. Ας το παραδεχτούμε, ακόμα κι αν δεν λειτουργεί, το να βλέπεις όλους (και τις συνδέσεις τους στο διαδίκτυο) να αποτυγχάνουν είναι αστείο.

Σχετικά με το θέμα της νεανικής διασκέδασης (ας το παραδεχτούμε – αυτό είναι το γέλιο με τα fails) αν έχετε Wii – ξεσπάστε το! Ακόμα κι αν είναι μόνο τα κλασικά. Το Wii Sports, το Mario Kart, το SuperMario Bros έχουν όλοι μια κακή ραπ, αλλά αν τους δώσεις μια ευκαιρία θα εκπλαγείς πώς μπορείς να το κάνεις. Η (πολύ ανταγωνιστική) οικογένειά μου έχει κάνει νέα ρεκόρ σχεδόν κάθε μέρα – θέλουμε απλώς να νικάμε ο ένας τον άλλον. Είναι πραγματικά πολύ λυτρωτικό να αφήνεις στην άκρη οποιεσδήποτε ανησυχίες για λίγα λεπτά μέχρι το σημείο όπου η επιλογή μεταξύ Yoshi ή Waluigi είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο μυαλό σου.

Όλες αυτές οι μέθοδοι εικονικής διασκέδασης είναι βασικά απλώς μια δικαιολογία για να μιλήσετε με ανθρώπους – είτε πρόκειται για τους στενότερους φίλους σας, την οικογένειά σας ή άτομα με τα οποία μπορεί να έχετε χάσει την επαφή. Αν είστε κουρασμένοι, μπορεί να εκπλαγείτε πόσο ένα απλό τηλεφώνημα βελτιώνει τη διάθεσή σας. Από την εμπειρία μου, ποτέ δεν είχα ενοχλήσει κάποιον να πάρει ένα τηλεφώνημα σε αυτές τις μεγάλες μέρες – είναι κάτι που πρέπει να κάνεις!

Να θυμάστε επίσης ότι η σωματική/κοινωνική απόσταση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους γείτονές σας με ασφάλεια. Εγώ και ο γείτονάς μου παίζουμε μπάντμιντον πάνω από τον διπλανό μας τοίχο – φοράμε γάντια για να αγγίξουμε το λεωφορείο! – και είναι υπέροχο. Σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν όταν επιτέλους επιστρέψουμε στην κανονικότητα! Μείνετε όλοι ασφαλείς.