ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ INBOX – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Τελευταία 2022 – Έξυπνος βοηθός Hana

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ INBOX – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Τελευταία 2022 – Έξυπνος βοηθός Hana

Januar 15, 2023 0 Von admin

Η διαχείριση του fanpage inbox έχει παίξει σημαντικό ρόλο εδώ και πολύ καιρό σε αυτήν την επιχείρηση Facebook. Λοιπόν, πώς να διαχειριστείτε τη σελίδα εισερχομένων για εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και τη δημιουργία αποτελεσματικότητας; Ανατρέξτε στο παρακάτω άρθρο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ INBOX;

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ INBOX

Η διαχείριση των εισερχομένων της σελίδας θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε και να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες, ώστε να μπορούν να συμβουλεύουν και να απαντούν στις ερωτήσεις τους. Η γρήγορη και ολόψυχη ανταπόκριση θα βοηθήσει τους πελάτες να έχουν μια καλή εμπειρία, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα να πείθονται οι πελάτες και να δημιουργούν κέρδη.

Εάν η διαχείριση των εισερχομένων σελίδων θαυμαστών δεν είναι αποτελεσματική, πιθανότατα θα χάσει πελάτες και θα οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες προσέγγισης πιθανών πελατών. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διαχειρίζεστε τακτικά και στενά τις απαντήσεις στα σχόλια και τη σελίδα των εισερχομένων.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ;

διαχείριση εισερχομένων σελίδων θαυμαστών

Πριν μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα εισερχόμενα Facebook, ας αναλύσουμε τα οφέλη που προσφέρει στους χρήστες το εργαλείο διαχείρισης εισερχομένων σελίδων θαυμαστών. Λεπτομέρεια:

  • Εύκολη απομακρυσμένη διαχείριση όταν ενσωματώνεται με έξυπνες συσκευές με σύνδεση στο διαδίκτυο (υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, τηλέφωνο, …)
  • Διανομή συνομιλιών στους φροντιστές.
  • Τμηματοποίηση πελατών, υποστήριξη για καμπάνιες μάρκετινγκ, επαναληπτικό μάρκετινγκ.
  • Προσθέστε ετικέτες στις συνομιλίες ώστε οι εργαζόμενοι να διαφοροποιούνται και να φροντίζουν τους πελάτες.
  • Ρυθμίστε πρότυπα γρήγορης απόκρισης, εισαγάγετε ονόματα προσκεκλημένων, προσθέστε εικόνες σε πρότυπα προτάσεων.
  • Απαντήστε στα σχόλια των πελατών μέσω εισερχομένων.
  • Επιτρέπει τη δημιουργία πολλών σεναρίων αυτόματης απάντησης που είναι διαθέσιμα για άμεση ανταπόκριση στους πελάτες. Περιορίστε την εργασία Facebook Επισήμανση ως ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.
  • Επιτρέπει το φιλτράρισμα των εισερχομένων κατά Fanpage, κατάσταση παραγγελίας και αυτοκόλλητα. Επιπλέον, είναι επίσης δυνατό να φιλτράρετε εισερχόμενα, σχόλια, συνομιλία με αριθμό τηλεφώνου, χωρίς αριθμό τηλεφώνου, αναγνωσμένα, μη αναγνωσμένα, αναπάντητα, απαντήσεις, ώρα.
  • Αναζητήστε εύκολα πελάτες και συνομιλίες με λέξη, φράση-κλειδί.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ INBOX

διαχείριση εισερχομένων σελίδων θαυμαστών

Συγχρονισμός μηνυμάτων

Για να κάνουμε πιο βολικό τον έλεγχο, την παρακολούθηση καθώς και τη διαχείριση των εισερχομένων σελίδων θαυμαστών, θα πρέπει να συγχρονίσουμε τα δεδομένα με το ίδιο εργαλείο διαχείρισης εισερχομένων σελίδων θαυμαστών. Αντί να χρειάζεται να επισκέπτεστε κάθε Fanpage για να μπορείτε να ελέγξετε και να απαντήσετε στα μηνύματα των πελατών όπως πριν. Ας συνδέσουμε τώρα όλες τις Fanpages στο ίδιο λογισμικό για να διευκολύνουμε τη διαχείριση της απάντησης σχολίων και των εισερχομένων σελίδων θαυμαστών.

Αυτό δεν είναι δυνατό εάν εξακολουθείτε να διαχειρίζεστε τα εισερχόμενα για το Fanpage με μη αυτόματο τρόπο. Για τον έλεγχο και τη διαχείριση των εισερχομένων σε fanpages, είναι απαραίτητο να υπάρχει υποστήριξη από λογισμικό διαχείρισης fanpage inbox.

Αυτόματη απάντηση σε μηνύματα

Η αυτόματη απάντηση σε μηνύματα είναι επίσης ένας από τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα εισερχόμενα της σελίδας θαυμαστών σας. Αυτό θα μειώσει τον χρόνο που οι πελάτες περιμένουν για υποστήριξη από τη σελίδα και δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο στη σελίδα. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε λογισμικό διαχείρισης εισερχομένων fanpage, το λογισμικό μπορεί να υποστηρίξει την απάντηση στα σχόλια των πελατών μέσω εισερχομένων.

Μπορείτε να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τα εισερχόμενα της σελίδας θαυμαστών σας χάρη στην εφαρμογή Facebook έχει δωρεάν υποστήριξη δυνατοτήτων chatbot. Όμως το πεδίο εφαρμογής και η έκταση είναι αρκετά περιορισμένα. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εργαλεία διαχείρισης εισερχομένων σελίδων θαυμαστών για να είστε πιο διαφορετικοί ως προς τον τρόπο απόκρισης στους πελάτες.

Μαζική αποστολή

Για να μπορείτε να στέλνετε μαζικά μηνύματα στη σελίδα θαυμαστών, πρέπει να έχετε υποστήριξη από λογισμικό διαχείρισης εισερχομένων.

Η αποστολή μαζικών μηνυμάτων θα βοηθήσει στη διαφήμιση σε παλιούς πελάτες και στην καλύτερη προσέγγιση νέων πελατών. Αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας. Είναι σημαντικό να συμβάλλετε στην αύξηση των ποσοστών μετατροπών και στην επιτάχυνση των αποφάσεων των πελατών.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό διαχείρισης fanpage

HANA.AI – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕΛΙΔΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ

Τα παραπάνω είναι προτάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα μηνύματα πωλήσεων. Εκτός από τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, το Hana.ai εξακολουθεί να διαθέτει πολλές προηγμένες λειτουργίες που είναι βολικές αλλά πιο περίπλοκες.

Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο για την επιχείρησή σας για να διαχειριστείτε τα εισερχόμενα της σελίδας θαυμαστών σας με βέλτιστο και επαγγελματικό τρόπο, δοκιμάστε να μάθετε για το Hana.ai. Καλή τύχη!

———————————————————

Πληροφορίες επαφής:

Έξυπνη βοηθός Χάνα

Τηλέφωνο: 028.999.591.29

Διεύθυνση: 1196 3/2 Street, Ward 8, District 11, City. Πόλη Χο Τσι Μινχ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected]