Από την Αεροναυπηγική στη Χημική: κάθε κλάδος της Μηχανικής εξηγείται

Από την Αεροναυπηγική στη Χημική: κάθε κλάδος της Μηχανικής εξηγείται

September 8, 2021 0 Von admin

Η μηχανική είναι μια σπουδαία καριέρα! Ως πτυχιούχος Μηχανικός, θα διαπιστώσετε ότι οι δεξιότητές σας έχουν τεράστια ζήτηση, επομένως θα είστε εξαιρετικά απασχολήσιμοι και θα ανταμειφθείτε επίσης καλά. Είναι επίσης μια καλή επιλογή: χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητά σας και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, μπορείτε να βοηθήσετε να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Η μηχανική είναι επίσης ένας ποικίλος τομέας. Χωρισμένοι σε τέσσερις κύριες κατηγορίες – χημικά, πολιτικά, ηλεκτρολογικά και μηχανικά – υπάρχουν πολλοί επιμέρους κλάδοι, που σας παρέχουν πολλές ευκαιρίες για να αναπτύξετε εξειδικευμένες δεξιότητες και να εργαστείτε με άλλους Μηχανικούς.

Αλλά με τόσους πολλούς διαφορετικούς κλάδους, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια περιοχή να επιλέξετε. Γιατί να μην ρίξετε μια ματιά στον οδηγό μας όπου εξηγούμε (σχεδόν!) κάθε κλάδο της Μηχανικής. Ποιο σε ενδιαφέρει;

Αεροναυτικός

Ένα αεροπλάνο που πετά μέσα από τα σύννεφα

Η αεροπορία εξακολουθεί να αποτελεί πηγή θαύματος και σε αυτόν τον κλάδο της Μηχανικής θα μάθετε πώς σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και τροφοδοτούνται τα αεροσκάφη. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιείτε τις τεχνικές σας γνώσεις για να βελτιώσετε την ασφάλεια των πτήσεων και την απόδοση καυσίμου, να μειώσετε το κόστος και να αντιμετωπίσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αεροπορικών ταξιδιών.

Αστροναυτικό

Ένας πύραυλος κατά την απογείωση

Επίσης ασχολείται με ιπτάμενες μηχανές, αλλά αυτός ο κλάδος επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας εντός και εκτός της ατμόσφαιρας της Γης. Ναι, αυτό είναι σωστό: διάστημα! Από διαστημικά οχήματα έως δορυφόρους και πλανητικούς ανιχνευτές έως πυραύλους, θα μπορούσατε να εμπλακείτε σε αυτά τα εξαιρετικά τεχνικά κομμάτια μηχανημάτων.

Αυτοκίνητο

Μια ferrari στην πίστα του Silverstone

Αυτοκίνητα, αγωνιστικά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, λεωφορεία και φορτηγά: αυτά είναι τα οχήματα που σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, δοκιμάζουν και κατασκευάζουν οι Μηχανικοί Αυτοκινήτου. Οι μηχανικοί σε αυτόν τον κλάδο βελτιώνουν τις τεχνικές επιδόσεις και εργάζονται για την αισθητική των οχημάτων – και όλο και περισσότερο τα ηλεκτρονικά και το λογισμικό που εμπλέκονται με τα σύγχρονα οχήματα.

Βιοϊατρική

Εφαρμόζοντας τις αρχές της Μηχανικής στους τομείς της Υγείας και της Βιολογίας, οι Βιοϊατρικοί Μηχανικοί αναπτύσσουν τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή και σώζουν ζωές, από την προσθετική έως τις χειρουργικές συσκευές. Οι δυνατότητες απασχόλησης περιλαμβάνουν νοσοκομεία, ιατρικά ιδρύματα ή έρευνα.

Χημική ουσία

Μια γυναίκα χημικός μηχανικός που κοιτάζει τους κρυστάλλους

Μπορείτε να μετατρέψετε το λάδι σε smartphone; Αυτό κάνουν οι Χημικοί Μηχανικοί: χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία για να μετατρέψουν τις πρώτες ύλες σε καθημερινά προϊόντα. Τα ρούχα, το φαγητό, το ποτό και η ενέργεια που χρησιμοποιούμε εξαρτώνται από τη Χημική Μηχανική.

Εμφύλιος

Είτε πρόκειται για δρόμους, σιδηροδρόμους ή τρενάκια, οι Πολιτικοί Μηχανικοί ή οι Κατασκευαστικοί Μηχανικοί σχεδιάζουν και δημιουργούν τα κτίρια και τις υποδομές γύρω μας. Θα χρησιμοποιείτε τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για να εξετάσετε τα πάντα, από τον τεχνικό σχεδιασμό έως τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των έργων σας.

Υπολογιστή

Κωδικός υπολογιστή σε οθόνη φορητού υπολογιστή

Συνδυάστε την Επιστήμη των Υπολογιστών με την Ηλεκτρονική Μηχανική και έχετε Μηχανική Υπολογιστών! Οι σπουδαστές Μηχανικών Υπολογιστών ανακαλύπτουν πώς να αναπτύσσουν και να δοκιμάζουν μικροτσίπ, κυκλώματα, επεξεργαστές και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε συσκευές ή συστήματα υπολογιστών, από φορητούς υπολογιστές έως smartphone.

Ηλεκτρολογικά και Ηλεκτρονικά

Κουτί ηλεκτρικού διακόπτη

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ανάγκη για αποτελεσματικότερη χρήση της ενέργειας σημαίνει ότι θα υπάρχει πάντα ζήτηση για πτυχιούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας για να σχεδιάσετε, να κατασκευάσετε και να δοκιμάσετε ηλεκτρονικά συστήματα σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της ρομποτικής, της ενέργειας, των υπολογιστών και της αεροδιαστημικής.

Ενέργεια

Μια μεγάλη σειρά από ηλιακούς συλλέκτες

Οι Μηχανικοί Ενέργειας συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας μέσω φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου (βλ. Μηχανική Πετρελαίου), καθώς και από ανανεώσιμες ή βιώσιμες πηγές όπως η υδροηλεκτρική, η αιολική και η ηλιακή ενέργεια. Θα συμμετάσχετε στην εύρεση νέων τρόπων για να διασφαλίσετε ότι η ισχύς είναι διαθέσιμη όπου χρειάζεται.

Περιβαλλοντική

Εάν έχετε πάθος για την προστασία του πλανήτη μας, αυτή είναι η πειθαρχία για εσάς! Η Μηχανική Περιβάλλοντος χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της ποιότητας ό,τι δημιουργείται από τη φύση: νερό, αέρας και γη. Συνδυάζοντας την Επιστήμη και τη Μηχανική, θα μπορούσατε να εφαρμόζετε στρατηγικές για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και τη διαχείριση των απορριμμάτων ή να δημιουργείτε σχέδια για την πρόληψη φυσικών καταστροφών και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας.

Βιομηχανοποίηση

Εργάτης στο εργοστάσιο που αλέθει μέταλλο με μύλο μετάλλων

Η Μηχανική Κατασκευής έχει να κάνει με το σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών παραγωγής. Οι μηχανικοί σε αυτόν τον τομέα εργάζονται για να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας με τον πιο αποδοτικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο από άποψη χρόνου, προσπαθώντας παράλληλα να μειώσουν τον αντίκτυπο της παραγωγής στο περιβάλλον.

θαλάσσια

Ένα σκάφος που μετατράπηκε σε υπεράκτια πλατφόρμα

Ως Ναυτικός Μηχανικός, θα ασχοληθείτε με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη συντήρηση των κινητήρων και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται σε όλα τα είδη σκαφών, πλοίων, υποβρύχιων σκαφών και υπεράκτιων πλατφορμών. Μπορεί να χρειαστείτε τα θαλάσσια πόδια σας, ωστόσο, καθώς ορισμένοι ρόλοι περιλαμβάνουν γυμναστική στη θάλασσα σε βάρκες ή πλατφόρμες ανοικτής θαλάσσης ή ακόμα και υποβρύχια!

Υλικά και Ορυκτά

Τα πάντα γύρω μας είναι φτιαγμένα από κάτι: ένα υλικό. Αυτό το τεράστιο πεδίο της Μηχανικής επεξεργάζεται πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το καλύτερο από τα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς και να ανακαλύπτουμε τρόπους υπεύθυνης χρήσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Μηχανικός

Ο κινητήρας ενός σπορ αυτοκινήτου

Αυτός ο κλάδος της Μηχανικής ασχολείται με οτιδήποτε κινείται, από προσθετικά μέλη μέχρι μηχανήματα. Δημιουργώντας πρακτικές λύσεις σε προβλήματα, θα εμπλακείτε στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη βελτίωση των μηχανικών συστημάτων.

Εξόρυξη

Μια εξέδρα εξόρυξης σε ένα λάκκο εξόρυξης

Θα μάθετε για τη γεωλογία και τη μηχανική των πετρωμάτων και θα χρησιμοποιήσετε αυτές τις γνώσεις για να ερευνήσετε τοποθεσίες για να διασφαλίσετε ότι τα ορυχεία αναπτύσσονται και κλείνουν με ασφάλεια. Με τα περισσότερα ορυχεία στο εξωτερικό, η Μηχανική Μεταλλείων είναι μια διεθνής καριέρα.

Πυρηνικός

Ένα πυρηνικό εργοστάσιο

Η κατανόηση της επιστήμης πίσω από τον τρόπο λειτουργίας των πυρηνικών εγκαταστάσεων βοηθά τους Πυρηνικούς Μηχανικούς να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να λειτουργήσουν ή να παροπλίσουν πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας – οι οποίοι παρέχουν την ενέργειά μας, ειδικά καθώς απομακρυνόμαστε από τα ορυκτά καύσιμα. Ενδεχομένως να εργάζεστε με ραδιενεργό υλικό που χρησιμοποιείται σε πυρηνικά εργοστάσια, θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου την ασφάλεια των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Πετρέλαιο

Μια αντλία πετρελαίου σε ένα πεδίο πετρελαίου

Αν και γίνονται συνεχώς πρόοδοι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα χρειαζόμαστε πετρέλαιο και φυσικό αέριο για πολλά χρόνια ακόμα. Οι Μηχανικοί Πετρελαίου συμμετέχουν στην εξερεύνηση και την ασφαλή εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου – συχνά σε απομακρυσμένες ή υπεράκτιες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Λογισμικό

Λογισμικό μουσικής που εμφανίζεται σε οθόνες υπολογιστών

Ενώ η Μηχανική Υπολογιστών ασχολείται με φυσικά συστήματα ή συστήματα υλικού, η Μηχανική Λογισμικού αφορά περισσότερο τον προγραμματισμό υπολογιστών, τις εφαρμογές smartphone και την ανάπτυξη λογισμικού γενικότερα. Με την εκτεταμένη γνώση προγραμματισμού σας, θα εφαρμόζετε αρχές μηχανικής στη δημιουργία λογισμικού, διασφαλίζοντας ότι το τελικό προϊόν είναι φιλικό προς τον χρήστη, οικονομικό και ακριβές.

Προσφέρουμε διαδρομές για σπουδές Μηχανικής σε κορυφαία πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ – γιατί να μην ρίξετε μια ματιά για να βρείτε ένα πρόγραμμα Μηχανικής για εσάς.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε για Το ταξίδι του Abdulrahim για να γίνει Reservoir Engineerή ανακαλύψτε γιατί πρέπει ξεκινήστε την καριέρα σας ως Μηχανικός στη Βόρεια Ιρλανδία.