Ανάπτυξη Bot πωλήσεων

Ανάπτυξη Bot πωλήσεων

Januar 17, 2023 0 Von admin

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού που γίνεται αγώνας επιβίωσης, η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης AI στις επιχειρήσεις δεν είναι πολύ καινούργια για τις επιχειρήσεις, ειδικά τα διαδικτυακά επιχειρηματικά μοντέλα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοπους και πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Πωλήσεις ρομπότ συνομιλίας μπορεί να γίνει κατανοητή ως μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη AI για την αλληλεπίδραση και την απάντηση στα μηνύματα των πελατών. Τα ρομπότ συνομιλίας μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν μια διαδικασία πωλήσεων, από την αποστολή μηνυμάτων καλωσορίσματος, την παροχή συμβουλών έως το κλείσιμο και τη φροντίδα των παραγγελιών. Ωστόσο, δεν μπορούν όλες οι επιχειρήσεις να αναπτύξουν εύκολα chat bots με υψηλή απόδοση, όπως αναμένεται.

Ας μάθουμε με το Hana.ai τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συχνά οι επιχειρήσεις κατά την κατασκευή ενός συστήματος chatbot και πώς να τις ξεπεράσουμε σε αυτό το άρθρο.

Το Chatbot είναι απλώς κατανοητό ως ένα πρόγραμμα υπολογιστή ικανό να αλληλεπιδρά και να ανταποκρίνεται στα μηνύματα των πελατών μέσω της προ-προγραμματισμένης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης AI. Χάρη στους αλγόριθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP), τα chatbots μπορούν να ανταποκρίνονται στις προθέσεις και τα περιβάλλοντα των πελατών, καθιστώντας τις συνομιλίες πιο φυσικές και αποτελεσματικές, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών και ενισχύοντας την αφοσίωση των πελατών. αυξάνοντας το ποσοστό μετατροπών. Βοηθώντας τις επιχειρήσεις να μειώσουν την προσπάθεια του προσωπικού πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στο να κάνουν τα καλύτερα πράγματα. Αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά μετατροπής και βελτιστοποιώντας τα κέρδη.

Ωστόσο, με τη συνεχή ανάπτυξη, τα chatbot όχι μόνο αποφέρουν οφέλη που ενσωματώνονται στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά βοηθούν επίσης στη βελτιστοποίηση πολλών άλλων δραστηριοτήτων στο λειτουργικό σύστημα της επιχείρησης.

1. Χρήση chat bot για την πώληση πωλήσεων σε λάθος περίπτωση

Οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να εντοπίσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά στις επιχειρήσεις και στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά δεν είναι όλα τα προβλήματα κατάλληλα για συμπερίληψη σε ένα σενάριο εκπαίδευσης για χειρισμό chatbots. Συχνά συγχέουν ζητήματα που πρέπει να χειρίζονται τα chatbot και εκείνα που απαιτούν την παρέμβαση του προσωπικού εξυπηρέτησης πελατών. Το να αφήσετε το chatbot να χειρίζεται θέματα συνομιλίας ή άκρως συναισθηματικές διαδικασίες που απαιτούν μεγάλη αλληλεπίδραση με πελάτες, θα προκαλέσει ορισμένες δυσκολίες στα chatbot. Μειώνοντας έτσι την εμπειρία του πελάτη και ταυτόχρονα μειώνοντας την αποτελεσματικότητα της χρήσης chatbots στην επιχείρηση.

Bot πωλήσεων
Δημιουργήστε ένα bot συνομιλίας πωλήσεων

2. Δεν υπάρχουν σενάρια ειδικά για επιχειρήσεις για chatbot, χωρίς εξατομίκευση chatbot.

Οι επιχειρήσεις συχνά αναπτύσσουν ρομπότ πωλήσεων σύμφωνα με τα κοινά, διαθέσιμα σενάρια της πλατφόρμας chatbot ή με βάση τα δείγματα σεναρίων άλλων επιχειρήσεων. Δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη συνάφεια κατά την εφαρμογή. Τα ρομπότ συνομιλίας πρέπει να είναι κατάλληλα για προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις και πρέπει να έχουν σενάρια που να ικανοποιούν τους πελάτες. Ταυτόχρονα, όταν δημιουργείτε ένα chatbot, μην αφήνετε τους πελάτες να αισθάνονται ότι το chatbot είναι πολύ μονότονο και βαρετό σαν ρομπότ. Αν και το chatbot είναι στην πραγματικότητα ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, είναι επίσης απαραίτητο να εξατομικεύσετε και να δημιουργήσετε ξεχωριστές προσωπικότητες κατάλληλες για κάθε επιχείρηση. Μια εταιρεία που παρέχει ψυχαγωγία για το Gen Z θα θέλει ανοιχτές, διασκεδαστικές και σύγχρονες συνομιλίες, ενώ ένα chatbot για εκπαίδευση ή υγειονομική περίθαλψη δεν πρέπει να αλληλεπιδρά στη γλώσσα, αστεία ή αστεία.

3. Δεν δημιουργεί αρκετά δεδομένα για την εκπαίδευση έξυπνου chatbot

Παρόμοια με άλλα εργαλεία εφαρμογής AI, να Ανάπτυξη συνομιλίας με bot πωλήσεων απαιτεί πολλή συμβολή. Ο εκπαιδευτής chatbot πρέπει να προσομοιώνει τις πιθανές συνομιλίες μεταξύ της επιχείρησης και του πελάτη, λαμβάνοντας έτσι ένα σύνολο δεδομένων σχετικά με δηλώσεις και προθέσεις σε διαφορετικά πλαίσια, έτσι ώστε η συνομιλία μεταξύ των πελατών να είναι αυθόρμητη, πιο φυσική και ευέλικτη, επιτυγχάνοντας υψηλότερη αποτελεσματικότητα επικοινωνίας.

Εξάλλου, συχνά οι πελάτες χρειάζονται την υποστήριξη των chat bots στη διαδικασία εύρεσης πληροφοριών σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες των επιχειρήσεων πριν λάβουν την απόφαση να αγοράσουν ή όχι. Επομένως, όταν εκπαιδεύουν τα ρομπότ συνομιλίας, οι επιχειρήσεις πρέπει να παρέχουν όλες τις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την τιμή, την ποιότητα, την εγγύηση, καθώς και κριτικές προηγούμενων πελατών για να αυξήσουν τη φήμη της επωνυμίας. Για να μεταφερθεί στο chatbot ένας τόσο μεγάλος όγκος δεδομένων απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, κάτι που μερικές φορές γίνεται εμπόδιο στη διαδικασία εφαρμογής του chatbot για τις επιχειρήσεις.

Bot πωλήσεων
Ανάπτυξη συνομιλίας με bot πωλήσεων

1. Συνδυάστε σωστά την ανάπτυξη του chatbot με το σύστημα εξυπηρέτησης πελατών

Το πλεονέκτημα του chatbot είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει πελάτες 24/7, έτοιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις για πελάτες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ανεξάρτητα από Σαββατοκύριακα ή αργίες. Ωστόσο, τα chatbots έχουν μια συγκεκριμένη κατανόηση και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τους ανθρώπους. Στη διαδικασία της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου τα chatbot δεν καταλαβαίνουν, επομένως για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ευέλικτους και επιδέξιους συνδυασμούς μεταξύ ανθρώπων και chatbot για τους υπαλλήλους έγκαιρα. Λάβετε συνομιλίες με πελάτες.

Τα chatbots μπορούν να φροντίσουν να απαντήσουν γρήγορα σε κοινές ερωτήσεις, συνομιλίες που απαιτούν πολλή αλληλεπίδραση πίσω και πίσω ή συναισθηματικές αποχρώσεις που πρέπει να μεταφερθούν στο προσωπικό υποστήριξης. Το Chatbot έχει τη δυνατότητα να συλλέγει πληροφορίες και να εξάγει αναφορές, αλλά η ανάλυση και η επεξεργασία δεδομένων εξακολουθεί να απαιτεί την παρουσία υψηλά ειδικευμένου προσωπικού.

2. Δημιουργήστε ένα σενάριο απόκρισης που είναι κατάλληλο για την επιχείρηση και βρίσκεται ακριβώς στο επίκεντρο

Δουλειά Εφαρμόστε ένα Bot πωλήσεων πρέπει να θεωρείται ως πρόσληψη νέου υπαλλήλου: Εκπαιδεύστε τους σωστούς ανθρώπους, στη σωστή δουλειά. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εκπαιδεύουν και να εκπαιδεύουν chatbot σχετικά με τις λειτουργίες πελατών που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις, να ενημερώνουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα προϊόντα και την τοποθέτηση της επωνυμίας τους, να εκπαιδεύουν επαγγελματικά και επιδέξια στυλ απόκρισης για να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία πελάτη.

Ο κύριος ρόλος του chatbot είναι να παρέχει πληροφορίες και να απαντά σε ερωτήσεις, επομένως οι προτάσεις εκπαίδευσης σεναρίου του chat bot θα πρέπει να είναι σαφείς και σωστές απαντήσεις στις ανάγκες των πελατών. Οι πελάτες είναι εύκολα δυσαρεστημένοι όταν λαμβάνουν περιπετειώδεις, άστοχες απαντήσεις ή απαιτούν από τους πελάτες να επαναλάβουν ερωτήσεις για να κατανοήσει το chat bot προκειμένου να λάβουν απαντήσεις.

Bot πωλήσεων
Ανάπτυξη συνομιλίας με bot πωλήσεων

3. Μπείτε στη θέση του πελάτη για να εκπαιδεύσετε έξυπνα chatbot

Προτού θέσουν σε χρήση το chatbot, οι επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργήσουν το πιο πλήρες και πλήρες δυνατό σενάριο απόκρισης chatbot. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι επιχειρήσεις πρέπει πρώτα να βιώσουν το σενάριο τοποθετώντας τους εαυτούς τους στη θέση του πελάτη, υποθέτοντας ότι οι συνομιλίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι απαντήσεις του chat bot έχουν καλύψει όλες τις ανάγκες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών ή όχι. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να κάνουν έγκαιρες προσαρμογές σε σφάλματα, εάν υπάρχουν, πριν από την επίσημη ανάπτυξη των ρομπότ συνομιλίας.

Επιπλέον, ακόμη και μετά τη λειτουργία του chatbot, οι επιχειρήσεις χρειάζονται επίσης τακτική παρακολούθηση για να ενημερώνουν τις πληροφορίες και να προσαρμόζουν το σενάριο του chatbot ώστε να είναι πιο κατάλληλο με την πάροδο του χρόνου. Σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρατηρήσουν πλήρως τη συμπεριφορά και να συλλάβουν την ψυχολογία των αρχείων πελατών για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με εκφράσεις, τον τονισμό και τη χρήση λέξεων για την ενημέρωση των chat bots, την αύξηση της αποτελεσματικής χρήσης των chat bots.

Επιλέξτε μια κατάλληλη πλατφόρμα

Το Chatbot ήταν και είναι μια αναπόφευκτη τάση και ένας απαραίτητος παράγοντας για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία των πελατών, να εξοικονομήσουν ανθρώπινο δυναμικό και κόστος. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τη διαδικασία δημιουργίας και σχεδίασης για να εκμεταλλευτούν το πιο αποτελεσματικό chatbot. Με τα chatbot, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η ποιότητα του chatbot, αποφεύγοντας την περίπτωση του μπούμερανγκ όταν το chatbot λειτουργεί αντιεπαγγελματικά. Η επιλογή ενός κατάλληλου εργαλείου chat bot είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα, το οποίο πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν bot συνομιλίας χωρίς να απαιτείται ειδική τεχνική ομάδα.

Μία από τις πιο δημοφιλείς και εύχρηστες πλατφόρμες Εκπαίδευση συνομιλίας με bot πωλήσεων είναι το Hana.ai, το οποίο σας βοηθά να δημιουργήσετε εύκολα AI Chatbots για ιστότοπο, Σελίδα θαυμαστών στο FacebookZalo OA της δικής σας επιχείρησης χωρίς να απαιτείται εκπαίδευση ή τεχνική ομάδα.

Το Hana.ai ελπίζει ότι οι παραπάνω πληροφορίες είναι χρήσιμες σε όλους στη διαδικασία εύρεσης μιας αποτελεσματικής κατεύθυνσης στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού. Μείνετε συντονισμένοι στο Hana.ai, θα επιστρέψουμε με πιο ενδιαφέρον και ενδιαφέρον περιεχόμενο.

———————————————————

Πληροφορίες επαφής:

Έξυπνος Βοηθός Χάνα

Τηλέφωνο: 028.999.591.29

Διεύθυνση: 1196 3/2 Street, Ward 8, District 11, City. Πόλη Χο Τσι Μινχ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected]